Skocz do zawartości

Win xp obok win 7 - problem z odpaleniem

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Doinstalowałem dzisiaj Windows XP na partycji E: // Windows 7 od nowości posiadam na C:.

Naprawiło mi jakimś cudem plik botujący i Windows 7 już normalnie odpala ( pole wyboru również działa) ustawiony przez Easy BCD ale teraz jak chcę włączyć Windows XP to się resetuje tzn. pokazuje się plansza z logo Windows XP potem na ułamek sekundy niebieski ekran z błędami i restart.

Moje ustawienia EASY BDC:

There are a total of 2 entries listed in the bootloader.

Default: Windows 7

Timeout: 30 seconds

EasyBCD Boot Device: C:\

Entry #1

Name: Windows 7

BCD ID: {current}

Drive: C:\

Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe

Entry #2

Name: Microsoft Windows XP

BCD ID: {1088f436-c96a-11de-b974-f6ef5dccb360}

Drive: C:\

Bootloader Path: \NST\ntldr

Użyłem tutaj automatycznego wyboru XP dziwne że zaznacza C:\, jak przełączę na E:\ to coś nie idzie.

Musiałem również W biosie przestawić spowrotem na AHCI bo win7 się nie odpalał jak było na IDE ( przymusowe do instalacji Xp ).

Dodam że wcześniej przed naprawą pliku botującego, i przy IDE normalnie działał.

Czy ktoś wie co tu zrobić by działał win7 i win xp ?

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności