Skocz do zawartości

Czy warto stawiać serwisy na subdomenach?

jarcow

Czy warto stawiać serwisy na subdomenach?  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto stawiać serwisy na subdomenach?

• tak
      28
    • nie
      12
    • nie mam zdania
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto stawiać serwisy na subdomenach? Mam tu na myśli serwisy wielotematyczne na subdomenach własnej domeny.

Zyskujemy, ponieważ oszczędzamy pieniądze, które wydalibyśmy na nowe domeny. Tracimy, ponieważ utrudnia to sprzedaż serwisów w przyszłości oraz daje to spore ryzyko w przypadku bana na domenę główną.

Jak to wygląda u Was?

Nie wiem czy wstrzelę się w temat czy nie ale ja stawiam prywatne precle na subdomenach tylko zmieniam IP. Efekt - jest. Nie raz na forum poruszany był temat subdomen i są one traktowane jako osobna domena.

Serwisów 'pod sprzedaż' nie stawiam na subdomenach a na specjalnie do tego przeznaczonych. Słusznie zauważyłeś, zdecydowanie utrudnia to sprzedaż serwisu.

Jeżeli chodzi o ryzyko bana: jeżeli stawiasz syf na subdomenach to nie opłaca Ci się kupować dedykowanych domen. W przeciwnym razie ryzyko maleje do zera.

Patrząc na przypadek tutaj opisany : https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=122047 - to warto jak cholera. Tylko trzeba umieć......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zależy co chcesz osiągnąć, jedno i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety, jeśli robisz coś na subdomenach to przez jeden serwis może ucierpieć cała reszta, z drugiej strony osobne domeny to dodatkowy czas na promocję każdego serwisu z osobna.

adbash.pl - prosta sieć reklamowa

Przy tworzeniu serwisu jak onet.pl gdzie można wydzielić podserwisy tematyczne - warto

Jako zaplecze pozycjonerskie nie warto, jak ma się środki pieniężne to lepiej kupić osobne domeny tematyczne i na tym stawiać zaplecze.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

ja napiszę tak, uważam że warto, bo widzę to po moich klientach, zresztą sam mam trochę subdomen pod swl i od chyba 2 lat banana nie widziałem

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności