Skocz do zawartości

Narzędzie do tworzenia map stron w Google

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

piotrek: mi sie wydaje, ze czesto w bvardoz nie zrozumialy sposob piszesz o tym co trzeba zrobic.

Albo po prostu w bardzo niezrozumiały sposób nie potrafisz zrozumieć. Jak masz za małe okienko to wejdź w nie skopiuj tekst potem wklej do notatnika, wyedytuj pętle generującą zapytanie wklej z powrotem i zatwierdź.

...

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /sitemap_fotokids.ini on line 5

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /sitemap_fotokids.ini:2) in /gsmaster.php on line 484

Masz źle ustawione zapytanie do bazy. Sprawdź w skrypcie, jak wywołujesz to co chcesz dodać do mapy, jak nie znasz zapytań MySQL.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Kid, popraw kod wg wcześniejszych poprawek, zrób tak jak pisze beha albo pobierz ponownie kod - tam okienko jest już poprawione.

czesto w bvardoz nie zrozumialy sposob piszesz

większość nadąża za moim tokiem myślenia, jak wspomniałem w poprzednim poście, bardziej łopatologicznie się nie da :) przykro mi

EDDY, zdaje się że w jednej mapie możesz dać max [edit] 50.000 linków (limit Google), dziel tak aby Tobie było wygodnie, dobrze jest dzielić na kilka sitemapek żeby nie musieć wraz z rozrostem Twojego portalu updatować za każdym razem całego (czasem przepastnego) archiwum.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Ale mi wcale nie chodzi o glupie okienko tylko ogolnie mowie.

To zacznijmy od tego czy znasz mysql. Jeśli nie, to raczej ciężko będzie ci to dopasować. Jeśli korzystać z gotowców, to będziesz musiał poczekać aż ktoś opublikuje właściwe zapytanie do bazy.

...

Wystarczy raz jasno napisac krok po kroku co nalezy zmienic

Moim zdaniem jest jasno napisane. Wszystko co miałem do przekazania o skrypcie jest w pierwszym poście w akapicie "po zalogowaniu", reszta wyraźnie opisana w samym interfrejsie skryptu. Co więcej na stronie z której pobierałeś skrypt: https://mapy.stron.pl/gsmaster_index.php jest napisane "Wymagana jest podstawowa znajomość PHP i MySql"

Najlepiej zróbmy tak: Pokaż strukturę swojej tabeli to ja czy ktoś inny napewno dostosuje Ci plik ini do Twoich potrzeb.

Kid, teraz już naprawdę nie ma znaczenia - znasz czy nie znasz PHP, MySql... szkoda postów na to

Wklej tu strukturę tabeli z której chcesz zrobić sitemapę to każdy chętnie Ci pomoże

widziałem PM, dzięki za zaproszenia na gg ale coś mi szwankuje komunikator, pisz co masz do napisania na forum. Przykład pliku ini (do przykładowej struktuy bazy) podany tu DOKŁADNIE obrazuje to co należy wykonać.

Jest dobrze, na mój gust brakuje Ci tylko i wyłącznie prawidłowego zapytania do bazy - reszta działa poprawnie, tworzy i zapisuje pliki na serwerze.

Podaj nazwy pól w tabeli oraz konstrukcję podstawowego URLa (na początek bez mod_rewrite) jaką chcesz uzyskać.

https://www.fotokids.ws/kid.php?id= taka jest struktura adresu, po id= sa cyfry ktore w tym wypadku oznaczaja kid_id

w tabeli fk_kids: kid_id, when

sitemap_kids.ini

$query = mysql_query("SELECT kid_id FROM fk_kids order by when DESC limit 0,100");

while($urls = mysql_fetch_assoc($query)) {

$this_url = "https://$_SERVER[SERVER_NAME]/kid.php?id=$urls[kid_id]";

robie 'wykonaj zapytanie i nadpisz plik xml' i nadal jest ten sam blad o ktorym wspominalem wczesniej.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

zapytanie wygląda ok

eeeee, aaaaa... ale z ciekawości, mam pytanie, dlaczego Twój serwer pozwala na otwarcie pliku ini komukolwiek ?

Zobacz - https://www.fotokids.ws/sitemap_kids.ini każdy sobie może ten plik podglądnąć

Może ogólnie coś jest nie tak z interpretacją plików *.ini na Twoim serwerze.

Chyba jednak nikt z nas Ci tutaj nie pomoże, musisz z pytaniem zrwrócić się do admina home.pl

Jeśli więcej osób będzie miało problemy z ini mogę próbować zmienić rozszerzenie plików zapytań na *.cfg ale skoro ini nie działa to głowy nie dam że zmiana rozszerzenia coś pomoże.

P.S. zanim napiszesz do admina zrób jeszcze ostatnią próbę z samym:

$query = mysql_query("SELECT * FROM fk_kids");

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności