Skocz do zawartości

2 zmiany pr w ciągu tygodnia

backlash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Pierwszy post... :lol:

Od pewnego czasu obserwuję kilka interesujących mnie pod względem tematycznym stron. Zauważyłem, że w ciągu ostatniego tygodnia dwie z nich dwa razy zmieniły swoją pozycję na google.

Z tego co dowiedziałem się na forum, googlebot odwiedza strony raz na 1-3 miesiące. Czy się mylę? Jak więc to możliwe, że strony zmieniły swoją pozycję 2 razy w ciągu tygodnia?

Przepraszam, jeśli moje pytanie jest mało fachowe, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z pozycjonowaniem :)

Czestotliwosc odwiedzin googlebot'a jest uzalezniona od tego ile linkow przychodzi do Twojej strony. Googlebot skacze z linka na link, wiec im wiecej linkow sieci do Ciebie tym czesciej u Ciebie jest.

Zmiany pozycji w wynikach jest normalnym zjawiskiem. Bardzo duzo stron zmienia pozycje codziennie.

Googlebot skacze z linka na link, wiec im wiecej linkow sieci do Ciebie tym czesciej u Ciebie jest.

Chyba nie jest to tak do końca... próbowałem śledzić bota Refererem i doszedłem do wniosku ze nie przychodzi on skądś. Moim zdaniem robot jak najbardziej czyta stronę i wyłuskuje sobie linki z niej ale zapisuje je w odrębnej bazie np. "do odwiedzenia". Dopiero potem wysyła kolejnego bota.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Wiem o co piotrkowi chodzi. Mam to samo. Bot żeby poruszał się chaotycznie po linkach to mógłby jakiejś strony nie odwiedzić, bo poszedł gdzie indziej. Z drugiej strony bot lustrując cało stronę nie wchodzi kilka razy na to samo podstronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności