Skocz do zawartości

Logo strony (zawiera adres) i polskie znaki

mkane

Rekomendowane odpowiedzi

Mniemam, że to dobra kategoria do zadania tego pytania.

Powiedzmy, że mamy domene "nocnamgla.pl" i tworzymy logo zawierające tą fraze i jak myślicie lepiej jest zrobić logo z polskimi znakami czyli "nocnamgła.pl" czy "nocnamgla.pl" .

Te pierwsze IMHO łatwiej się zapamięta bo jest po polsku, jak rozmawiam z ludzmi korzystającymi z internetu twierdzą, że wiedzą, że trzeba adres wpisać bez polskich znaków. Niestety zdaje mi się, że przy reklami tradycyjnej trzebaby pod tym logiem "nocnamgła.pl dopisać adres www.nocnamgla.pl by uniknąć pomyłek.

Przy drugiej opcji, pomyłek z wejściem do serwisu będzie mniej, z drugiej strony nie wygląda to IMHO fajnie a ludzie i tak muszą zapamiętać fraze "nocna mgła", czyli reklama tradycyjna musiałaby wyglądać tak.

Logo "nocnamgla.pl" - Nocna mgła - wejdź i obejżyj najładniejsze kropelki na świecie :)

Coś w tym stylu.

Przeglądając internet widze, że zdania są podzielone i jedni mają w logach zawierających adres polskie znaki inni nie.

Ja skłaniam się ku opcji z polskimi znakami bo i tak promuje się nazwe serwisu , w tym przypadku "Nocna Mgła" ale może się myle i ktoś ma doświadczenie z takim zagadnieniem.

Co myślicie ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Logo "nocnamgla.pl" - Nocna mgła - wejdź i obejżyj najładniejsze kropelki na świecie :)

Amieszałeś :-) Najlepiej zupełnie zrobić odwrotnie

logo :Nocna mgła

pod spodem: www.nocnamgla.pl

Logotyp to nie adres strony

w logotypie użyj polskich znaków, ale jeżeli w adresie ich nie ma wkomponuj koniecznie w logo adres strony - to wszystko.

Hmm :hi:

Szkoda, że tak mało ludzi się wypowiedziało.

Macie racje, też się nad tym zastanawiam, by w logo była i normalna nazwa i adres.

I nad tym by nie było wogóle adresu bo mam cztery domeny jakie opisują mój nowy projekt, będę korzystał z jednej na reszcie będą przekierowania, ot takie małe zabezpieczenie na wypadek bana :D

Może ktoś jeszcze się wypowie ?

Może ktoś jeszcze się wypowie ?

Po co przecież dostałeś oczowista odpowiedż i potwierdzoną przez drugą osboę nazwa-logotyp pod spodem (obok) adres

mam cztery domeny jakie opisują mój nowy projekt, będę korzystał z jednej na reszcie będą przekierowania, ot takie małe zabezpieczenie na wypadek bana :hi:

Zabezpieczenie na wypadek Bana !?!?

Raczej pomoc w dostaniu Bana - nie bój nic jak ci poleci główna to pozostałe przekiwrowujące też ci nic nie dadzą.

Zabezpieczenie na wypadek Bana !?!?

Raczej pomoc w dostaniu Bana - nie bój nic jak ci poleci główna to pozostałe przekiwrowujące też ci nic nie dadzą.

troszke zle zrozumiałeś, hmm, nie kupilem tych domen tylko po to by nie dostac bana, te trzy nie beda uzywane, a jesli beda to na nich bedzie tylko info, baner, czy coś takiego o głównej domene.

Po powiedz mi jak realizują ludzie gdy mają domeny .pl i com.pl czy nie jest tak właśnie , że wskazują one jedną strone i po prostu jedna jest promowana, indexowana ?

Co do tematu jeśli się wyczerpał to OK, po prostu dziwi mnie mnogość podejść do tego tematu w internecie, przeglądając strony.

Dzięki za wszelkie info, walcze teraz z sprzecznymi myślami :)

• 1 miesiąc temu...

Witam

Słyszałem wiele opinii o wpisywaniu adresów z polskimi znakami.

Użytkownik może nie zdawać sobie sprawy z braku obsługi znaków kraowych przez programy "do internetu".

Jeśli strona skierowana jest do szerokiego grona odbiorców to radze adres napisac bez polskich znaków. Jeśli tematyka dla młodych i obeznanych to może być z polskimi znakami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności