Skocz do zawartości

http://antykomor.pl/ - ściganie za satyrę ?

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to zdarzenie jest dość niepokojące. Przecież to była w sumie zwykła strona z treściami dostępnymi na każdym dużym portalu, tylko posegregowanymi. Przeglądałem Google cache zaraz po usunięciu i to naprawdę nie napawa optymizmem, tym bardziej po akcji zatrzymania kibiców za słowa "Donald, matole.."

Nie wydaje mi się, aby to był jakiś zwykły przypadek czy nadgorliwość, raczej polityczna akcja mająca zastraszyć osoby publicznie krytykujące rząd i prezydenta.

Gdyby taka akcja zdarzyła się za czasów PiS-u, to media pewnie by grzmiały przez miesiąc, protestowały by organizacje broniące praw człowieka i wolności słowa, dziennikarze a akcję potępiła by UE. A teraz słyszałem może z dwie relacje w mediach w dość spokojnym nastroju, jakby nic się nie stało.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pamiętacie historie z bezdomnym i Kaczyńskim? Jeżeli to teraz - przegięcie, to tamto było mega przegięcie. Wtedy panu zwolennikom pana K. to się podobało , teraz już nie. Dziwnie

Można się licytować kto jest gorszy, wymieniając wszelkie złe rzeczy, ale to nas do niczego nie doprowadzi :) No chyba że ma być cyrk jak w TV.

gdzieś zaginęła...

Pamiętacie historie z bezdomnym i Kaczyńskim? Jeżeli to teraz - przegięcie, to tamto było mega przegięcie. Wtedy panu zwolennikom pana K. to się podobało , teraz już nie. Dziwnie

Pamiętamy ale coś pokręciłeś. Wtedy to prokuratura bezsensownie oskarżała bez końca tego bezdomnego, Kaczyński nawet publicznie wypowiedział się, że nic do niego nie ma... Widać, że dałeś się wrobić mediom jak dziecko (wałkowały wtedy bezsensownie tą sprawę) i teraz porównujesz zupełnie dwie różne sprawy. Rozumiem ślepe zapatrzenie w słoneczko kaszubskie ale trochę obiektywizmu należałoby zachować. :P Najpierw kibice, teraz strona www, ciekawe co będzie następne... Inna sprawa, że życzę PO wygrania wyborów i to w skali umożliwiającej samodzielne rządzenie (a raczej nierząd). Im gorzej w kraju tym lepiej dla mnie, może w końcu to wszystko pierdyknie i będziemy wieszać przekrętów na drzewach. :)

Wtedy zwolennikom pana K. to się podobało

czytaj ze zrozumieniem. Chodzi o reakcje na podobny fakt. Rozumiesz?

Kaczyński nawet publicznie wypowiedział się, że nic do niego nie ma.

czy ja napisałem ze coś miał?

Ja tylko porównuje rekcje na identyczny proceder tego samego środowiska.

p. s widzę ze radoslawa już nosi na osobiste wycieczki wiec życzę powodzenia.Nie mam zamiaru sprowadzać dyskusje do parteru.

czytaj ze zrozumieniem

Czytam, po prostu Ty nie rozumiesz pewnych rzeczy - politycznej rozgrywki (na moje oko wszystko na to wskazuje) i ewentualnie (na moje oko tego nie było) przerostu ego Kaczyńskiego. Dla Ciebie sprawa bezdomnego ma taką samą wagę jak zamknięcie strony z powodów czysto politycznych. Gratuluję. Sprawa z kibicami w Białymstoku - wybryk jakiegoś młodego policjanta, sprawa ze stroną - to samo tłumaczenie. Podziwiam PO i media, że tak ładnie regulują tłuszczą, oby tak dalej do jakiegoś fajnego końca. :)

Edit. Odnośnie reakcji środowisk to nie pamiętam jak to wyglądało, po prostu tamta akcja była śmieszna. Patrząc na nagonkę na Kaczyńskich być może jakiś prokuratorek robił to nawet dla jaj. Teraz jest kompletna cisza, pokazują oczywiście posłów PiS, a ci dają się wpuszczać ponownie w maski oszołomów. :P

p. s widzę ze radoslawa już nosi na osobiste wycieczki wiec życzę powodzenia.Nie mam zamiaru sprowadzać dyskusje do parteru.

Mylisz się, dla mnie to są jajca i mam to wszystko gdzieś. Faktem jest, że ludzie myślą tak jak im wskazują media, widać to nawet na tym forum. Gdyby to było za PiS-u to ten wątek miałby już 20 stron, teraz trzeba milczeć. :P

Zrobiłeś po prostu wrzutkę standardową, ten bezdomny to chyba będzie straszył dzieci nawet za 200 lat. :)

Obecnie na scenie politycznej nie ma takich partii, które mogłoby konkurować w wyborach z PO lub PiS.

Mylisz się, jest SLD, na moje oko to oni wygrają następne wybory (nie te najbliższe). Dopiero jak będzie ruina (pewniak, z takim długiem prędzej czy później musi być Grecja) to wtedy do głosu dojdzie PiS lub inna bogoojczyźniana partia. Polacy lubią takie sprawy jak wszystko się wali. :)

Gdyby to było za PiS-u to ten wątek miałby już 20 stron, teraz trzeba milczeć

Już tam nie przesadzajmy :P

Idąc tym tropem: zwolennikom PO się wtedy to nie podobało (jako że są przeciw K.), a teraz po zamknięciu antykomora "młodzi, wykształconi, z dużych miast" są zadowoleni (można utożsamić Kom~ z PO).

Nikt nie jest lepszy :)

gdzieś zaginęła...

Jeszcze zlikwidują Rzeczpospolitą za takie zdjęcia:

https://www.rp.pl/galeria/17,1,661531.html

Chociaż w sumie już próbują, bo udziałowcy ze strony rządowej zgłosili wniosek o upadłość świetnie działającego wydawnictwa...

Zarzuty z niskiego szczebla dla żula z dworca to co innego niż akcja Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego o 6 rano. Trzeba mieć duże klapki na oczach, żeby porównywać te dwa wydarzenia.

Trzeba mieć duże klapki na oczach,

Typowa retoryka dla ludzi z znanego obozu :), Jak tam było ? Wszyscy co myślą po innemu stoją tam gdzie ZOMO ?

Jak niema czym argumentować to najlepiej napisać że oponent ma klapki na oczach, jest zdrajca, działa na szkodę kraju, i nie jest patriota.

Bo monopol na "Polskość" ma tylko jedno towarzystwo, reszta żyje w kondominium...

Jeden raz to "komuchy" ale innym razem to już politycy starszego pokolenia, Kiszczak był patriota, a znana partia na P. to ogólnie lewicowa jest :).

Ciężko się połapać

Najlepiej mi się podobało : Przemówienie do przyjaciół Rosjan https://freeisoft.pl/?p=27535.

Każdy ma swoje zdanie i glosuje na ludzi których uwarzą za wyrażających podobne poglądy do własnych.

Główne to nie obrażać , nie wyzywać od tych co maj klapki na oczach, sterowane mediami tymi "złymi", bo RM ogólnie jest ok, ono nie steruje, ono wskazuje drogę :D, ta właściwa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności