Skocz do zawartości

Pierwsza DG

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bez 5-7tysiaków swojej kasy na start wogóle nie zaczynaj, nawet jak dostaniesz dotacje, bo nie wszystko można opłacić z dotacji (np. zus). Najpierw rozkręć interes do takiego stopnia, żeby chociaż wychodziło ci na zero.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Czyli kończąc 18 lat , muszę przez 6 pierwszych miesięcy nigdzie nie pracować.Potem mogę zakładać działalność i starać się o dotacje ?

Wydaje mi się że spełniam te warunki ;).

6 miesięcy musisz być zarejestrowanym bezrobotnym i potem możesz się starać do 20 000zł dotacji na DG ale musisz ją utrzymać przez rok i mieć jakieś zyski inaczej musisz to zwrócić. Poza tym musisz mieć 2 poręczycieli których dochód netto wynosi minimum 1400zł. A na koniec musisz mieć jakiś fajny biznesplan jak to wszystko chcesz zrealizować :)

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

poczytaj o Akademickich Inkubatorach Przedsiębiorczości,

koszty prowadzenia firmy to 200 zł miesięcznie, bez zbędnego ryzyka.

Jakbyś miał jakieś pytania co do AIP to pisz do mnie bo mam z nimi małe doświadczenie.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Chyba zrobię to w taki sposób iż założę sobie jakieś home page + kilka stron zapleczowych, dobiorę lepsze frazy, wypozycjonuję to wszystko no i zobaczę ile mam realnych wejść. Jak będzie to dobra ilość to po prostu na okres testowy podepnę się pod kogoś działalność. Wtedy zobaczę jakie mam zyski ( jeżeli je będę miał :) ) i jak będą dobre to pewnie dopiero wtedy założę DG

Serdecznie dziękuje jeszcze raz wszystkim

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Ja się jeszcze w trące:

1. Nigdy nie zakładaj działalności w ciemno - to bez sensu, nasz kraj jest nie przyjazny dla takich przedsiębiorców, zaczną ściągać od twojego biurka: czytaj podatek od nieruchomości: ja mimo tego że mieszkam jeszcze u rodziców to płacę za biurko na którym stoi komputer i dwa segregatory podatek około 100zł na rok szok w trampkach!!!

Dodatkowo jeszcze jestem w inkubatorze więc tylko 360zł ZUS, ale za dwa miesiące mi mija i będę płacił 900zł. Ja jestem firma usługowa więc 23% VAT około 500zł/mc - inni jeszcze płacą dochodowy ale to Ci już więcej zarabiający + chyba 19%.

2. Znam tutaj ludzi z PiO co dają rade pociągnąć własną działalność dodatkowo siedzieć wieczorami z książką przychodów i rozchodów - to nie takie proste dla mnie więc ja place 150zl/mc księgowej

3. Domena i twoje teksty pisane to nie wszystko. Jeszcze trzeba zainwestować, w linki, zaplecze, jakieś narzędzie, każdy pozycjoner to wie - 200zł/mc

Dodatkowo jeśli chodzi o sklep jest trudniej, musisz mieć konkurencyjne ceny, ponieważ teraz więcej ludzi kupuje przy pomocy porównywarek cen.

Sklep internetowy prowadzić jest bardzo bardzo trudno... Wiem bo znam wiele osób co się tym trudnią.

Chwale twoje podejście do sprawy, cenie ludzi co myślą co tu zrobić żeby zarobić, a się nie narobić u kogoś na etacie.

Dam Ci radę:

Jeśli interesuje cię marketing internetowy, stwórz go, jeśli zarobisz już jakieś pieniądze i będziesz musiał dać komuś rachunek, zapytaj znajomych co mają DG pewnie Ci pomogą i na ich firmę dasz rachunek.

Jak już będziesz miał w swoim biznesie płynność finansową dopiero planuj zakładanie swojego biznesu.

Powodzenia

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

U mnie w Urzędzie Pracy nie ma żadnego wymaganego czasu bycia zarejestrowanym, w dniu rejestracji możesz składać wniosek o dotacje do DG.

Lecz trochę mniej dobrą informacją jest to, że budżet państwa radykalnie ograniczył finansowanie w tym roku i najprawdopodobniej na przyszłe lata, tak więc ilość pozytywnie rozpatrywanych wniosków również zmaleje dość znacznie.

Nawet abstrahując od tego, jeśli nie masz żadnego konkretnego doświadczenia w tym co chcesz robić, to Twoje szanse są mierne, dla rozpatrujących to najważniejszy wyznacznik, nie licząc wymagań podstawowych.

Z drugiej strony zawsze można próbować.

Zrob wlasnie tak jak napisales. Stworz strone, zaplecze itp. Wypozycjonuj wsyztsko i zrob taki myk. W sklepie wprowadz wszystkie produkty i daj mozliwosc ich zamawiania - wkladania do koszyka itd., ale pozniej jak ktos bedzie chcial przejsc do finalizacji zamowienie to odsylaj na strone w stylu - 'przepraszamy sklep bedzie otwarty dopiero za miesiac - zapraszamy ponownie'.

Zainstaluj statystyki i sledz ile osob przechodzi na te podstrone. Najlpiej zainstaluj na tej podstonie 'przepraszamy..." inny kod statystyk, zeby sie zbytnio nie bawic w okreslanie celow itp. jezeli sie nie znasz na zaawansowanej obsludze staystyk. Wtedy bedziesz jasnow widzial ile osob jest chetnych na zakup towaru. Mozesz dodatkowo jakos sprobowac tak zrobic, zeby sie zapisywaly kwoty na jakie te zamowienia mialy byc i bedziesz mial pelna informacje ile mozesz mniej wiecej na poczatku dzialalnosci zarobic majac strone wypozycjonowana na topowe frazy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czyli kończąc 18 lat , muszę przez 6 pierwszych miesięcy nigdzie nie pracować.

Nie, jest tak jak Kyan napisał, czyli każdy PUP ma swój własny regulamin przyznawania dotacji, w niektórych jest warunek bycia np. 6 miesięcy na bezrobociu, w innych można starać się o dotację od razu po zarejestrowaniu. Poza tym nie każdy, kto nie pracuje, może zarejestrować się jako bezrobotny. Ty skoro się jeszcze uczysz to prawdopodobnie nie możesz.

Na początek wykładam wykładam własne pieniążki na sprzęt , który zamierzam kupić a potem oni mi zwracają pieniążki czy jak to jest ?

Obecnie po przyznaniu dotacji dostaje się kasę na konto i ma się ok. 30 dni na zakup tego, co wpisało się we wniosku i zostało zatwierdzone.

O ile się nie mylę (a mogę się mylić w tej dziedzinie) ZUS możesz ominąć poprzez zarejestrowanie firmy na kogoś kto jest zatrudniony na etacie (kogoś kto już płaci zus)

Generalnie nie można, takie coś określane jest jako firmanctwo i jest karalne.

Co do wypozycjonowania domeny - myślałem także właśnie nad zrobieniem na razie strony pokazowej ( żeby ją wbić w top 10 na kilka fraz ) ale kompletnie nie wiem co tam miałbym dać , jakąś pokazówkę moich produktów ale bez możliwości sprzedaży ?

Możesz od razu postawić "normalny" sklep, tylko że bez możliwości dokonania zakupu. Pozycjonuj go, analizuj ilość wejść i ilość przejść do koszyka. Kiedy te wartości będą na takim poziomie, na którym potencjalne zyski pozwolą na prowadzenie dochodowej działalności - otwórz DG i zacznij sprzedawać.

Działalność gospodarczą można rozwiązać w dowolnym momencie ?

Tak, tylko w przypadku, gdy otrzymało się na nią dotację z PUP, zakończenie działalności przed upływem roku od daty jej rozpoczęcia wiąże się ze zwrotem całej otrzymanej kwoty plus odsetki ustawowe.

(...) potem możesz się starać do 20 000zł dotacji na DG (...). Poza tym musisz mieć 2 poręczycieli których dochód netto wynosi minimum 1400zł. A na koniec musisz mieć jakiś fajny biznesplan jak to wszystko chcesz zrealizować :)

Kwota dotacji zależy od PUP, w tym roku otrzymały one mało środków, więc np. w moim można uzyskać max. 17k. Poręczyciele to tylko jedna z możliwych metod zabezpieczenia, w zależności od PUP możliwy jest jeszcze weksel, akt notarialny o poddaniu się egzekucji, itd.

Najlepiej poszukaj informacji o prowadzeniu działalności np. na portalach branżowych, a nie na forum, gdzie jak widać niektórzy piszą bzdury (bez urazy ;) ) .

prowadzenie konta bankowego pod działalność
Jeden z mitów że dla DG należy prowadzić oddzielny rachunek bankowy - firmowy. Polskie przepisy skarbowo podatkowe w żadnym ustępie tego nie wymagają. Nalegają jednak niektóre banki wprowadzając klauzule prawną do kont osobistych ograniczające ich stosowanie tylko w tym celu, zwiększając przez to pulę kont w statystykach i zyski z obsługi płatnych firmówek.