Skocz do zawartości

Filtr na większość fraz - brak powodu

Valof

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona:

https://Volta-sq.pl

PR: 4

FILTR: Już miała za syfne linki w stopkach itp od jakoś kwietnia '09 do kwietnia '10

3tyg temu strona miala niekiedy w jakies dni spadki o 80% w odwiedzinach, a od 10 dni - utrzymuje to sie caly czas, nie wraca do normy (Wracało stopniowo).

Spadła na wszystkie frazy pozycjonowane. Strona zostala wywalona z SWL, Scrabebox (10k linków), katalogerow(adder 6) i innego syfu, oraz zgłosiłem spam ktory prowadzi do mojej strony - jest tego masa. W panelu GWT mam ponad 3miliony linkow do strony glownej i potem po kilkaset tysiecy do reszty... Yahoo links - 21k w tym edu, gov itp

Co robić? Wczoraj przepisałem nagłówek strony na DIVy (z tabeli), dzisiaj stopke powiekszylem z 8 do 12px (Napis copyright silnika forum). Do chyba 8maja mialem reklame z jakiegos serwisu jako javascript - zwykly banner szkoly hakerow, ale klient nie przedluzyl reklamy. Pozycja zaczela sie psuc jakos po 28dniach reklamy wiec to raczej nie jej wina.

Forum jest wolne od reklam (oprócz jednej - sponsora, którą zmieniłem z flasha na gif).

Proszę o rady, bo naprawdę nie widzę przyczyny filtra...

przykładowa fraza z której strona spadła:

Forum cs, Volta czy serwery cs.

strona jest na nich daleko nawet jak wpisze forum cs volta-sq.pl natomiast na

forum volta-sq.pl

jest pierwsza i ma nawet linki do witryny pod adresem strony...

Dodaj jakiegoś linka z pr 5 lub 6 starej zadbanej domeny powinny pomóc :) tylko na co najmniej pół roku tego linka :)

My-seo.pl - Katalog

Kosmetyki są wszędzie :)

Przyczyną spadku pozycji najpewniej jest brak wystarczającego kontentu do pozycjonowania wybranych przez Ciebie fraz. Zarówno w tytule strony jak i w treści ciężko doszukać się słów kluczowych. Na Twoim miejscu dodałbym do titlle słowa kluczowe oraz pomyśl o umieszczeniu kilku 9-10 zdań, w których znajdowały by się słowa kluczowe przez Ciebie pozycjonowane. Pamiętaj również że im wyżej treść znajduje się na stronie tym większe znaczenie ma dla wyszukiwarki. Brak tręści będzie stanowił dla Ciebie jeszcze większy problem w momencie gdy na Panda na dobre zagości w Polsce.

Dodaj jakiegoś linka z pr 5 lub 6 starej zadbanej domeny powinny pomóc :) tylko na co najmniej pół roku tego linka :)

Dodałem kilka linków z domen .edu pr 4-6 i precla pr 6.

Przyczyną spadku pozycji najpewniej jest brak wystarczającego kontentu do pozycjonowania wybranych przez Ciebie fraz. Zarówno w tytule strony jak i w treści ciężko doszukać się słów kluczowych. Na Twoim miejscu dodałbym do titlle słowa kluczowe oraz pomyśl o umieszczeniu kilku 9-10 zdań, w których znajdowały by się słowa kluczowe przez Ciebie pozycjonowane. Pamiętaj również że im wyżej treść znajduje się na stronie tym większe znaczenie ma dla wyszukiwarki. Brak tręści będzie stanowił dla Ciebie jeszcze większy problem w momencie gdy na Panda na dobre zagości w Polsce.

Do tytułu dodałem nazwę działu tematu i dopisek "Na forum Volta".

Przykład:

Zamiast:

Poprawna ortografia
Jest:
Poprawna ortografia - Poradniki językowe na forum Volta

o umieszczeniu kilku 9-10 zdań

W jakim miejscu? Umieścić na stałe treść na górze strony? To jest trochę bezsensowne gdy na każdej podstronie (Ok 100k) będzie ten sam tekst...

44 obrazy bez alta - popraw to, a ten banner zrób jakoś na środku albo coś bo wygląda to dość niechlujnie

Daj większe opisy kategorii to tyle z rzeczy które widzę na telefonie :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Przedwczoraj otrzymałem:

Drogi właścicielu lub webmasterze witryny https://volta-sq.pl/!

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny https://volta-sq.pl/ ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach, mogącej mieć wpływ na pozycję witryny w rankingu Google. Nie ma potrzeby przesyłania żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia witryny, ponieważ wszelkie problemy z pozycją w rankingu, które mogły wystąpić, nie są związane z ręcznymi zmianami wprowadzonymi przez zespół ds. spamu na stronach.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które mają wpływ na jej pozycję w rankingu. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom.

Jeśli zauważysz zmianę pozycji w rankingu, która Twoim zdaniem może być spowodowana czymś więcej niż tylko zwykłym działaniem algorytmu, warto zbadać możliwe przyczyny tej sytuacji, takie jak np. istotna zmiana w zawartości witryny, systemie zarządzania treścią lub architekturze serwera. Twoja witryna może uzyskiwać niskie pozycje w rankingu na przykład wówczas, gdy serwer przestanie udostępniać strony Googlebotowi lub gdy zmienisz adresy URL znacznej części stron w witrynie. Listę innych potencjalnych przyczyn niskiej pozycji witryny w wynikach wyszukiwania znajdziesz w tym artykule.

Jeśli nadal nie możesz rozwiązać problemu, odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać pomoc.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Co Wy na to? Strona poleciała na wszystkie pozycjonowane frazy przecież, nawet pod "Fraza volta-sq.pl" !

Jak tak patrzę to kilka dni przed spadkiem pozycji i ruchu - spadła ilośc linkó w majestic seo o jakieś 80-85%:(

Odpowiedź Googla znaczy tyle ,że nikt nie banował tego "ręcznie" tylko strona została tak oceniona przez algorytm. Pracownik tego nie odbanuje, trzeba samodzielnie poprawić stronę.

https://www.google.com/search?q=site%3Avolt...280&bih=883

Już wiesz o co chodzi?

Twoje forum w połowie swojej treści to intelektualne paserstwo. W dodatku te wszystkie wrzuty uploaderów to jest na prawdę marna treść. Oni dodają te swoje wypociny na dziesiątkach takich for. Masz po prostu zasyfione forum treściami od pirackich uploaderów.

W takim razie:

- Treść o braku dostępu zamieniłem na obrazek oczywiście z tagiem alt.

- Wszelkie wrzuty botów aktualnie czyści grupa 5moderatorów. Łączy podwójne tematy, banujemy i czyścimy posty botów :)

EDIT:

Tekst o ukrytej zawartości zmieniony na obrazek.

Warez pisany przez boty - wyrzucony, a same boty - zbanowane.

Co można zrobić jeszcze?

Oho... Vbulletin 3.8.7 PL1 update wyszło. Problem był taki, że przez Yahoo YUI, był exploit, który robił tak, iż:

Ktoś wyszukiwał coś w google

Wchodził na naszą stronę

Trafiał na stronę gdzie są do wypełnienia ankiety - jakieś dollardare czy coś równie wytwornego.

Aktualnie wgrałem update, który zmienia wersję Yahoo YUI z 2.6.9 na 2.9.0 i jest OK.

Czy to mogło wpłynąć na pozycję strony znacznie? Bo mi się wydaje, że tak, ale chciałbym otrzymać waszą opinię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności