Skocz do zawartości

Moc seo katalogów

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację, przecież napisałem, że porównuję obciążenie przy około 70... :)

Inna sprawa, że katalog mający 2k uników dziennie też na byle czym nie pójdzie, więc tak czy siak trzeba inwestować w vps-a. Gwarantuję Ci, że przy zbliżonych parametrach i kosztach utrzyma on tego wordpress'a z arabskimi botami które swoją drogą można blokować przecież...

Po prostu stworzono taki mit wokół Twojego skryptu - postaw na nim katalog, zapewnia on lepsze parametry seo niż inne skrypty. Niestety/stety jest to nieprawda, po prostu to kombajn z wbudowanymi bajerami i tylko tyle. Nie piszę, że ktoś wprowadza ludzi w błąd, po prostu u nas jak wyda się parę groszy na licencje to oczekuje się niewiadomo czego, taki charakter narodowy/słowiański.

Podsumowując. Skrypt jest znakomity, jeśli ktoś chce postawić i zapomnieć to super sprawdza się. Jeśli ktoś chce postawić i zadbać to też sprawdza się, problem w tym, że to samo a nawet lepiej można mieć za free. Odnośnie płatnych katalogów to dla mnie jest bezkonkurencyjny (niestety, mam niewielkie doświadczenie w tej sprawie). Wątek dotyczy mocy skryptu, napisałem po prostu swoje zdanie poparte nikłym doświadczeniem. Jeśli ktoś się spodziewa, że zamieni np. mini otwarty na seokatalog i z dnia na dzień dostanie kopa (tylko z racji tego skryptu) to się głęboko przeliczy... Czasami, w wątkach polecających i podobnych do tego które podważają skuteczność tego narzędzia, można odnieść właśnie takie wrażenie, że seokatalog to lekarstwo na wszystko. ;)

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Radoslaus zrób coś z kategoriami w swoim katalogu bo są ubogie (w sensie, że jest ich mało) i trochę dziwnie uporządkowane.

Co do samych SEOKów to dziwie się tym którzy wdają kasę na licencję a później nie robią nic po za zamianą "skóry" i kategorii, co powodowałoby jakąś różnicę w stosunku do innych katalogów na tym skrypcie.

nic po za zamianą "skóry" i kategorii

Ten kto to robi to i tak robi dużo !!

Przecież w 80% katalogów zmiana skóry polega na zmianie koloru..... a zmieniać kategorie ?? po co , przecież klienci i tak wyślą sms za dodanie wpisu.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Moc katalogów nie spadła, tylko wydaję mi się że ich "prestiż" dobre, zadbane, linkowane katalogi są oceniane na podstawie tych wszystkich powstających śmieci, gdzie właśnie tak jak ktoś pisał, dana osoba nie ma czasu nawet na zmianę skórki czy dodania kategorii, drugiej znudziła się moderacja po 30 wpisach i w kolejce jest 1000 stron, a trzecia podlinkowała swój katalog 30 linkami i wstawiła opłatę 2,46zł więc o czym my mówimy. Wszystko zależy od katalogu i jest wiele wartościowych które dają kopa, jednak są one w większości płatne, w ciągu paru miesięcy moja lista z może 400 katalogów darmowych, jako tako moderowanych, linkowanych, spadła o połowę. Tutaj ktoś podał 3 katalogi, że mają małe site, a gdzie te kilkaset a może i więcej które mają site po kilkanaście tysięcy? Kataloguję strony już spory okres czasu, i wszystko zależy jakie katalogi mamy na liście, bo ludzie po ukończeniu danego pakietu, pytają czy mogę dodać do większej ilości.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

KONIEC z porządnymi DARMOWYMI katalogami; od teraz w grze zostają tylko te płatne... i dobrze

General_Depet---czemu tak piszesz? że tylko płatne są najlepsze :) paranoja.....o co ci chodzi?

Pozdrawiam..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Radoslaus zrób coś z kategoriami w swoim katalogu bo są ubogie (w sensie, że jest ich mało) i trochę dziwnie uporządkowane.

Katalogi są darmowe i zapewne takie pozostaną, więc co za problem zgłosić podkategorię przy dodawaniu strony (czytaj: zasugeruj podkategorię i wrzuć byle gdzie :) )? Moderacja może nie jest jakaś wybitna ale staram się to i owo poprawiać, żeby to miało ręce i nogi.

Odnośnie powstających śmieci to widocznie narzekamy więcej niż powinniśmy i cena licencji niewielu już odstrasza. Inna sprawa, że żywot takiego katalogu to zazwyczaj max rok czyli wygasa domena za złotówkę i umiera stronka. ;)

KONIEC z porządnymi DARMOWYMI katalogami; od teraz w grze zostają tylko te płatne... i dobrze

General_Depet---czemu tak piszesz? że tylko płatne są najlepsze :) paranoja.....o co ci chodzi?

Pozdrawiam..

Przeleć np. tą listę https://www.directorycritic.com/free-directory-list.html i spójrz na ceny. Za dodanie do śmieci w jako takim terminie trzeba grubo płacić, u nas ludzie płaczą jak zobaczą sms-y za 2zł... ;)

Katalogi są darmowe i zapewne takie pozostaną, więc co za problem zgłosić podkategorię przy dodawaniu strony (czytaj: zasugeruj podkategorię i wrzuć byle gdzie :D )? Moderacja może nie jest jakaś wybitna ale staram się to i owo poprawiać, żeby to miało ręce i nogi.

Nie mam zarzutu do moderacji bo mi zaakceptowałeś stronę wyjątkowo szybko - plus dla Ciebie.

Natomiast poświęć te 2-3 godziny na rozbudowę kategorii a opłaci Ci się to, zasugerowanie kategorii nie znaczy że można do niej od razu dodać.

Więc jak ktoś ma nietypową stronę to musi wsadzić do jakiejś niepasującej kategorii, zasugerować inną, czekać aż zostanie zaakceptowana i później jeszcze aktualizować wpis :)

@lesiu pewnie jeszcze wlasciciel kata mialby za te 2pln, ktore mu zaplaciles (za MODERACJE twojego wpisu) dopalic ci go? moze jeszcze napisac ci opis strony, no bo skoro tyle piniedzy trzeba wydac ....

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

...2pln ktore mu zaplaciles za MODERACJE twojego wpisu dopalic ci go ? moze jeszcze napisac ci opis strony, no bo skroto tyle piniedzy trzeba wydac ...
To powinni robic własciciele, którzy mają darmowe katalogi, Ci co maja płatne powinni dodatkowo zapewniac minimum 50 stałych BL z w miarę dobrych lokalizacji, każdy na innym IP :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Kulfik, o dopaleniu nie wspomniałem. Pisałem, co podtrzymuję, że wspomniany katalog jest kiepsko zaindeksowany, co wskazał już wcześniej IT i na pewno nie pomaga mu w indeksacji ilość 24 wychodzących linków sitewide.

Edycja. Rzadko linkuję wpisy, ale dodając się do starego, niby silnego katalogu z PR5 nie spodziewałbym się, że trzeba jeszcze linkować by po roku pojawił się w indeksie...

PS. https://allegro.pl/sprzedam-42-seokatalogi-...1626715544.html - mało jest takich seokatalogów, gdzie właściciel sam nie wie po co katalog zainstalował? To chyba główne źródło słabej indeksacji wpisów w katalogach (nie tylko na tym jednym skrypcie).

Sam skrypt Generała jest dobry. Może nawet wziąłbym jedną licencję ale płaska struktura kategorii mnie zniechęca.

Problemem seo katalogów (wszelkich katalogów tworzonych wyłącznie pod pozycjonowanie) jest masówka, która prowadzi do obniżenia jakości i powolnego zrównywania seoków z poziomem spamiarek z pozorną moderacja. Zarówno masówka stawiających jak i masowe śmiecenie przez zgłaszających. Robi się swoisty ekosystem kiepskiej i zdublowanej treści i nie zmienią tego żadne wybujałe wymagania co do długości opisów jak i unikalności.

https://goo.gl/wbu9U https://goo.gl/qVvtZ - to już nie jest katalog, to nawet nie jest seo katalog. To jest farma treści na przejętej domenie, linkowana z rumaka i spamowania komentarzy oraz linkująca do viagry. Każdy orze jak może i niech sobie ludzie robią po 200-300 domenowych stajni ale raczej nie spodziewałbym się dużej "mocy" i efektów pozycjonowania z tak prowadzonych katalogów.

Nasz rynek nie różni się w sumie od globalnego. Seo katalogi na skrypcie phpLD stawiają biedni hindusi i ciagną 1-10$ za wpis i przyjmą Ci prawie wszystko. Są ich tysiące ale jest też i kilka topowych katalogów gdzie zapłacisz za rozpatrzenie 100-300$ i z kiepską stroną nie masz nawet co odpalać formularza zgłoszenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności