Skocz do zawartości

Etyka pozycjonera

gielo

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej znajduje się tekst jaki wysłałem na maila Pewnej osobie piszącej o etyce i namawiającej do donosicielstwa Googlowi w sprawie wykrycia czegoś co nam osobiście się nie podoba. Ciekaw jestem co ey o tym myślicie ?

Treść odpowiedzi mojego listu do tego Pana.

Namawianie ludzi do donosicielstwa raczej nie jest mile widziane. Ogólnie jakiekolwiek manipulowanie wynikami google jest niezgodne z ich wytycznymi więc pisanie o etyce wśród pozycjonerów mija się z celem. Na pewno są sposoby z jakimi nawet niektórzy pozycjonerzy walczą jednak po 7 latach w branży seo uważam, że walczą ci co mają mierne pojęcie o pozycjonowaniu i sobie z nim nie radzą. stosują je także ci co także mają niezbyt wielkie umiejętności i zasoby finansowe. Specjalista SEO nie stosuje opisanych przez Pana trików jak klokingi, nakdory itp. bo niesie to ze sobą zbyt wielkie ryzyko na bana w Google. Ale także i nie zgłasza tego na spamlistę jako że ten pozycjoner ma świadomość, że nie postępuje tak do końca zgodnie z zasadami Google. Bo czy budowanie własnego zaplecza jest zgodne z zasadami google ? Czy używanie automatów do preclowania i katalogowania jest zgodne z zasadami google ? Czy używanie SWL, nawet takich jak statlink (zawierających normalne strony które odwiedzają także internauci, a nie tylko boty) jest z nimi zgodne ? a może zgodne jest z nimi zasypywanie ręcznymi wpisami precli i katalogów wiedząc, że może to wpłynąć na poprawę pozycji strony ? To wszystko przecież można ująć pod współnym mianownikiem jako manipulacja wynikami wyszukiwania, z którym Google walczy.

Osobiście uważam, że pierwszą rzeczą jaką powinien zrobić każdy pozycjoner jest poprawa wizerunku strony aby była jak najbardziej przydatna internaucie, kolejną jest optymalizacja strony, która także nie jest do końca zgodna z zasadami google i tym jak ono by chciało te strony widzieć. Przykładem jest umieszczanie tekstów z ważnymi frazami w tagach H1, H2, H3, wytłuszczenia itp. Pozbywanie się nadmiaru kodu i grafiki kosztem wyglądu strony oraz preparowanie tekstów pod wyszukiwarki. Mimo że takie strony wyglądają na w miarę normalne i można tylko przypuszczać, że ich skromność jest wynikiem celowych działań pozycjonera to takie przygotowania są zwykłym nagięciem wytycznych Googla do własnych celów i korzyści.

Niestety dokładne przygotowanie strony z zastosowaniem technologii i designu jaki byśmy naprawdę chcieli tam widzieć bez zwracania uwagi na kod, treść pod boty i pozostawienie tej strony samej sobie aby się pozycjonowała naturalnie mija się z celem bo nigdy się nie doczekamy wysokich pozycji i wielkich odwiedzin z wyników organicznych Google. Przecież to jednak takie strony są naturalne i tworzone przez większość ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o seo i działaniu wyszukiwarek.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

-----Original Message-----

From: xxxxxx [mailto:xxxxxxx@sunrisesystem.pl]

Sent: xxxxxxxx PM

To: xxx@mail.com

Subject: Sunrise System - dodatkowe informacje

Szanowny Panie yyyy,

w nawiązaniu do naszej rozmowy telefonicznej przesyłam Panu adres

udostępnianego przez firmę Yahoo narzędzia służącego do analizy linków

prowadzących do poszczególnych witryn internetowych

(https://siteexplorer.search.yahoo.com/).

W celu sprawdzenia sposobu w jaki pozycjonowany jest Pana serwis www proszę

wpisać jego adres w okienku na samej górze strony, nacisnąć przycisk

'Explore URL', a następnie w polu 'Results' przejść do zakładki 'Inlinks'.

Analiza Pana serwisu wskazuje, iż jest Pan promowany przy pomocy

nieakceptowanej przez Google metody pozycjonerskiej opierającej się o

spamerskie linkowanie Pana witryny z podejrzanych i bezwartościowych miejsc

w Sieci

(https://googlepolska.blogspot.com/2010/10/dlaczego-swle-przekazujace-pageran

k.html).

Działania takie zmierzają do oszukania algorytmu wyszukiwarki sugerując, że

ma on do czynienia z witryną wartościową. Firma Google jest szalenie

wyczulona na tego typu działania - witryny pozycjonowane w ten sposób w

chwili obecnej tracą wywalczone w nieetyczny sposób pozycje, a ich

właściciele karani są nawet całkowitym usunięciem strony z wyników

wyszukiwania.

Firma Sunrise System promuje jedynie legalne metody pozycjonerskie -

stawiamy na systematyczną optymalizację, działania naszych SEO copywriterów

oraz na linkowanie z wartościowych witryn internetowych.

Hołdując tego typu metodom pozycjonerskim, które zmierzają do stworzenia

realnie wartościowego zaplecza witryn naszych klientów, nie obawiamy się o

wyniki naszej pracy.

Jako jedyna krajowa firma w branży posiadamy Centrum

Innwoacyjno-Wdrożeniowe, w którym na bieżąco testujemy nowe metody promocji

witryn, a certyfikat Firmy Przyjaznej Klientowi gwarantuje naszym klientom

wysoką jakość obsługi.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zapraszam do kontaktu

telefonicznego.

Pozdrawiam,

--

xxxxxx xxxxxxxxxxx - Doradca klienta biznesowego

Sunrise System sp. z o.o.

61-894 Poznań, Plac Andersa 3

Budynek Andersia Tower XVIII p.

tel. +48 61 655 95 39

fax +48 61 655 95 00

infolinia 0 800 88 80 88

www.sunrisesystem.pl

-----------------------------------------------------------------------

Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział

Gospodarczy KRS ul. Grochowe Łąki 6, 61-752 Poznań; numer

KRS: 0000180183; wysokość kapitału zakładowego: 50.000.00 zł;

NIP: 779-22-14-771; REGON: 634519493

Najfajniejsza sprawa to analiza BL klientów Sunrise System z tak wartościowego zaplecza , że chapeau bas :)

Tyle mojego w temacie etyki SEO ...

PS dla podglądaczy z SS

nie bójcie się , w przeciwieństwie do Was nie jestem donosicielem i nie opublikuję listy Waszego cytuję : "realnie wartościowego zaplecza"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Każde świadome działanie (out site) podjęte w celu podniesienia pozycji witryny jest manipulacją wyników, bez względu na jego wartościowanie .

Nie ma czegoś jak naturalny proces tworzenia linków zwrotnych

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Firma Sunrise System promuje jedynie legalne metody pozycjonerskie -

stawiamy na systematyczną optymalizację, działania naszych SEO copywriterów

oraz na linkowanie z wartościowych witryn internetowych.

Ehh, gdyby to ta firma nie zamieszczała linków na stronach swoich Klientów, gdyby nie robiła 301 z zafiltrowanych stron by być w top10 na hasło pozycjonowanie, gdyby tak pisać i pisac można...

@gielo, co do Twojego postu, moim zdaniem strata czasu, jak ktoś wypadł psu z pod ogona, to będzie smierdzieć co byś nie pisał i co zrobił :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jako jedyna krajowa firma w branży posiadamy Centrum

Innwoacyjno-Wdrożeniowe, w którym na bieżąco testujemy nowe metody promocji

witryn

Z pewnością jako jedyna firma w Polsce prowadzą testy.

Niewykluczone że jako jedyni posiadają "Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe"

U mnie przykładowo to się nazywa "Super Centrum Wrożeń i Innowacji SEO" a co :)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

@ Zakręcony - pozycja SS na fraze w serpach nie ma nic tutaj do rzeczy, 301 też jest od czapy. Chodzi o to, że firma która tak naprawdę pozycjonuje jak wszyscy (no może nie wszyscy bo ich klientów na mocno obsadzone frazy nie uświadczysz) rozsyła takie maile wypozycjonowanym klientom co dla mnie jest szczytem hipokryzji (nie określę tego dobitniej ze względu na płeć nadobną) .

Na dodatek wysyła takie maile firma łamiąca wytyczne google dla webmasterów i jest to jedyny mi znany przypadek kiedy pracownik google wyraźnie stwierdził, że umieszczanie w taki sposób w jaki umieszcza go Sunrise Systems w stopkach swoich klientów jest złamaniem wytycznych.

PS dla podglądaczy z SS

pisząc o linkach w stopce i o łamaniu wytycznych miałem na myśli stan na dzień dzisiejszy do sprawdzenia w wynikach wyszukiwania

oraz na forum google wypowiedź p. Kaspara Szymańskiego (badźcie tak uprzejmi o tym poinformować swoje "papugi")

Beer, troszke ta pozycja chyba ma, bo wybijają sie na plecach swoich Klientów, dodatkowo jeżeli stosują takie numery jak 301 by zdobyć pozycję po wczesniejszym zafiltrowaniu strony z której idzie 301, to jednak to ich "legalne pozycjonowanie" jest tak samo legalne jak każdego, kto bawi sie w manipulacje wynikami wyszukiwarki. No chyba, że ktoś wierzy, że siebie ustawiają inaczej niż Klientów, ale analiza ich Klientów jakos tej wiary nie podtrzymuje, tego o wysyłaniu listów (o wskazanej tu tresci) by odbić Klienta nawet nie chce mi sie komentować, bo tego poważni ludzie nie robią w taki sposób, kto tak robi, to nie napiszę, nie chce odpoczywac od PiO. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

https://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=17006
https://www.dentalux.pl/
https://www.becker-polska.com/

stopeczki nadal wiszą :) daje to nawet 145 tys odpowiedzi :P

chyba skrobne o tym na blogu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zakręcony - ich pozycja nie ma się nijak do etycznego podejścia do klienta czy do konkurencji. Każdy orze jak może , chodzi o pieprzoną hipokryzje, działanie na szkodę konkurencji itp. Wszystko byłoby dla mnie osobiście OK gdyby byli fair wobec konkurencyjnych firm i wobec własnych klientów. , tylko tyle i aż tyle.

Mnie osobiście wkur*** fakt prób blokowania na drodze prawnej prawdziwych opinii o ich usługach, podejściu do klienta czy ciemnot , które wciskają przez telefon.

Efekt tego jest taki, że klienci tracą zaufanie do SEO bo wydają kupę szmalu na coś co gów***o im przynosi.

Toż ja o tym pisze Beer, a przynajmniej to mam wlasnie na mysli :P

:) no, i wespół w zespół by żądz moc móc zmóc :)

chyba skrobne o tym na blogu :)

no to uważaj bo całkiem możliwe, że ich prawnicy będą straszyć pismem za naruszenie dóbr osobistych i dobrego imienia firmy :

1. hostingodawcę

2. właściciela strony

3. dostawcę łącza internetowego

5. producenta serwerów

6. rodzinę właściciela strony (od dziadków do wnuków)

7. wszystkie osoby zatrudnione w serwerowni

8. każdego kto przeczyta post i nie daj Boże zacytuje

Amen :)

Tak na szybkiego , mała prośba do administracji o zwiększenie mi skrzynki PW , bo mam już w 98% wypełnioną samymi super "pochwałami" od zrozpaczonych przerastającą ich popularnością w sieci klientów firmy Sunrise System ...

Heeeelp plizzzzz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności