Skocz do zawartości

Przyjmujecie TO do katalogów?

moskit

Rekomendowane odpowiedzi

ja si eprzyglądam co to jest ... jesli gołe teksty i kontakt przez formularz staram sie odrzucać bo czuej że zaraz będzie to zaplecze albo domena na sprzedaz poleci.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dlaczego strona, której zadaniem jest zbieranie leadów jest gorsza od syfiastego WP z tekstami pisanymi przez gimnazjum?

Ja nie akceptuje nic co mi "smierdzi" walkiem tak samo te złote sposoby na miliony itp. Albo to wałek albo tak jak zgred mówi zaplecze albo na sprzedaż

A jak odróżniasz strony zapleczowe od innych??? :) A jak czujesz, że ktoś będzie sprzedawał stronę? Masakra podziel się tym.

A jak odróżniasz strony zapleczowe od innych??? :P

Pozwolę sobie odpowiedzieć za kolegę ;] Uwierz mi, po sprawdzeniu dziesiątek albo setek tysięcy stron bardzo łatwo można odróżnić taką stronę. Jest tam mało artykułów albo zazwyczaj są bardzo krótkie, pozbawione zdjęć i formatowania tekstu. Jeżeli nie ma linków w tekście to są w stopce albo w sidebarze jako "przyjaciele" albo w formie buttonów. Zazwyczaj taka strona wygląda słabo, beznadziejna prezencja albo taki sam szablon, który pojawia się dziesiątki razy. Na kilometr widać, że to zaplecze. Oczywiście jest tematyka, która od razu mówi mi, że powinienem sprawdzić na samym początku stronę, bez sprawdzania unikalności opisu i jego czytania. Ta tematyka to: banki, kredyty, choroby, diety itd. Mi wystarczy kilka sekund, jedno spojrzenie żeby coś takiego wyłapać ;] Jeżeli jakieś zaplecze przechodzi to o tym nie wiem i musiało być na tyle dobre, że wyglądało jak przydatna strona. Takie zaplecze wtedy nie różni się niczym od wartościowych stron, czemu go wtedy nie dodawać?

Co do tematu to też często mam skupy aut, różnią się tylko dodaniem innej nazwy miejscowości. Jeżeli jest adres firmy a nie tylko sam formularz kontaktowy to dodaję.

Też spotkałem się z "lawiną" takich stron. W pewnym momencie również mnie to zaciekawiło - wg mnie prawie połowa wydawała się bezsensowna (biorąc pod uwagę ich treść i opisy), przyjąłem więc taktykę: musi być przyzwoita od strony technicznej/wizualnej, a opis - jeśli słaby, badziewny, to nawet nie tykam - wylatuje. Jednym słowem czepiam się byle czego :P

Fotografia to świetne hobby - to trzyma mnie przy życiu
FOTOseoPL - tematyczny katalog dobrych stron o fotografii

No może z tymi setkami tysięcy stron to kolega przesadził no ale rozumiem. Wobec tego poproszę o informacje czy strona typu www.najtanszaenergia.eu zostałaby dodana do katalogu czy nie?

Ja mając katalogi od niewiele ponad roku sam przemoderowałem dziesiątki tysięcy stron także jest na tym forum kilka osób mających więcej katalogów przez znacznie dłuższy czas także w ich przypadku to nie przesada. Część z nich ma teraz pewnie kogoś do pomocy ale bankowo mają na swoim koncie setki tysięcy witryn ;]

Co do strony https://www.najtanszaenergia.eu/ to ciężko powiedzieć bo taka strona mi się nie otwiera, na FF pojawia się "blank page" a na IE "404".

Wprowadźcie prosty punkt do regulaminu, który wybawi Was przed takimi dylematami. Że strona firmowa, sklep czy jakakolwiek komercyjna powinna zawierać pełne dane firmy.

Bo jeżeli firma nie ma danych na stronie to albo wałek, albo szara strefa albo nieznajomość prawa. Handlujący i świadczący usługi przez net muszą dane firmy posiadać obowiązkowo - tako rzecze ustawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności