Skocz do zawartości

Hosting czy tylko pseudo-hosting. jakość usług? wymiana doświadczeń

muchman13

Rekomendowane odpowiedzi

Posta postanowiłem napisać zirytowany kolejnymi próbami skontaktowania się z pseudo-infoliniami..... technicznymi lub innymi ktoś kto przeczyta może zaoszczędzi sobie nerwów,... serwery mam chyba w większośc firm host, opisuje tylko te z którymi miałem doświadczenia pozytywne lub negatywne

Masternet - rejestracja on-line przebiega bardzo sprawnie, po roku przyszlo mi odnowic kilkadziesiat domen, zsumowalem kwote przelalem, dostalem maila z zapytaniem które usługi przedłużyć odpisałem i kontakt sie urwał, ponad 20 dni czekania, wysylania maili, dzownienia (niestety ani jeden raz nikt nie odebrał podanych telefonów).. ostatecznie 1 dzien przed wysagnienieciem usług ziirytowany sytuacja zadzownilem do NASK tam podali kto jest rejestratorem, masternet jest wylacznie partnerem jednej z firm, po telefonie do rejestratora opisie sytuacji nagle w ciagu jednego dnia zostalo to zalatwione.... ps. nask naklada bardzo wysokie kary na rejstratorów za nie wywiazywanie sie z regulaminu dlatego szybko interweniowali

iswift - w piatek od tak sobie zobaczylem ze zniknela mi jedna cała baza danych..... bylo przed 20 wyslalem maila, weekend cierpilie czekam bo mogą niepracować, w poniedziałek zaczynam dzownić niestety kolejny telefon widmo....mamy wtorek... na maila odpowiedzi nie dostałem, po 20 próbach kontaktu z podanym nr telefonu zrezygnowałem czekam na odpowiedz na maila ... ciekawe czy otrzymam...

hoseo - jako że ta firma przejęła ostatnimi czasy powyższą chciałem wykazać się sprytem i zadzownić pod telefon kontaktowy podany na ich stronie aby wysajnić temat zaginionej bazy danych w iswift.....niestety telefon jest podany na stronie chyba tylko po to aby ładnie wyglądało

netart - ceny wysokie ale przynajmniej jak dzownisz to sie dodzwonisz, i zazwyczaj pomoc otrzymasz

active24 - tu też zawsze odbierają, to chyba był pierwszy hosting jaki miałem na początku/5lat temu/ byłem zielony we wszystkich i z tego co pamietam nie byli chetni do pomocy takim ludziom:) ostatnimi czasy wszystko udaje mi sie zalatwic nie wiem czy dlatego ze nabrali ochoty do pomocy czy ja sie sam troche nauczylem

Dobrze wiedzieć.

Ja osobiście nie polecam firmy CAL.PL

Dają fikcyjnie ogromny transfer chyba licząc na to że ludzie nie będą go wykorzystywać. Swego czasu za 70 zł można było mieć transfer 350 GB. Z racji tego że byłem co miesiąc na granicy ale nigdy go nie przekroczyłem. Kazano mi zoptymalizować bazę danych ponieważ moje konto obciąża serwer (nie miałem wtedy ani jednej bazy danych bo hostowałem samą grafikę). Chcieli mi wcisnąć VPS-a bo pojawił się w ofercie. Pomyślałem że przeniosę się do linuxpl. Na początku nie chcieli mi dać kodów auth_info czego jak wiadomo robić nie można. Kazali zapłacić za domenę z góry za 3 lata. Składać podania i faksować dokumenty. Zdecydowanie nie polecam. Teraz jestem w linuxie i nie mam żadnych problemów.

Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam :)

Poradnik tworzenia stron internetowych - czytać i komentować :)

Projektowanie ogrodów Kraków

o12.pl

mam u nich serwerek już z pół roku.

Póki co żadnych poważnych problemów.

Na zgłoszenia czekam zazwyczaj kilka minut - jak piszę w trakcie ich pracy, a tak to następnego dnia z rańca..

trochę mnie drażni ich strona, bo zanim przejde przez nią do cPanela to myszka się aż gotuje :) ale poza tym jest fajnie.

dzwonić nie dzwoniłem, bo póki co mam szybką odpowiedź przez support ze strony

a i koszta nie wysokie, bo 200 na rok ledwo

Maiłem już dziesiątki hostingów. Nigdy nie spotkałem lepszego od kei.pl. Nadaje się w sam raz na postawienie strony firmowej. Nic obciążającego serwer tam nie zaistnieje. Polecam wszystkim!

PS Nie mam żadnego związku z kei.pl. Jeżeli zależy wam na stabilności to warto skorzystać z ich oferty

wystrzegajcie się hostit - mam niestety u nich pakiet standard i przy 10 zainstalowanych WP (praktycznie bez ruchu) zgłaszali mi że jest przeciążenie cpu a za serwer dałem ponad 100zł brutto, a chociażby na iswift mam z 40wp na serwerze które generują ruch nawet nie ma zadyszki a kwota takiego serwera 39zł

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Od ponad 3 lat mam kilka kont na d2.pl dawniej xon.pl Przez te 3 lata mieli tylko jeden poważny problem, padł dysk w serwerowni, ale po 24 h wszystko było ok, nic nie zgneło. Kontakt? zawsze dobry tak telefoniczny jak mailem a jak nie wiesz co robić też pomogą. Promuję adult więc muszę mieć dobry hosting, i taki on jest.

Z masternet.pl a tylko jedno doświadczenie, kiedy na odpowiedź dotyczącą przeniesienia domeny czekałem cztery dni. Ogólnie po ostatniej akcji z nimi i tak postanowiłem nie zaczynać z nimi współpracy, więc w sumie żadna strata.

W o12.pl mam dwa hostingi, odpowiedź zawsze nadchodziła w ciągu 24h (raz też nawet w niedzielę :) więc support mają w porządku, ja się nigdy nie nadziałem na brak odpowiedzi czy też jakieś fochy supportera (a tacy a'la "ja tu jestem ważny, bo wiem więcej" też się nieraz zdarzają w firmach).

Podobnie w hostpark.pl, szybkie odpowiedzi, chociaż nie zawsze w pełni wyczerpujące i często wyjaśnienie jednej prostej sprawy przeciągało się przez kilka maili.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

iswift - problemy z bazami danych, po zmianie właściciela nie wiedzieć czemu, bez jakiejkolwiek informacji usunęli mi usera z bazy danych co skończyło się równiutkim banem 100 domen,

omnihost - pomijając oczywiste problemy z hostingiem to na samym początku mieli problemy z księgowaniem przelewu, zablokowali konto i musiałem się przypominać że zapłaciłem (sprawa załatwiona od ręki),

unixstorm.org - wywalili mnie od razu po jednorazowym dodaniu 100 domen (to się nazywa nielimitowana liczba domen), nie mniej pełen profesjonalizm i szybki zwrot pieniędzy (niestety nie mają okresu testowego dla pakietu który mnie interesował).

Z innymi firmami nie miałem "szczęścia" doświadczyć problemów.

zgadzam sie z Marchesem... tez mam serwer w hostit.pl, dokladnie jak kolega opisal moze z 15 -20 wp na nim zostało i nie ma szans zmiescic sie w limicie CPU....

na gorąco mogę dorzucić jeszcze hoseo.pl - któryś raz z rzędu... okolo godziny 1 w nocy wszystko przestaje działać....strony panel admin itd.... , nawet proste strony htmlowe nie otwieraja sie..... rano pewnie znowu bedzie ok

Moje doświadczenie ograniczone jest tylko do jednego hostingu. lh.pl

Do dziś nie potrafię zrozumieć skąd oni mają tyle cierpliwości. Jako całkowity żółtodziób zasypywałem ich telefonami i mailami bo nie miałem zielonego pojecia co się z tym robi. I co najciekawsze. Zawsze dostawałem odpowiedź po kilkunastu minutach albo telefonicznie przeprowadzali mnie za rękę przez wszelkie problemy. Dla mnie są rewelacyjni. I naprawde to nie jest ani reklama ani pseudoreklama :angry:

Mimo usilnych starań wciąż jest daleko... Ale i tak urocza :)Villa Sand

Ja mam hosting SEO w lokoz.info i dotychczas żadnych problemów. Kilkanaście WP + jakieś autorskie skrypty na niektórych domenach i wszystko OK.

Z Unixstorm doświadczenia też raczej OK - dwa sklepy Presty, trochę problemów głównie ze skryptami, które się długo wykonują, ale ogólnei daje radę. Mam hosting współdzielony, nie dedyka - jedyne co przeszkadza to brak możliwości korzystania z dwóch adresów IP na hostingu współdzielonym w US.

Dedyki postawione na dhostingu. Bardzo szybka pomoc, ostatnio kłopoty z bazą MySQL - pada ni z tego ni z owego. Ogromny plus za rewelacyjny panel administracyjny (dPanel) i w miarę akceptowalną cenę. Jest niestety trochę wolny...

Aaaa, z tańszych o12.pl jest naprawdę super - administruję jedną stroną na o12.pl i żadnych zastrzeżeń.

Jeśli chcesz poczytać o naturze - nic nie stoi na przeszkodzie :-)

To ja przebiję

Tu można znaleźć top ranking najlepszych hosting-owców w całej sieci. Ich oferta jest znacznie lepsza niż płatnych w polsce i dodatkowo za darmo.

https://www.free-webhosts.com/free-cpanel-hosting.php

prosty przykład:

x10Hosting.com

UNMETERED Disk Space

UNMETERED Bandwidth

cPanel 11 & Custom Account Panel

Friendly online community

Stable, profitable free hosting that you can really rely on!

CGI, PHP, ASP.NET, SSI, FrontPage Extensions, Perl, Python

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności