Skocz do zawartości

Czego słuchacie w polskich klubach :)

stwor_ziom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Krisss - Druha i Kixnare znam, CM nie i zaraz nadrobię

@tjay99 - wiesz co praktycznie od miesiąca nie ruszam się nigdzie, zająłem się pracą po prostu i układaniem życia osobistego. Swego czasu dużo jeździliśmy po PL z djem Grubazem (Gruba Technika). Głównie Czekolady (Poznań, Łódź, Lublin) i klika innych klubów. Sporo też graliśmy w Warszawie (Harlem, Fresh) ja jednak się tylko "uczyłem" i robiłem to bardziej dla zajawki. Dalej szuram w domu ale na kluby nie mam czasu, może w zimę znów się coś zacznie dziać.

A hazel to dokładnie Pan od "poszedł po masło i kupił margaryne.. a mama się pyta co to znaczy... weź masmix to zobaczysz" :P PKP :D

@Krisss - a tak poza tematem - tak znasz się na Warszawskich i nie tylko djach - to nie o Tobie przypadkiem kiedyś wspominał mi Steez? Mówił, że zna jakiegoś mega kota od seo, który jara się rapami itp. Patrząc na Twój staż na forum, wnoszę, ze "coś tam umiesz" :P

@tjay99 - pewnie, jak coś na pewno dam znać!

Ja się jarałem kiedyś starym Wu-Tang Clanem, tym jeszcze za czasów kiedy żył Ol'Dirty, jak grasz taką muzę MKS to szacun :P

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Dokładnie! Do dziś mam sentyment do twórczości Wu Tang Clanu, wszystkich jego członków z osobna:) W sumie Wu-tang clan zaraził mnie na dobre rapem i generalnie słucham wszystkich możliwych jego odmian, ostatnio nawet łapie się na mega komercje - Rick Rossa, Gucci Mane czy Young Jeezy.

RR jest ogólnie ostatnio okrzyknięty zdrajcą i jest bojkotowany za to, że był/jest (chgw) klawiszem :P Ja zawsze z Wu Tangów jarałem się Methem.

A PL rapu ktoś słucha? Jakiś czas temu udało mi się prawie całą imprezę oprzeć na starych, tanecznych klasykach rapowych znad Wisły.. ;)

Dla mnie najgorzej jak lecą jakieś hity z eski, no czuję się jak w samochodzie a nie w klubie, nie wiem jak można się przy tym bawić. Ogólnie nie wiem jak bawić się do czegoś co ma wokal :P (w sensie, że ja nie wiem, a nie że krytykuje kogoś kto wie)

Osobiście preferuje housik z instrumentalnymi wstawkami

RR sam przyznał w jakimś tam wywiadzie, że był klawiszem w młodości, ale nie zraziło mnie to do jego muzyki, ma coś w sobie charyzmatycznego i magnetyzującego.

Meth jest najlepszy, ma super flow, a do tego nagrał chyba najwięcej featuringów z innymi artystami nie tylko związanych z hh :P

A polskiego hh to słucham od najmłodszych lat :P Był okres kiedy sobie odpuściłem, bo z polską sceną było coraz gorzej, głównie kojarzę to z czasami wejściem na rynek pseudoraperów typu mezu, liber, doni itp. Teraz jakby polski rap przechodzi renesans i widzę dużo świetnych produkcji na wysokim poziomie, które pewnie zostaną za jakiś czas klasykami. Dla mnie prawdziwym, nieśmiertelnym klasykiem zostało to:

https://www.youtube.com/watch?v=DlFqvSdZyv4

w ogóle stary tede był dobry zią kiedyś ;)

Jacek jak dla mnie dalej trzyma poziom. Nawija o tym co nawija ale jest w tym szczery. Ja rapem jarałem się za czasów Łony, Grammatika a jeszcze wcześniej Pkf i k44 kurde miałem wtedy naście lat i prawie nic nie rozumiałem a się jarałem. Dopiero teraz poznaję sens niektórych numerów. Pierwszym moim winylem była muzyka klasyczna. Potem wszystko co wyszło z beat maszyny noona no i cała winylografia Łony. Grammatika też mam na wosku. Oczywiście pierwsza Molesta...

Tede zawsze prezentował wysoki poziom i jest do teraz, ale po tym beefie z peją to już jakoś dla mnie nie ten sam koleś. No k44 i paktofonika to były moje początki z rapem. Później własnie była trzyha, molesta, nieistniejący już Fenomen(a robili b. dobry rap wg mnie). Do Pezeta nigdy nie potrafiłem się przekonać i mam tak do teraz, dlatego nie powiem, że każda kombinacja noon + "ktoś" wypadała w moich oczach świetnie, ale z Eldoką jak najbardziej.

Dla mnie Bugajak jest mistrzem świata i pewnie nawet nawet jędker by jego bitów nie położył choć mam nadzieję, że się o tym nigdy nie przekonam :P

Pawełek podpadł ostatnio z niedogranymi zwrotkami do Blend Sick Project wcześniej jednak odnajdywałem się w jego numerach. Zwłaszcza Muzykla Klasyczna i Poważna. To co później już do mnie nie trafia

Co do Fenomenu to teraz mój skład coś kręci z Żółfiem i pewnie coś się do nas dogra. kto wie, może jeszcze o nim/nich usłyszymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności