Skocz do zawartości

Klej mocny jak stal

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam malutki problem. Otóż u mojego opelka w siedzisku pękła rurka i siedzenie się rusza. Bardzo to przeszkadza w trakcie jazdy. A ponieważ całość jest zbyt blisko materiałów łatwopalnych (plastik, obszycia materiałowe i gąbka) to boję się wkraczać ze spawarką, żeby sobie auta nie sfajczyć.

Na allegro znalazłem coś takiego (a właściwie ktoś mi podpowiedział)

https://allegro.pl/versachem-steel-weld-epo...1587248649.html

Ktoś może używał tego kleju, albo podobnego. Wolę zapytać bo niewiadomo co to jest, a jak tym zasmaruję to później pewnie będzie ciężko usunąć zaschniętą warstwę.

Tutaj obrazek, co potrzebuję skleić (zespawać) :

img0063c.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja korzystałem, jedną wadą jest że baaardzo długo schnie a w tym miejscu będziesz musiał usiąść i siedzieć na tym krześle co najmniej 5h:D

Czy nie taniej będzie na złomowisku znaleźć tą część czy nawet całe siedzenie i wymienić? za kilka groszy dostaniesz;P

kleje nie maja az takiej wytrzymalosci aby wytrzymac naciski do 100kg nie mowiac o sile nacisku, sklejenie wiec to srodek tymczasowy bo predzej czy pozniej znow bedziesz mial ten sam probelm

jezeli masz dostep do szlifierki katowej i nie chcesz spawac to mozesz zrobic stalowy lacznik i przymocowany srubami po kilka z kazdej strony + podklad kleju do stykajacych sie powiezchni aby zmniejszych nacisk na sruby

kawalek solidnej stali (najpewniej metr) kupisz za 10-30 zl na skladach metalowych

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@NetBusters Group a jak jest z wytrzymałością ? Trzyma tak jak piszą ?

Troszkę nie mam kiedy jeździć po szrotach i dlatego szukam jakiegoś tymczasowego rozwiązania. Roboty mam więcej niż czasu, a w weekend padam na pysk.

Czy nie taniej będzie na złomowisku znaleźć tą część czy nawet całe siedzenie i wymienić?

Oni też się cenić potrafią. Chciałem kupić na szrocie uszczelkę do poprzedniego auta, to niewiele drożej wyszła mnie nowa podróba Made in Poland. Kolejna sprawa jest taka, że jeszcze trzeba znaleźć Vectrę B w wersji CD, żeby całość pasowała (chodzi mi o kolorystykę poszycia).

Nie ryzykowałbym jeśli chodzi o takie sprawy jak samochód, w końcu przez tego typu kombinacje można na prawdę doprowadzić do tragedii, spawanie jest jakąś w miarę rozsądną alternatywą, jednak klejenie jest dość ekstremalnym tymczasowym rozwiązaniem.

adbash.pl - prosta sieć reklamowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności