Skocz do zawartości

scalper google

qwerty10000

Rekomendowane odpowiedzi

20-05-2011 17:36 zamówiłem 30k postów

20-05-2001 23:14 dostałem raport na maila z 30048 linkami

Daje nam to 90,2 realnych linków na minute. Zakładając że było to puszczane ze zwykłego domowego łącza (nie za szybkiego) , przy założeniu że tego typu softy mają ograniczoną skuteczność , a fora nie zawsze są aktywne to b.dobry wynik.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Świetnie... więc tym bardziej szkoda, że tego typu projekty kończą niedokończone :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zabawne jest to ze wiekszosc "szydercow" nigdy nie stworzyla wiekszego softu. Takie polskie nasze podejscie tak latwo krytykowac ale samemu zbudowac /stworzyc cos to juz nie ma chetnych.

Moze qwerty jest swietnym programista a beznadziejnym marketingowcem ? Ja wolalbym dobry soft zamiast pieknych gadek jakie np wstawial adder.

Jeżeli ja zaliczam się do grona szyderców, to pozwolę sobie wyjaśnić, że właśnie o to mi chodziło czyli marketing. Nie mam prawa zarzucać autorowi mówienia nieprawdy, ale na pewno nie skusi mnie soft, którego skuteczność działania (i w ogóle działanie) dowodzą jedynie jego słowa. Trudno traktować to dość poważnie. No chyba, że wcześniej coś popełnił, ale na razie popełnił jedynie mgliste zapowiedzi dot. innego softu.

Brak demo bo brak firmy.... Nie wiem co tu powiedzieć...

Wystarczy spojrzeć, jak inni startują z ofertami. A to, że Qwerty może być świetnym programistą, a jego program zaje...sty, nie oznacza, że wobec tak skonstruwanej "oferty" trzeba przejść bez krytyki. Przepraszam, ale to nie był post, gdzie ktoś się chwali, że coś zrobił, ale gdzie składa ofertę, więc brak znajomości elementarnych reguł marketingu nie usprawiedliwia.

A tak w ogóle to życzę Qwerty jak najlepiej. O!

20-05-2011 17:36 zamówiłem 30k postów

20-05-2001 23:14 dostałem raport na maila z 30048 linkami

Daje nam to 90,2 realnych linków na minute. Zakładając że było to puszczane ze zwykłego domowego łącza (nie za szybkiego) , przy założeniu że tego typu softy mają ograniczoną skuteczność , a fora nie zawsze są aktywne to b.dobry wynik.

to było prze proxy z serwera i linki nie były sprawdzone czy da się napisać posta - były sprawdzone tylko czy da się zalogować

Powiem krótko pokaz co to jest, jak działa, jak napisane, bo za 3 k to ja mam dobrego moda do rumaka lub indywidualny szablon do Zenka.

Może nie jest to zbyt dużo za coś wartościowego, ale wykorzystując 3 narzędzia w ok 24 h ja tez mam 100 k przefiltrowanych for, a koszt ich(narzędzi) to ok 350 USD, wiec szalu niema za tych 1000 USD.

Nu i tak jak Mion pisze, wszyscy pamiętamy falstart z tym polskim rumakiem.

I to jest właśnie dobry marketing. Jeszcze chłopak nic nie pokazał, a już jaka dyskusja na ten temat jest :angry:

A dlaczego potrzebujesz DG, aby zrobić demo albo trial?

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Powiem krótko pokaz co to jest, jak działa, jak napisane, bo za 3 k to ja mam dobrego moda do rumaka lub indywidualny szablon do Zenka.

Może nie jest to zbyt dużo za coś wartościowego, ale wykorzystując 3 narzędzia w ok 24 h ja tez mam 100 k przefiltrowanych for, a koszt ich(narzędzi) to ok 350 USD, wiec szalu niema za tych 1000 USD.

Nu i tak jak Mion pisze, wszyscy pamiętamy falstart z tym polskim rumakiem.

moge udostępnić wersje demo parsera 7 dniową - ale żęby go móc używać to trzeba posiadać 256 adresów ip - które muszą byc przekierowane na porty .

w celu ustalenia szczegółów zapraszam na PW , gg , email .

os linux lub windows - pod linuxem nie testowane

uzywasz wielu interfejsow serwera zeby zaoszczedzic na predkosci i transferze.
Ktokolwiek pisał to wie, że bzdury Piszesz, bo niezależnie od tego czy połączenie będzie bezpośrednie czy też przez proxy transfer danych będzie taki sam - proxy tylko pośredniczy w żądaniach HTTP w żadne sposób nie zmniejsza transferu danych.

Jak ktoś chce się przekonać empirycznie może pobrać daną stronę bezpośrednio odczytać wielkość pliku w FF - narzędzia -> informacje o stronie [rozmiar] następnie ustawić w przeglądarce proxy i pobrać tą samą stronę i powtórzyć odczyt :) będzie taki sam...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jestes po prostu slabym programista.

Specjalnie dla Ciebie przedstawie to opisowo :

Mamy serwer A na ktorym mamy proxy

Mamy serwer B na ktorym mamy nasza aplikacje

Gdy pobieramy 1 gb danych aplikacja poprzez proxy to laczny wykorzystany tranfer na obu serwerach to ok 3 gb .

I teraz opcja nr 2:

Ta sama sytuacja tylko wykorzystujemy rozne interfejsy sieciowe karty - pobieramy plik przez inny interfejsc - mamy inne ip - czyli dziala jak proxy = zuzywamy tylko 1 gb transferu.

Jak widzisz z prostego rachunku liczba zuzytego tranferu jest 2 krotnie mniejsza. 66% w skali milionow polaczen to ogromna oszczednosc.

Proponuje zebys napisal jakas aplikacje oparta o srodowisko rozproszone i bazujaca na serwerach proxy (wlasnej sieci ) i wtedy mozemy wrocic do rozmowy.

Z ciekawosci podpowiem Ci ze przez prawie 2 lata oblsugiwalismy jako firma bardzo duzy serwis z Usa (agregator ofert o prace ) - wiec sporo wiem na ten temat.

Jestes po prostu slabym programista.

Specjalnie dla Ciebie przedstawie to opisowo :

Mamy serwer A na ktorym mamy proxy

Mamy serwer B na ktorym mamy nasza aplikacje

Gdy pobieramy 1 gb danych aplikacja poprzez proxy to laczny wykorzystany tranfer na obu serwerach to ok 3 gb .

I teraz opcja nr 2:

Ta sama sytuacja tylko wykorzystujemy rozne interfejsy sieciowe karty - pobieramy plik przez inny interfejsc - mamy inne ip - czyli dziala jak proxy = zuzywamy tylko 1 gb transferu.

Jak widzisz z prostego rachunku liczba zuzytego tranferu jest 2 krotnie mniejsza. 66% w skali milionow polaczen to ogromna oszczednosc.

Proponuje zebys napisal jakas aplikacje oparta o srodowisko rozproszone i bazujaca na serwerach proxy (wlasnej sieci ) i wtedy mozemy wrocic do rozmowy.

Z ciekawosci podpowiem Ci ze przez prawie 2 lata oblsugiwalismy jako firma bardzo duzy serwis z Usa (agregator ofert o prace ) - wiec sporo wiem na ten temat.

to nie są normalne proxy , chodzi tylko o przekierowanie portów , apikacja i proxy mają być na tym samym serwerze .

serwer A - zużywa transfer .

serwer B - wykożystuje łącze lokalne .

czyli INTERNET -- SERWER PROXY (LOCALHOST) -- APLIKACJA = INTERNET -- APLIKACJA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności