Skocz do zawartości

Trwa rewolucja w Hiszpanii

outofmatrix

Rekomendowane odpowiedzi

Trwa rewolucja w Hiszpanii. Od niedzieli 15 maja odbyło się tam ok. 100 protestów w różnych miejscach kraju. Europejskie media milczą w związku z embargiem na informacje ze strachu na reakcję w kolejnych krajach Unii Europejskiej. Reżimowe media w Polsce (też internetowe) dobrze znane z cenzury od początku swojego istnienia oczywiście również zgodnie cenzurują informacje na temat wydarzeń w Hiszpanii.

Rewolucja w Hiszpanii

Transmisja na żywo z Madrytu - wczoraj wieczorem było tam kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset tysięcy ludzi

Filmy z Madrytu z wczoraj, które zobaczycie tylko w sieci:

https://www.youtube.com/watch?v=Wu5v_7c55y4 - więcej na youtubie

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Polecam najpierw rzucić okiem na definicję słowa rewolucja: https://portalwiedzy.onet.pl/11263,,,,rewolucja,haslo.html

Ten cudak, który porównuje sytuację w Hiszpanii do sytuacji w Egipcie mocno (delikatnie mówiąc) przejaskrawia. Zatem zamiast pisać bzdury lepiej faktycznie "cenzurować".

Nie będzie żadnego przewrotu w Hiszpanii. Kraj jest w słabej sytuacji makroekonomicznej. Bardzo dynamicznie rozwijał się w ostatnich dziesięcioleciach. Całe wybrzeże było jedną wielką budową. W tej chwili zabrało pieniędzy (Niemców, Szwedów, Brytyjczyków - którzy zmagają się z własnymi problemami) na dalsze budowy, toteż bezrobocie mocno wzrosło. Kraj musi zacisnąć pasa i zamiast płakać, że jest źle wziąć się do roboty. Problem w tym, że w mentalności mieszkańców okolic basenu Morza Śródziemnego ciężka praca nie jest czymś naturalnym...

ja czasem mam wrażenie, że Polacy wolą szukać sobie wymówek, problemów i dziury w całym zamiast w tym czasie popracować/zrobić coś od siebie by żyło im się lepiej...

guzik mnie obchodzą protesty Hiszpanów, górników i stoczniowców, nie mam czasu snuć spiskowej teorii dziejów - ja w tym czasie pracuje nad tym by kiedyś mieć własny samolot, zwiedzać świat i śmiać się z tych, którzy uważają, że powinni coś dostać za darmo

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

nowy-100 napisał(a):
POlska się pozbiera ale PO wyborach dopiero naród się obudzi?

Tak odchodząc od tematu, ale niech mi ktoś wytłumaczy, po co niektórzy piszą wielkimi literami PO w wyrazach zaczynających się od tej sylaby? Zauważyłem, że to dotyczy raczej przeciwników obecnego rządu, ale nie mam pojęcia o co w tym chodzi.

pffshop.pl napisał(a):
Polecam najpierw rzucić okiem na definicję słowa rewolucja: https://portalwiedzy.onet.pl/11263,,,,rewolucja,haslo.html

Również zdecydowanie polecam bo widzę, że tego nie zrobiłeś.

Cytat
Zatem zamiast pisać bzdury lepiej faktycznie "cenzurować".

I oczywiście Ty i Tobie podobni będziecie decydować co jest "bzdurą" a co nie?

Bez przesady z ta zmowa milczenia mediow - wlasnie w Radiu Zet w wiadomosciach o tym mowia, wiec pewno dzisiaj wieczorem juz we wszystkich stacjach TV bedzie tez o tym wspomniane.

[edit] Poza tym watpie tez, ze w zagranicznych stacjach puszczaja to jak w Polsce demonstruja np. gornicy, czy pielegniarki.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

BaS napisał(a):
  nowy-100 napisał(a):

Tak odchodząc od tematu, ale niech mi ktoś wytłumaczy, po co niektórzy piszą wielkimi literami PO w wyrazach zaczynających się od tej sylaby? Zauważyłem, że to dotyczy raczej przeciwników obecnego rządu, ale nie mam pojęcia o co w tym chodzi.

Kolego poczytaj media >https://kontakt24.tvn.pl/temat,demonstracja-po-hiszpansku,107607.html

Nie przesadzałbym z tą rewolucją, tak samo zresztą jak z tą zmową milczenia. To na razie nie rewolucja, tylko zgromadzenia a całość będzie relacjonowana do upadłego przez media - warunek: musi pojawić się krew. :)

Zresztą, szczerze dziwi mnie, że to Hiszpanie protestują. Średnia płaca ponad dwa razy wyższa niż u nas, protestują młodzi ludzie zarabiający 1000 eur - tzw. generacion mileurista, czyli pokolenie tych żyjących za tysiaka. Co dla nich, przy niewiele większych kosztach życia jest "koszmarem".

My nie mamy 20% tylko 10% bezrobocia (te brakujące 10% tuła się po europie), ale dla sporej grupy pracujących w kraju nawet taki 1000 eur ciągle jest odległym marzeniem. ;)

A jednak to nie w Warszawie protestują, ale w Madrycie. Potrafi to ktoś logicznie wyjaśnić? ;)

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

nowy-100 napisał(a):

Naród się obudził w 2007r. i dał kopa w d. kaczystom. Powtórzył ten manewr w 2010r. dając kaczystom dwa kolejne kopy w d. Już za kilka miesięcy kaczyści znów dostaną kopniaka...

sz3lo napisał(a):
A jednak to nie w Warszawie protestują, ale w Madrycie. Potrafi to ktoś logicznie wyjaśnić? ;)

W Hiszpanii jest coraz gorzej, a w Polsce coraz lepiej.

sz3lo napisał(a):

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :peace:

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności