Skocz do zawartości

Jak długo idzie przelew z dotpay - płatności internetowe?

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

bzdura mkr

przelewu żądam każdorazowo 1ego dnia miesiąca (za płatności księgowane dziennie przelewami) - potrafi być wypłacone dopiero ok 20tego... czasem trzeba ich popędzać.

Faktury za SMSy płacą szybciutko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

bzdura mkr

przelewu żądam każdorazowo 1ego dnia miesiąca (za płatności księgowane dziennie przelewami) - potrafi być wypłacone dopiero ok 20tego... czasem trzeba ich popędzać.

Faktury za SMSy płacą szybciutko.

No to u mnie jest wręcz odwrotnie - wypłata z przelewów - 2-3 dni; SMSy nawet miesiąc.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

bzdura mkr

Żadna bzdura, wypłaty mam regularnie bez opóźnień. Kilka w miesiącu.

Nawet po 2 dniach od zlecenia płatności pieniądze są na kontach.

Sprawdziłem wyciąg z banku i prawa kolumna pokrywa się z datami zaksięgowania przelewów. Lewa to data zlecenia wypłaty.

2011-05-25_213322.png

Sprawdzając wypłaty od początku marca maksymalnie data realizacji

jest 4 dnia roboczego od chwili zlecenia wypłaty ( w międzyczasie był weekend ).

Umowę podpisaną mam z DotPay S.A. jako firma. ( Chociaż na koncie które miało umowę z Dotpay Ltd. terminy były też krótkie )

Kilka dni temu dla di.com.pl wypowiadał się prezes DotPay odnośnie terminów wypłaty,

i potwierdzał że długie terminy wypłat 10+ dni są stosowane w umowach z osobami prywatnymi.

Sprawdź jaką umowę podpisałeś z dotpay i jeżeli płatności nie są w terminie żądaj wyjaśnień.

Na marginesie za SMSy 2 faktury wystawione 15. maja, wysłane pocztą rano 16. W panelu "Data otrzymania faktury VAT" 19. a pieniądze na kontach 20.

Tak jak piszesz. Bardzo szybko dla SMS.

Jedyny problem jaki mam w ostatnich latach to nagłe odrzucanie płatności VISA od jednego z klientów który wcześniej tą samą kartą bez problemu zrealizował kilka płatności.

Niestety powodów odrzucenia nie można było poznać ze względów bezpieczeństwa. Tu z pomocą przyszła banalnie prosta integracja dotpay z paypal i płatności przyjmowane są przez paypal bez konieczności zmian w skryptach.

dotpay ostatnio to jakaś parodia. długo, dłużej, coraz dłużej. do tego nie działają im karty i każdemu cisną inną ściemę.

my przenosimy się zaniedługo do platnosci.pl :/

Jedyny problem jaki mam w ostatnich latach to nagłe odrzucanie płatności VISA od jednego z klientów który wcześniej tą samą kartą bez problemu zrealizował kilka płatności.

Niestety powodów odrzucenia nie można było poznać ze względów bezpieczeństwa. Tu z pomocą przyszła banalnie prosta integracja dotpay z paypal i płatności przyjmowane są przez paypal bez konieczności zmian w skryptach.

A widzisz ja też do nich w tej sprawie wysyłałem chyba z 5 maili i bez odpowiedzi i napatoczył się akurat jakiś "Account Key" i do niego napisałem - oto odpowiedź:

Tak mamy teraz techniczny I merytoryczny problem z obsluga kart. Aby mogl Pan procesowac karty sa wymagane na stronach nastepujace rzeczy, ktor musz byc spelnione, abym mogl wyslac do Visa I MasterCard o procesowanie kart. W zalaczniku wymagania. Jezeli sa one spelnione to prosze o email I wysle o przydzielenie MID dla Pana firmy. Na obecna chwile prosze uzywac PayPal, jezeli Pan oczywiscie zechce.

Czyli mają spory problem i też wolę to przeczekać na PayPalu zamiast wypełniać jakieś nowe dokumenty.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności