Skocz do zawartości

Moc seo katalogów

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Sam skrypt Generała jest dobry. Może nawet wziąłbym jedną licencję ale płaska struktura kategorii mnie zniechęca.

Co rozumiesz przez płaską strukturę ? Że są tylko dwa poziomy kategorii ?

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Mocna / wartościowa domena (bez względu na to jaki skrypt na niej stoi), nie wymaga dopalania publikacji aby się zaindeksowały i miały moc linkowania.

2. Śmieci dopalane śmieciami aby się zaindeksowały mają nadal wartość śmieci (bez względu na skrypt).

3. WP ma przewagę nad innymi skryptami.Umiejętnie postawiona strona (nie gó*****y spamoprecel) wchodzi w wyniki jak w masło. Bez obciążania sieci blastami i pingami :D

Albo jest genialnie zoptymalizowany albo G lubi ten skrypt. Niestety o jego mocy wypowiadają się najczęściej osoby stawiające same spamy. A tu WP nie ma żadnej przewagi nad innymi skryptami.

4. Moc linków z katalogów niestety spadła, tak samo jak z for, precli itp. Trzeba się z tym pogodzić, taka polityka G.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Sam skrypt Generała jest dobry. Może nawet wziąłbym jedną licencję ale płaska struktura kategorii mnie zniechęca.

Co rozumiesz przez płaską strukturę ? Że są tylko dwa poziomy kategorii ?

że nei można dodać strony np tylko do kategorii głównej, że nie można zdefiniowac większego zagnieźdzeia strutkury kategorii - ja w Indexu doszedłem do 10 podkategorii i dalej mi się nei chciało :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jakby była taka opcja to wtedy by dopiero było spamu... tysiące pustych zaindeksowanych podpodpodkategorii... albo (tak jak we freeglobes) 90% katów miałoby tylko płaską strukturę samych kategorii (bo na podkategorie zabrakło sił...) :D

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Eeee tam generał, wykręcasz się bo z rekurencyjną strukturą kategorii jest więcej pracy ;P

Jednak moim zdaniem dwa poziomy wystarczają - jest to zgodne np. z zasadą trzech klików.

mi tam kategorie w SEOkatalogach pasują. I jestem zwolennikiem skurczenia się listy seoków do mniejszej, lecz bardziej wartościowej. I mogę wtedy nawet za to zapłacić.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Moc katalogów nie spadła, tylko wydaję mi się że ich "prestiż" dobre, zadbane, linkowane katalogi są oceniane na podstawie tych wszystkich powstających śmieci, gdzie właśnie tak jak ktoś pisał, dana osoba nie ma czasu nawet na zmianę skórki czy dodania kategorii, drugiej znudziła się moderacja po 30 wpisach i w kolejce jest 1000 stron, a trzecia podlinkowała swój katalog 30 linkami i wstawiła opłatę 2,46zł więc o czym my mówimy. Wszystko zależy od katalogu i jest wiele wartościowych które dają kopa, jednak są one w większości płatne, w ciągu paru miesięcy moja lista z może 400 katalogów darmowych, jako tako moderowanych, linkowanych, spadła o połowę. Tutaj ktoś podał 3 katalogi, że mają małe site, a gdzie te kilkaset a może i więcej które mają site po kilkanaście tysięcy? Kataloguję strony już spory okres czasu, i wszystko zależy jakie katalogi mamy na liście, bo ludzie po ukończeniu danego pakietu, pytają czy mogę dodać do większej ilości.

Tak to cała prawda o katalogach :D masz rację Pozycjonusz :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

• 2 tygodnie później...

Ostatnio zrobiłem sobie podsumowanie z seokatalogowania. Po 1-3 mięsięcach od dodania statystyki wyglądają tak:

Dodano do 293 katalogów, w indeksie jest 231 poza 62 - jak dla mnie wynik bardzo dobry, szczególnie w porównaniu do precli. Żywotność seokatalogów też jest większa, bo tylko dosłownie kilka w danym momencie nie działało (przy wordpressach ponad połowa, a zaindeksowanie beznadziejne).

Odwiedziny robotów zaindeksowanych seokatalogów*: Google 6,58 Yahoo 2,97, Max google 86, yahoo:23

Odwiedziny robotów nieindeksowanych seokatalogów*: Google 1,96 Yahoo 1,36, Max google 5, yahoo:5

*z tych gdzie się te informacje pokazują.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Ja zauważyłem że google robi jakby "przerwy" w braniu pod uwagę linków z seoków. Prosta fraza, domena zgłoszona do ok 300 darmowych seoków, opisy wszędzie synonimizowane, wpisów zaindeksowanych ok 200 po 2 miesiącach - pozycja ani drgnęła, a wczoraj patrzę w web-tools i na zielono - a nie miała innych linków. inna kwestia że może google tak długo zliczał te linki :)

mwrona zależy jak dopalasz wpisy... Jak dasz dobry power na wpis to pozycje momentalnie lecą w górę - frazy łatwo/średnie :-)

A jeżeli wpisy poprostu się poindeksowały i sobie "wiszą" to fakt - szału nie ma.

mwrona zależy jak dopalasz wpisy... Jak dasz dobry power na wpis to pozycje momentalnie lecą w górę - frazy łatwo/średnie :-)

Tam - znam tą sztuczke Fikas :) Natomiast specjalnie tego nie robiłem żeby zobaczyć czy samo seokatalogowanie na łatwe frazy daje efekty - wniosek : daje, tylko trzeba było troszkę poczekać ;) Jeszcze inna kwestia co to znaczy "łatwa" fraza no ale to już dyskusja na inny temat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności