Skocz do zawartości

Facebook - chcę pozyskać lubisiów

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam promować swoją stronę na facebooku. Mam swój profil z imieniem i nazwiskiem i na tym profilu utworzona jest strona serwisu internetowego. Czy jeśli chcę pozyskać znajomych to mogę wysyłać do różnych ludzi zaproszenia? Czy to nie jest niezgodne z regulaminem i ile takich zaproszeń mozna wysłać dziennie?

No i zastanawia mnie też to, że nie mogę wysyłać zaproszeń jako serwis internetowy. Tylko jako prywatna osoba. Więc nie wiem czy to jest sens, bo czy moi ewentualni znajomi będą wiedzieli, że mam stronę i ile osób to zauważy? Więc czy można wysłać zaproszenie z pozycji serwisu internetowego?

Najlepsze byłyby reklamy z powiązanych tematycznie fanpage'ów. Znaleźć takie fanpage, dogadać się z właścicielami, żeby wstawili linka do twojej strony. Można jeszcze bardzo fajnie reklamy targetować do konkretnych ludzi, którzy mają np. konkretne zainteresowania, wiek (wszystko da się ustawić). Ja miałem przyrost fanów 5000 w tydzień tylko dlatego, że koleś, który miał większego fanpage'a (12k osób ) wstawił od siebie linka do mojego :D Zawsze możesz jeszcze lajkować wszystko co popadnie i pisać komentarze, żeby dali "lubię to", ale przynajmniej u mnie to nie miało dużej skuteczności (no, poza tym, że zobaczył to koleś z tym 12k fanpagem). Możesz jeszcze poprosić znajomych by dawali lubię to i udostępniali wszystkie materiały.

edit2: no i tak btw to na allegro można kupić fanów ;)

:)

• 2 tygodnie później...

Kupiowanie fanów na Allegro jest jednak nieefektywne. Możesz ich później liczyć w tysiącach, a na tablicy martwota. Zaangażowani użytkownicy stanowią dużo większą wartosć. Nie wysyłaj zaproszeń byle komu, po prostu pisz (jako fanpage) na fanpage'ach zwiazanych tematycznie, komentuj, zostawiaj ślady. Dodatkowo opłaca się tworzyć własne pytania, ponieważ mają do nich dostęp ludzie spoza grupy - niezła promocja.

Dodawanie do znajomych ? Tylko na zasadzie znajomy ma x znajomych ,więc wtedy taka osoba może pomyśleć "że pewnie Cię skądś zna ale nie chcę się jej o to zapytać" ...

Nie za często ,bo facebook będzie Cię blokować ...

Ile razy taki profil firmowy znajomej pokazał się w aktualnościach ? raz na miesiąc przy 360 prawdziwych znajomych ...

Pozostaje jedynie droga kampania lub reklama przez facebooka (a fb jak wiemy ma niski CTR) ,dodatkowo dużo osób zainstalowało sobie już dodatki ukrywające prawą kolumnę ...

Kwestia fanpage (bo możesz również używać facebooka jako fanpage) :

Naprawdę duże kampanie dużych firm zdobywają od tysiąca do kilku tysięcy lajków ... z czego niewiele bierze później udział w życiu takiego fanpage'a ...

Dobry pomysł to coś z czy ciężko wystartować - strona typu : Lubię Facebooka ... Czy nie lubię poniedziałku ... gdy cudem zdobywasz pierwsze lajki ,strona pokazuje się również u znajomych osób ,które ją polubiły .... i tak dalej i tak dalej ... marketing wirusowy . Po paru dniach jest kilkadziesiąt tysięcy "lajków" ... Niezły pomysł na biznes - taka strona wtedy jest wiele warta dla Twojej firmy. Wtedy możesz startować już z jakimś pomysłem co do kampanii . Ogólnie facebook ciężka sprawa i jedno z większych siedlisk spamu ...

P.S. sorry ,że namieszałem :)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Realnych?

Nic prostszego https://hellbuzz.pl/ (ref)

Zarejestruj się wyślę ci kod na 100 monetek - za monetki ludzie klikają w Lubie to i nawet są aktywni :)

Droga kampania?

Ja płace 0.15 euro (proponowany koszt 0,75) za klik przy pełnym tagetowaniu, ale jak to robię to słodka tajemnica :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Hello,

Kody do HellBuzz na 100 monetek:

0d6RtJ0c1UqZUilKF_BpDg

4YTvSQRrf0evOJDoapIhRA

5RGsIKSvr0CN541DkGbiBQ

1 konto = 1 kod

Tylko z moim refem , partnersko wygenerowane ;)

Jakub Jaworowicz

Hello,

Kody do HellBuzz na 100 monetek:

0d6RtJ0c1UqZUilKF_BpDg

4YTvSQRrf0evOJDoapIhRA

5RGsIKSvr0CN541DkGbiBQ

1 konto = 1 kod

Tylko z moim refem , partnersko wygenerowane ;)

jak te kody sie dodaje bo sie reglem :P

Mądry jestem, nie podałem jak je wpisywać, a więc śpieszę z pomocą :(

Kody jeszcze mam jak coś :P

Jakub Jaworowicz

Uwaga nowe kody!

Ostatnie sztuki, następna dostawa pod koniec tygodnia, ale będzie wymóg pomocy 3 osobom i dodanie jednego hellbuza - więc bierzcie puki są bez warunkowe :)

83rJbz_DxEa-5l66FHlGlw

a_HEgpfA70Cg2y2a9iDhfQ

amOBf1sqG0anVRVzQRTwng

deNgqVZXH0WNT4T9w6nr8Q

Link do rejestracji

P.S.

100 post na moim nowym koncie... muszę dogonić swojego vipera oryginalego z przed blokady:)

Jakub Jaworowicz

Bezsens, to sztuczny ruch...

coś jak twiends.com

NIE MA SIĘ CO OSZUKIWAĆ, ŻE TO ZWYKLI FANI

Co do manualnego zapraszania na fb, też nie polecam - to duży portal i ma najlepsze zabezpieczenia przed spamem z jakimi się spotkałem, nawet znany bot Facebook Blaster PRO nie daje sobie już rady - są limity których nie da się przekroczyć (na zapraszanie znajomych, wysyłanie wiadomości, pisanie na tablicy itd) w dodatku każdy użytkownik w łatwy sposób może oznaczyć Twoje działania "jako spam" (a robi to spora cześć osób w przypadku niechcianych wiadomości od obcych osóB)i po paru takich zgłoszeniach masz ostrzegawczą blokadę na 4 dni,a potem perm.

Nie polecam kupowania fanów, to na dłużą metę strata kasy, w zamian zwiększa Ci się tylko liczba nic nie wartych fanów.

Ktoś kiedyś zrobił podsumowanie takiego zakupu (https://www.brzoskowski.pl/):

Wzrost ilości osób – TAK

Dynamika wzrostu ilości fanów – BEZ ZMIAN

Aktywność na fan page’u – BEZ ZMIAN

Utrata kontroli nad skutecznością działań – TAK

Wzrost ruchu na stronie – NIE (w dłuższym okresie czasu)

Stracone pieniądze – 20 PLN

Żeby temat wyczerpać zacytuje 10 rad znalezionych już jakiś czas temu na (www.e-ffectica.pl), które są wciąż jak najbardziej aktualne:

1. Zaproszenie znajomych – pierwszy najbardziej oczywisty sposób. Znajomi chętnie stają się fanami, szczególnie jak dostają zaproszenie od osoby mającej autorytet. Ale kiedyś nasze portfolio znajomych na Facebooku się kończy.

2. Poprośmy swoich obecnych fanów by polecali naszą stronę znajomym.

3. Kampania CPC na Facebook – czyli sposób który sugeruje nam Facebook. Można to zrobić samodzielnie lub zlecić wyspecjalizowanej agencji. Reklamy można targetować i wraz ze wzrostem liczby użytkowników w Polsce, targetowanie jest coraz bardziej precyzyjne. Warto pokusić się o różne komunikaty i grafiki do różnych grup konsumentów, rotowanie komunikatów aby sprawdzić ich skuteczność i konwersję.

4. Umieszczenie informacji o obecności na Facebooku na stronie www firmy. Czasem wystarczy zwykły button, innym razem zalecam rozbudowaną formę ze zdjęciami fanów i newsfeedem. Od czego to zależy – produktu, budowy strony, celów.

5. Umieszczanie informacji o obecności firmy/produktu na Facebooku w pozostałych materiałach marketingowych. Już coraz częściej spotyka się ulotki, plakaty, materiały video z taką informacją.

6. Kampania banerowa kierująca do Facebooka. Banery mogą pozyskiwać nam fanów obecnych na portalach/witrynach dopasowanych do naszej grupy docelowej. Można pomieszać także komunikaty i zrobić z kreacji dwa przekierowania – jedno na landing page, drugie na Facebooka. Dla każdego coś dobrego. Takie kampanie są jeszcze rzadkością, ale mamy już pierwsze udane przykłady w portfolio.

7. Aplikacja na Facebook – dodatkowa forma promująca naszą markę. Dobrze zrobiona aplikacja przyciąga nam rzesze fanów. Co powinna dawać aplikacja:

– możliwość zapraszania znajomych – przy organizowaniu konkursu z nagrodami, jako jeden z warunków możemy postawić zaproszenie kilkorga znajomych,

– powinna publikować na tablicy fana informację o właśnie wykonanej akcji w aplikacji – np. wzięcie udziału w konkursie, wstawienie zdjęcia, odpowiedzi na pytanie quizowe.

8. Ostatni sposób to kupienie swoich fanów – pojawiły się już oferty na allegro, proponujące ten sposób powiększenia ilości fanów. Nie mam wiedzy na temat jakości fanów oraz rzetelności oferującego. Nie będę go zatem rekomendować.

Pozdro, mam nadzieje, że Wam pomogłem. Sam parę miesięcy temu byłem w czarnej dziurze, ale ogarnąłem ten temat.

W KUPIE DRZEMIE MOC. MASZ JAJA TO MASZ WŁASNE ZDANIE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności