Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie przekierowania domeny

antykreator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

z góry przepraszam, jeśli temat był już poruszany (a na pewno był), jednakże proszę o wskazówki i pomoc. Nakreślę z grubsza sytuację. Posiadamy sklep internetowy pod adresem www.mojabielizna.pl. Skrypt sklepu zainstalowany był na serwerach home (adres: www.mojabielizna.home.pl). Zmieniliśmy aplikację na model SaaS w redcart a co za tym idzie posiadamy domenę www.mojabielizna.redcart.pl.

Uruchamiając sklep i sprzedaż podpiałem pod domenę www.mojabielizna.pl tę z redcarta.

W jaki sposób ujednolicić przekaz do googla aby w wynikach wyszukiwania były dostępne tylko wyszukiwania z domeną www.mojabielizna.pl a nie www.mojabielizna.redcart.pl?

Edit:

Dodam również, że nie wiem czy domena jest prawidłowo przekierowana w home. Próbowałem uzyskać szersze informację za pomocą narzędzia https://www.seocentro.com/tools/search-engi...g-analyzer.html i wklepując www.mojabielizna.pl wypluwa mi prawie nic, a www.mojabielizna.redcart.pl całą poprawną zawartość. ;-///

Edit2:

Literówki

Pozdrawiam,

DL

Witam,

domena mojabielizna.pl nie jest przypięta do DNS RedCart lecz przekierowana w ramce IFRAME. Takie przekierowanie uniemożliwia zindeksowanie strony sklepu przez wyszukiwarki.

Polecam dodać domenę mojabielizna.pl w panelu administracyjnym sklepu (USTAWIENIA > DOMENY) następnie w home.pl proszę zmienić serwery DNS na:

ns1.redcart.net

ns2.redcart.net

Do 24h domena będzie prawidłowo wyświetlała zawartość sklepu. Może Pan dodatkowo ustawić przekierowanie 301 dla tej domeny, wówczas wejścia na domenę techniczną mojabielizna.redcart.pl będą przekierowywane na Pana domenę główną.

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z naszym działem technicznym.

Pozdrawiam!

Dariusz Januszkiewicz

RedCart.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności