Skocz do zawartości

20 linkow wychodzacych

netelektryk

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie jest jasno napisane ze jakies znaczenie ma to ze na stronie jest mniej niz 20 linkow wychodzacych?

ludzie staraja sie udowodnic ze jezeli strona ma mniej niz 20 linkow wychodzacych to jest bardziej wartosciowa

O ile wiem "farmy" linkow maja miec cos powyzej 100 linkow wychodzacych

A co jezeli bedzie 21 linkow?

Używaj Cuilla i Hakii

no to tak samo bedzie rozlozona na 20

mozna przeciez napisac ze ta "magiczna" liczba jest 10 lub w nieba wziete 15

chodzi o to ze ludzie np.na allegro nawet na tej stronie staraja sie jakos udowodnic (choc nikt nie przedstawil jeszcze argumentow) ze strona z 20 linkami wychodzacymi jest najbardziej optymalna

:]

Używaj Cuilla i Hakii

hehe

no ok

prosze sobie przejrzec to forum w dziale wymiana linkow

i co tamci tez sa "malo" wiarygodni?

najabardziej optymalna strona jest taka ktora ma 1 link wychodzacy

dziwi mnie brak wiedzy i brak podstaw ludzi ktorzy probuja ciagle sie upierac ze te 20 ma jakies znaczenie

Używaj Cuilla i Hakii

dokładnie każdy sam ustala sobie ile linków jest wychodzących z danej podstrony.

Ja przyjełem sobie że 3-4 linki na podstronie, przy dużych indeksach i odpowiedniej ilości domen nie widze koniecznosci pchania 20 linków na 1 podstronę.

Ale każdy robi jak uważa, ja bym napewno nie kupił linka na domenie gdzie jest 20 linków, max 4 i można kupować, bo link to nie tylko forma pozycjonowania można kupić linka w dobrym serwisie który przełoży także się na ruch z tej witryny. No ale jak wyżej pisałem to każdego indywidualna sprawa co robi ze swoim serwisem.

Pozatym uważam że czym mniej linków na stronie tym lepiej, nie tylko z uwagi na wagę danego linka ale prawdopodobienstwo ze google skoczy po tym właśnie linku, a przy wykorzystywaniu linków do indeksacji duzych serwisów i utrzymaniu dużego indeksu to ma właśnie znaczenie.

Wiec gdybym umiesczał 20 linków szansa na to że google będzie skutecznie po nich latać maleje, bynajmniej mi maleje.

Pozdrawiam

dokładnie. Ja zachecam ludzi na allegro mowiac ze nie bedzie wiecej niz 20 linków dlatego ze:

1) nie wejda za tydzien na strone i bedzie ich 200 ;D

2) strona ma spory ruch --> pewnien % klika w te linki ( od dziwo) - 20 to zawsze lepiej niz 100 :D

poniewaz nie mam podstron wielu upycham tyle na tej jednej.

Ja tak w kwesti porządkowej, z definiecji NIE MA czegokolwiek "najbardziej optymalnego", mamy stan zero-jedynkowy, albo coś jest optymalne albo nie - brak stanów pośrednich wynika z definicji.

Co do liczby linków to twierdzę, że nie istnieje optymalna i jedynie słuszna liczba linków wychodzących - dużo zależy od zawartości podstrony (ilości tekstu) ale również (a nawet przedewszystkim) od konstrukcji całego serwisu w którym znajduje się podstrona.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Pisałem o ptymalnej ilości linków

i wzór przezemnie opracowany jest z pewnością prawidziwy było:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...indpost&p=88111

LLZ = (PR_D^2*PR_S^2) * LLW - ((PR_D*PR_S)*SQR(LLW) * (PR_S *PR_D)*SQR(LLW))

gdzie:
LLZ - optymalna liczba linków zewnętrznych wychodzących
PR_D - Page Rank głównej domeny 
PR_S - Page Rank badanej Strony z linkami
LLW - liczba linków wewnętrznych na badanej stronie
SQR - to poprostu pierwiastek kwadratowy

Kiedy na swoją stronę chemiczną dodałem kilka linków wychodzących do stron o tematyce również chemicznej pozycja strony znacznie się poprawiła. Pilnowałem przy tym żeby strony do których odnosiły się linki były na wysokiej lokacie w google (niby konkurencja a jednak :D ). Po dwóch dniach okazało się, że dobrze zrobiłem. Linków nie liczyłem, ale w sumie jest ich chyba koło 30 (tych na zewnątrz).

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

LLZ = (PR_D^2*PR_S^2) * LLW - ((PR_D*PR_S)*SQR(LLW) * (PR_S *PR_D)*SQR(LLW))

No kurcze wstawilem PR5 podstrona PR5 wewnetrznych 1 i wychodzi 0 ;)

I zawsze wychodzi zero :)

z arkusza OO bo moze cos zle robie:

=(POTĘGA(5;2)*POTĘGA(5;2))*(1)-((5*5)*PIERWIASTEK(1)*(5*5)*PIERWIASTEK(1))

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Twierdzenie, że Zero linków jest najlepsze jest raczej nieprawdziwe. Mam swój test, gdzie strony linkujące dostały ostatnio o jeden PR więcej niż docelowa - linkowana, z zerem linków wychodzących (subdomeny tej samej domeny głównej). Strony były raczej ubogie i podobne do siebie specjalnie do testu.

Można powiedzieć ogólnie, że raczej im mniej zewnętrznych tym lepiej ale bez przesady :) - tzn. kilka linków zewnętrznych nie powinno zbytnio przeszkadzać, a może nawet pomóc! Prawdopodobnie skutek linków zewn. jest głównie uzależniony od całości serwisu.

P.S. Powyższy wzór zawsze da ZERO i nie trzeba podstawiać liczb, po prostu się redukuje do zera i już ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności