Skocz do zawartości

Pomoc w selekcji firmy pozycjonującej

Tommy23

Rekomendowane odpowiedzi

Tommy23 to chyba twoim sklepem większość tez nie jest zainteresowana :), nie mówimy o tych co będą się uczyć pozycjonować na twoim sklepie.

to opiniami od osób reprezentujących te firmy nie jestem zainteresowany

Zdradzę tobie sekret, wszystkie co tu się wypowiedzieli to pozycjonują za pieniędzy :), reprezentują firmy lub prywatne osoby świadczące usługi SEO.

bez fraz i url sklepu nikt nic tobie nie powie wartego uwagi.

co ty maxpan ... nie pochwaliłeś żadnej a on już zrezygnował ... świezy znaczy do urobienia :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To tak myślę manager co chce do SEO zastosować to co jego uczyli na szkoleniach, będzie selekcjonować "oferty" według jakiegoś schematu, już mi się nie podoba :).

Tomek branża SEO rządzi się innymi standardami, te naprawdę najlepsze, nie muszą nikomu nic udowadniać pozycjonują x000 fraz obstawiają top na te "smakowite" frazy, i jednym sklepem więcej czy mniej tak naparawde niema znaczenia, bo zawsze mogą pozycjonować twoich konkurentów na te same frazy.

budzet 500 tys rocznie.

A są w Polsce takie firmy?

40 k/miesiąc ociera się o granicę absurdu w naszych warunkach.

Takie firmy, jeśli są to można je policzyć na palcach jednej ręki stolarza. A więc to mniej niż w granicach błędu statystycznego !!!

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Budżet reklamowy na poziomie 1mln zł to nic niezwykłego w większych firmach, kwestia tylko tego aby reklama w necie zajmowała większość tego budżetu, rozmawiałem ostatnio z znajomym który ładował 2 K miesięcznie w adwordsy na proste do wypozocjonowania frazy.

Znaleść firme w PL z budżetem rocznym na SEO w granicach 100k to nie problem ale wyżej mowa była o kwocie pięć razy większej, co dawało ponad 40k/miesiąc. Zdziwiłbym się bardzo gdyby istniały takie firmy na naszym rynku.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

@it_management: Kampania zasięgowa przy pomocy SEO? Nie sądze aby to miało sens.

@MaxPan: Takie z budżetem 1 mln / rok na reklame w internecie też jestem w stanie wskazać ale wydatki na SEO w ich budżecie nie stanowią połowy kwoty.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Ja tylko w sprawie płatności za efekt mały wkręt dodam. Płatność za efekt jest dobrą formą rozliczenia za SEO ale pod warunkiem, że frazy i słowa kluczowe są odpowiednio dobrane i przynoszą stargetowany jak największy traffic plus konwersję..

Przykładem klasycznym "myków/wałków" w umowach na SEO są dostępne mi umowy na pozycjonowanie Sunrise System :)

Z cześci umowy sie wywiązują i klient płaci za "efekt" tylko ten efekt nie przynosi mu przełożenia bo fazy i słowa kluczowe najmocniej obsadzone czyli konkurencyjne, nie wychodzą w TOP.

Najlepszą umową dla obu stron jest połączenie płatności za pozycjonowanie na frazy z płatnością za zwiększony targetowany tematycznie

ruch na witrynie . Co przyjdzie klientowi z wypozycjonowania paru fraz dających kilka odwiedzin na krzyż miesięcznie ??.

Przecież pozycje są i płatność za efekt też .... !!!

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności