Skocz do zawartości

Moc seo katalogów

it_management

Rekomendowane odpowiedzi

Widać, że myślenie nie jest Twoją mocną stroną :-)

Każdy kto miał taki przypadek - doklejony kod do index.php, nadpisany htaccess , i zaindeksowane sporo podstron... i wyczyścił to z FTP, zgłosił do ponownego rozpatrzenia w Google dla Webmasterów (dodanie domeny -> zweryfikowanie domeny -> zgłoszenie do ponownego rozpatrzenia) ten wie, że w momencie rozpatrywania Google czyści automatycznie wszystkie podstrony wygenerowane przez ten syf.

nie każdy - generalizujesz, i miałem - i gugiel nic nie czyścił. więc nie wiem :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odnośnie mocy linkowania to dodam tylko, że domena dobrze podlinkowana może sobie spokojnie wisieć w wynikach nawet jak się wszystko z niej usunie i wstawi jedną stronę typu "chwilowo nieczynne".

A dlaczego - bo prowadzą do niej mocne linki :)

M

I tak może przez wiele miesięcy.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Zgred czyści czyści :)

Zobaczcie tutaj

Pod niektórymi titlami podstron widać jeszcze info : "This site may harm your computer."

I masz odnośnie site : "About 268 results (0.07 seconds) " pomimo, że serwis ma ~30 podstron...

@IT - zaskocze Cię, nie monitoruję mojej firmówki monitoringiem (zależnym, niezależnym - jakimkolwiek), sprawdzam ręcznie ;-)

Widzę, że temat się nieźle rozkręcił :)

Jak dasz dobry power na wpis to pozycje momentalnie lecą w górę - frazy łatwo/średnie :-)

A jeżeli wpisy poprostu się poindeksowały i sobie "wiszą" to fakt - szału nie ma.

Mam podobne spostrzeżenia tzn. niepodlinkowane wpisy "sobie wiszą" i raczej nie dają mocy. Moje pytanie jest takie ile to "dobry power na wpis" - setki, tysiące, czy dziesiątki tysięcy pobrań/linków.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

w moim przypadku 2.5 tyś e-Weblinka na wpis na około 2-3 tygodnie :)

Mówienie, że wpis w SEOku tak podlinkowany ma MOC jest nadużyciem :)

Ponadto czy liczyliście koszt pozyskania takiego (wątpliwej jakości/mocy linka)?

Są zdecydowanie tańsze i efektywniejsze sposoby.

Jeden dobry link zastąpi dziesiątki jak nie setki takich z podstrony podstron.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ja dawno nic nie katalogowałem i pewnie mało obiektywnie ze względu na moją stopkę zabrzmi to co napiszę ale, że we własne seoki już się nie bawię to 3 grosze wrzucę.

Jakiś miesiąc temu postawiłem swojej dziewczynie bloga dość mocno tematycznego. Ona cały czas dodaje unikalną treść ja zacząłem linkować. Nic oprócz seoków i 2-3 precli takich mocniejszych. O dziwo te najtrudniejsze frazy powskakiwały po około 150 wpisach, bez żadnego podlinkowywania do top20. Na razie nie dopalam wpisów bo blog jest zbyt młody i nie chcę mu zrobić kuku ale jestem pozytywnie zaskoczony. Zwłaszcza, że jeszcze dużo wiekowych seoków czeka na liście.

Wierzcie lub nie ale seokami można średnio trudne frazy zrobić o regionalkach i jakiś prostszych nie wspomnę. Za jakiś tydzień zacznę też z nową domeną i jestem ciekawy czy wyniki się powtórzą

Jakiś miesiąc temu postawiłem swojej dziewczynie bloga dość mocno tematycznego.

To jest powodem pozycji, nie katalogowanie.

Dobrze zoptymalizowany blog z treścią potrafi bardzo wysoko sam wskoczyć i co ciekawe długo tam siedzieć.

Pozdrawiam,

Mariusz

To wiem ale treść była wcześniej a pozycje nie wskakiwały. Siedziały w top50-60. 2-3 tyg od rozpoczęcia katalogowania zaczęły wskakiwać. Nie twierdzę, że tylko dzięki seokom bo wiem, że treść dużo daje ale gdyby seoki mocy nie miały to aż takich zmian by nie było. Trochę się serwisów nastawiałem/pozycjonowałem :)

To może być bardziej efekt łatwości fraz niż mocy katalogów.

https://www.google.pl/search?aq=f&sourc...q=kitchen+sinks

Około 9,510,000 wyników

wskoczyłem do top 3 ponad miesiąc temu po puszczeniu do 1000 miniaczy.

Miniacze mają MOC :)

M

w moim przypadku 2.5 tyś e-Weblinka na wpis na około 2-3 tygodnie :)

Mówienie, że wpis w SEOku tak podlinkowany ma MOC jest nadużyciem ;)

Wychodzę z założenia, że jeżeli po takim zabiegu jest wzrost pozycji na stronie docelowej - to mogę uznać, że wpis ma jakąś tam moc ;)

Pozdrawiam

Wychodzę z założenia, że jeżeli po takim zabiegu jest wzrost pozycji na stronie docelowej - to mogę uznać, że wpis ma jakąś tam moc :)

A sprawdzasz na jak długo?

Bo wtedy można mówić o mocy linka.

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności