Skocz do zawartości

potrzebna opinia fachowców na temat strony

youki

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio troche myślałem nad sposobem zwiększenia trafficu w sposób jak nałatwiejszy i jak najmniej pracochłonny i zarazem najskuteczniejszy. Wyniki tego zaraz zobaczysz i proszę o opinie, bo zamierzam się tym sposobem i oskryptowaniem podzielić z innymi, ale wcześniej chciałbym usłyszeć co inni o tym sądzą.

Po krótce tylko napisze, że moim zamierzeniem było aby możnabyło stworzyć kompletną stronę na wybrane słowo kluczowe lub fraze w ciągu czasu jak najkrótszym. Udało mi się dojść do 1 sekundy co uznaje za raczej dobry wynik :lol:

Jak to wygląda? Ni będę się dokładnie rozpisywał, jeśli ktoś ma dobre pojęcie o pozycjonowaniu (na tych opiniach na razie w tej chwili mi zależy) to szybko zrozumie jak podam najważniejsze rzeczy:

- Ogólnie jest to strona wyszukiwarka,

- linki wyglądają w ten sposób tytulstrony.pl/?q=zapytanie+wyszukiwarki,

- wyniki wyszukiwania świetnie służą jako treść strony i sprawiają że osoba która wejdzie z wyszukiwarki trafi rzeczywiście na storne dobrze dobraną tematycznie,

- reklamy służą do utrzymania finnsowego strony,

- top 10 najczęstszych zapytań, ostatnich 20 zapytań i archwium wszystkich zapytań służy dobremu zaindeksowaniu linków przez google

Na szybkiego wpisałem jakieś 7000 zapytań co fajnie zapełniło archwium wszystko automatyczne. Co ciekawe są już wyniki choć strona dopiero niedawno powstała googlebot już ją trochę "liznął" indeksując może z 100 linków. Oglądalność od razu skoczyła na 500-600 unikalnych odwiedzin dziennie wszyscy z google. Osoby które teraz wchodzą dodatkowo sami dodają nowe zapytania wpisując je co sprawia, że można wogóle już sie nie zajmować trafficiem i skupić się na reklamach i designie cała reszta się sama nakręca.

Zastanawiam się nad udostępnianiem darmowo (ale nie open source) takiej kompletnej wyszukiwarki aby każdy mógł sobie nieźle zwiększać odwiedziny ale prawdopodobnie jeszcze nie teraz bo musiałbym jeszcze znaleźć jakiś encrypter do zaszyfrowania skryptów php i jakieś hasło czasowe.

W każdym wypadku na razie proszę o opinie czy taka storna ma szansę dłużej zaistnieć i dalej zwiększać traffic. Do obejrzenia na https://insiderpress.pl

gratuluje pomyslu, choc istnieje niebezpieczenstwo ze po jakims czasie zostanie uznana za linkfarm (linki moga przychodzic zbyt dynamicznie). tym bardziej jesli bedzie taki skrypt umieszczalo u siebie wiele osob :/.

nie bardzo tylko rozumiem jak taki element na stronie moze zwiekszac popularnosc strony - z tego co zalapalem (prosze mnie poprawic), to po prostu taki serwis indeksuje sie pod wszystkimi tymi haslami ktore wyswietlaja sie w stopkach, co jest lekkim zasmieceniem. z jednej strony popularnosc nabije sie ze wzgledu na liczbe wejsc i kliknietych linkow (ze wzgledu na ich strukture). z drugiej strony nigdy nie zdecydowalbym sie umiescic takiego serwisu na homepage'u, tylko gdzies glebiej, jako ze zajmuje za duzo miejsca.

skad wyszukiwarka bierze wyniki? api google?

encrypter do zaszyfrowania skryptów php

jesli znajdziesz, to sprawa czasowa jest rozwiazana (jesli dzisiejsza data > od wpisanej to block). encrypter...hm.. moze rot13 :lol:) samemu nie mozesz go napisac, ani skorzystac z gotowego ( - nie moze byc w php), bo w takim razie czesc deszyfrujaca musialaby byc widoczna. mogloby byc ostatecznie i tak, pod warunkiem ze deszyfrator i szyfrator opieralby sie na jakiejs frazie "seed"/"salt", czyli hasle, od ktorego zalezy wynik szyfracji/deszyfracji. z kolei "seed" musialby byc przekazywany do ... hm, tez nie, zaplatalem sie... czy to w ogole jest mozliwe? nie widzialem nigdy szyfrowanych php...

p.s. czy Twoj nick ma cos wspolnego z Hansem Voralbergiem?

"i can handle it without linking :)"

istnieje niebezpieczenstwo ze po jakims czasie zostanie uznana za linkfarm (linki moga przychodzic zbyt dynamicznie). tym bardziej jesli bedzie taki skrypt umieszczalo u siebie wiele osob :/.

Hmm.. jak to jest z tymi farmami kiedy google uznaje strone za farme linków? Czy to związek z tym, że za każdym razem jak się wejdzie na stronę to zmienia sie jakiś element? Po prawej stornie jest pokazywane 20 ostatnich zapytań i co zrozumiałe tam co chwilę inne linki się pokazują (chociaż to linki wewnętrzne).

api google?

google :lol:

...hm.. moze rot13 :lol:)

Nie wiem właśnie czy dałoby się tak skrypt php zaszyfrować, żeby działał tylko jak będzie poprawne hasło, z tym że takie hasło działało np przez 30 dni.

p.s. czy Twoj nick ma cos wspolnego z Hansem Voralbergiem?
Absolutnie nic, choć podobno ten youki od Hansa Voralberga to miłe stworzonko ;]

Ostatnio troche myślałem nad sposobem zwiększenia trafficu

i wymysliles sposob, ktory jest ogolnie znany jako search engine scraping.

google :lol:

do tego google.pl

ak to jest z tymi farmami kiedy google uznaje strone za farme linków

O to bym sie raczej nie martwil, ale bardziej o to ze google Ciebie zablokuje za scraping, co jest przeciwko ich TOS (terms of service)

Zastanawiam się nad udostępnianiem darmowo (ale nie open source) takiej kompletnej wyszukiwarki aby każdy mógł sobie nieźle zwiększać odwiedziny ale prawdopodobnie jeszcze nie teraz bo musiałbym jeszcze znaleźć jakiś encrypter do zaszyfrowania skryptów php i jakieś hasło czasowe.

Ten pomysl nie jest oryginalny, ale napewno bardziej niz Twoj poprzedni pomysl :lol:

Rozumiem, ze koniecznie chcesz cos udostepnic albo sprzedac, ale to akurat wedlug mnie nie jest az takie trudne do zrobienia, zeby sie zastanawiac nad szyfrowaniem.

jak masz $$$ to poszukaj pod hasłem Zend Encoder a jak nie masz to Turck MMCache

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności