Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - sztuka oszukiwania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Również jeżeli mówimy o treści, ilości zaindeksowanych podstron. Tutaj raczej ta reguła nie jest wzięta pod uwagę. Ja tu widzę masę subdomen które są farmami linków, dodatkowo kolejne domeny które są stworzone w ten sam sposób, linkowanie wzajemne i w sumie można rzec, strony bez contentu.

[...] i 99% użytkowników internetu też nie.

[...]

jeżeli mógłbyś mi udostępnić z nimi kontakt to będę wdzięczny (też mam parę badań do przeprowadzenia) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

O tym glina mówie. Kazdy krzyczy content is a king but backling is a queen. A tutaj same BLe i subdomeny z 1 zaindexowaną strona ( chociaz jest wyjatek [ wsrod stron ktore przejzalem ] suknie sklubne maja 20 zaindexowanych podstron ).

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Nie było by w tym nic kłopotliwego gdyby nie fakt że te strony nie prezentują żadnej ale to naprawdę żadnej treści. A np na frazę:

- tanie oferty - 1 miejsce !

- weekend we dwoje - 1 pozycja, na 2 pozycji portal gdzie faktycznie są oferty :P

Wchodząc na stronę tanieoferty eu nie ma totalnie nic do przeklikania tylko link za linkiem, co mają mieć z tego użytkownicy ?

Jak czytam: zrób stronę dla ludzi, content contet strona sama poleci do góry to jakoś adrenalinka mi skacze:)

I jeszcze:) linki z anchorem weekend we dwoje idą ze stronki www.tutorialowo.pl (jakiś znajomy layout ;)

I jeszcze www.holidays365.eu

@ glina: bardziej bym to nazwał sztuką manipulacji. Ale czego się czepiać, Google na to pozwala, a my z tego żyjemy. Na każdym kroku masz to samo, nie tylko w internecie, więc te rozważania można by odnieść do wszystkiego, chociażby sprzedawania "najlepszych odkurzaczy" czy "wybielającej pasty do zębów"

A co do użytkowników i sposobów wyszukiwania i docierania do wiadomości, myślę, że mało ludzi wykorzystuje w chociażby 70% możliwości wyszukiwarek, a mózgu to ponoć jakieś 10 %. Można uzyskać zadowalające rezultaty jak się pokombinuje.

Mnie natomiast drzaźnią "tematy zapleczowe", gdzie każdy robi o tym stronę, i zapchane jest całe top10 a ja chcę jakieś info konkretne znaleźć :P

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

fraza "tanie oferty" jest tak dochodową frazą, że rzeczywiście to woła o pomstę do nieba, że na pierwszym miejscu nie ma strony radiostacji toruńskiej ....

PS

nie czytaj głupot lub czytaj ze zrozumieniem

Nie mogę się powstrzymać ale (bez urazy) na podstawie Waszych "pretensji" widzę, że g***o sie znacie na swojej działce i pieprzycie bzdury.

Wyjaśniam - podajecie przykłady fraz które guzik dają (tanie oferty, weekend dla dwojga) i jączycie że Was tam nie ma . Postarajcie się ruszyć mózgownicą (zapewniam to nie boli) . Podane dwie frazy są frazami zupełnie niedochodowymi.

@ Glina - ponieważ jesteś bezpośrednio zainteresowany (vide strona w stopce) jak widzę to rusz głową , postaraj się wczuć jak ofert szukają ludzie zainteresowani takimi ofertami znajdź fraqzy / słowa kluczowe i zoptymalizuj swój serwis pod nie .

Dodatkowo poleciłbym Ci zapoznać się ze wszystkimi sprawami on site mającymi wpływ na konwersję (a zapewniam Ciebie , że czasami mała zmiana daje wzrost o 10-20%) .

Jak to nie wypali to dopiero zacznij jeczeć, że ktoś tam Ciebie wyprzedza.

a pozycjonowanie to nie sztuka oszukiwania tylko sztuka zrozumienia docelowego klienta

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Oczywiście tutaj można chylić czoła bo takie zabiegi pokazują nieudolność google ale faktycznie może to i lepiej dla branży pozycjonerskiej. Natomiast po takiej analizie zaczyna mnie trochę śmieszyć posty pozycjonerów czy osób które się zajmują pozycjonowaniem odnośnie np duplicate content, boją się wrzucać jednego tagu display:none bo już się moją filtra .

Osobiście znam portal który istnieje już chyba z 8 lat na rynku , niestety nie mogę podać nazwy, natomiast ma chyba najlepszy duplicate contet bo jest pod dwoma domenami .pl oraz com.pl nie ma żadnego przekierowania 301 tylko 2 domeny wskazują na ten sam katalog. Są zaindeksowane zarówno treści z jednej domeny jak i te same z drugiej. Portal nie miał filtra, więc czego się bać :P

Takie informacje patrząc z drugiej strony napawają optymizmem ;)

Śmieci - a co to jest? Każdemu wolno zrobić stronę i linkować ją. Jeśli google ją uzna za śmieci to ją wywiezie na śmietnik. A że śmieciarka trochę niedomaga to czasem się coś wysypie na "głównej ulicy" w mieście. Takie życie. :P

Fraza: czystość. Na 10-tej pozycji jest u mnie strona czystosc.net.pl, ogólnie rzecz biorąc tematyka sprzątanie. Czy z punktu widzenia właściciela tej strony pozostałe 9 stron z wyników to spam, bo nie dotyczy sprzątania i nic nie wnosi do tej tematyki?

@dargre - grałeś już na tym instrumencie https://www.google.pl/ ? Myszą lub klawiszami. ;)

Eksperyment Discover.pl

to nie nieudolność google tylko:

1. nieudolność pozycjonerów

2. nieudolność szukających

Zaś co do duplicate content to już od dawna mam zdanie że naprawdę ciężko jest zrobić zduplikowanie treści powyżej 60% . Mam dostęp do treści z kilku dużych portali z prawami do kopiowania i robiąc dobrą konstrukcję witryny a biorąc treść CTRL+C i CTRL+V maksymalna duplikacja jest rzędu 40% .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności