Skocz do zawartości

Jaki SWL polecacie?

purzyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Cena za uzyskane tym sposobem linki jest wyższa niż inne metody linkowania ( odnoszę sie do metod pozbawionych udziału człowieka).

Ale te metody które sugerujesz w domyśle są spamem w przeciwieństwie do SWL.

Jeżeli chodzi o linkowanie zaplecza praktycznie każdy jest dobry ale rotacja będzie najbardziej efektywna - tu jest od lat dwóch w/w liderów.

E: LOL

Czemu : swl maja bardzo mała pule adresów ip - wystarczy zrobić mały test i uzyskac ile tam bl z kilku systemów zobaczycie jak mała jest to pula.

SWL'e mają coś takiego jak statystyki ^^ Zainteresuj się bardziej.

nihil fit sine causa

Trotyl bez urazy : ale kazda strona pod swl to farma linkow - wiec tak samo lamie wytyczne G jak i spam.

Statystyki nie maja nic do tego , wystarczy logicznie pomyslec : skoro np 90 % stron w swl jest na seo hostingach to realna pula ip (teoria prawdopodobienstwa) jaka moze dostac to mniej niz ok 1000 adresow (ok 90 % ip ) .

Mozemy sie zalozyc : kupisz pkt w dowolnym swl na kwote np 500 na okres miesiaca , na podstawie majestica przeanalizujemy z jakich ip bedziemy miec linki: jesli moje twierdzenie okaze sie prawdziwe zwroce Ci koszt pkt.

Nie zaprzeczyłem temu że bastując uzyskasz linki z większej puli ip. Z mojego doświadczenia wiem że da się osiągnąć dzięki SWL zróżnicowanie około 5k ip. Ze statystyk systemów można wyciągnąć podobne wnioski.

Poza tym google nie jest od ustalania tego co jest spamem a co nie - od tego jest prawo(i anonimowe proxy).

nihil fit sine causa

Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, bo nie wiem do końca co rozumiesz pod pojęciem zainwestowania w system...

Każdy będzie polecał to czego sam używa, raczej nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi, bo w zasadzie nie ma jednego systemu, który by na każdej płaszczyźnie był idealny. Ja używam Weblinka i jestem z niego zadowolony ale jeżeli masz wątpliwości, a planujesz faktycznie zainwestować jakieś środki w punkty, to zrób najpierw testy pod kątem swoich potrzeb. Niema sensu, żebyś potem się męczył miesiącami z jakimś systemem tylko dlatego, że ktoś tak powiedział na forum. Jeżeli nie masz jakiś wyszukanych wymagań to wybierz jeden z czołowych systemów (np. wspomniany Weblink) i nie powinieneś się rozczarować bo moim zdaniem nie ma obecnie bardzo drastycznych różnic w efektywności.

goly_one_5.gif

IT a ile masz w Polsce hostingów seo? 4? 5? Jakiś czas temu szukałem i znalazłem raptem 3 hostingi oferujące większą ilość ip w normalnej cenie. Z tych hostingów masz może 500 różnych ip , z których użytkownicy korzystają i które faktycznie różnią się tylko klasą c i d. Reszta to pojedyncze zwykłe hostingi, na których stoi cały Polski internet. Standardowe zaplecza jak i pod swl ładnie się mieszają z wszystkimi innymi stronami istniejącymi w sieci. Takie zaplecze z polskimi adresami ip jest o wiele bardzie naturalne, niż linkowanie w większości z chińskich, rosyjskich i brazylijskich hostingów, czyż nie?

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

nie ma sensu uzywac poslkich hostingow - ja powoli migruje zagranice gdzie można dostac sporo IP za rozsądną cenę.

I serwery sa porzadnie zoptymalizowane dzięki czemu wytrzymuję 10 precli na jednym sharedowym hości ei nikt nie kwili ... a w PL nawet cache;owanie wordpressow nie pomaga bo error500 notorycznie :)

grunt to utrzymac PL i geotargeting

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dam Ci podpowiedz. Kup pusta domene - pusc linki z swl - nastepnie uzyj majestic seo - platnej wersji i juz bedziesz wiedzial z jakiej puli pochodzi wiekszosc ip.

Przedstawiajac Ci to obrazkowo : masz worek od ziemniakow pelen malutkich kamyczkow (polowa z nich jest biala , a polowa czarna ) - do worka dorzucasz 500 kolorowych kamyczkow. Z grupa 10 osob losujecie sobie po 100 kamyczkow - jakich kolorow sa twoje kamyczki ? W wiekszosci czarne i biale prawda?

Dokladnie tak jest z swlami. Wystczyloby zeby w statystykach pokazaly ile domen jest danego ip - jak myslisz czemu np swl nie ustali ograniczenia 3-5 domen z danego ip ?Bo wiekszosc domen by wyparowala.

Ja osobiście polecam E-weblink - niejednokrotnie wbijałem niszowe frazy poprzez ten SWL na TOP1.

Dużym plusem jest również sam panel zarządzania - wykonanie intuicyjne pomaga początkującym.

Konkurs dla PiO'wiczów - wygraj 500 zł + www + logo + wizytówki + hosting !

TO JUŻ OSTATNI TYDZIEŃ KONKURSU

Studio graficzne

rotacja - czy aby na pewno umiesz z tego korzystać? jesteś pewien że nie zaszkodzisz sobie?

rotacja - czy aby na pewno umiesz z tego korzystać? jesteś pewien że nie zaszkodzisz sobie?

Nie róbcie z SWL takiej czarnej magi, przecież w tym nie ma nic skompliowanego.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności