Skocz do zawartości

Formy płatności na stronie

juzio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewne pytanie. Będę na swojej stronie umieszczał pliki. Jeśli ktoś chciałby ściągnąć jeden plik, to musiałby za niego jakoś zapłacić.

Teraz jaką formę/formy płatności wstawić na stronę? Chciałbym coś prostego na początek.. smsy? zwykłe przelewy bankowe? nie wiem co byłoby łatwiejsze i lepsze dla użytkowników.

Od przelewów trzeba byłoby płacić podatek.. ale ja nie mam firmy i nie chciałbym teraz zakładać, bo nie stać mnie na ZUS i na pewno przez najbliższy czas nie będzie :/

możecie coś poradzić?

Podatek Kolego to się od każdego przychodu płaci. Nie ma znaczenia forma płatności a jedynie kwota.

Mogę doradzić wizytę w biurze rachunkowym, żebyś sobie krzywdy nie zrobił.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Płatności SMS w serwisie DotPay umożliwiają pobieranie opłat osobom, które nie prowadzą działalności gospodarczej. W pełni legalnie możesz wprowadzić u siebie tą formę płatności. Niestety złodziejskie są prowizje, dodatkowo trzeba zapłacić podatek i dostajemy w efekcie niewiele. Jednak nie ma innego wyjścia obecnie.

Co do płatności SMS to faktycznie lipa, prowizje złodziejskie, ale przecież można korzystać z e-przelewów (np. w dotpay), a tam już stawki są normalne i też nie trzeba prowadzić działalności gospodarczej.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Z tego co pamiętam, to umowę o dzieło możesz dostać tylko na sms premium (mms), wiec jak by to miało wyglądać bez dg?

https://serwis.platnosci.pl/oferta-sms-premium,1761.html - tu jest 50% prowizji, trochę lepiej niż u konkurencji, ale dopiero od 1-06

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Żeby korzytsać z płatności elektronicznych typu dotpay.pl lub cashbill.pl czy innych płatności nie trzeba prowadzić na to firmy.Zakładając konto np. w dotpay masz do wyboru forme rozliczenia: osoba prywatna czy firma prowadz. dział gosp.

Jako osoba prywatna rozliczasz sie na podstawie umowy o dzieło. Oczywiście gdy zarobisz, musiz potem sie rozliczyć z US. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności