Skocz do zawartości

Z www i bez www - anachronizm?

Pacjencja

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że w podwieszonym FAQu jest podana rożnica pomiędzy domenami tego typu. Jednak dziś natknąłem się na katalog, który _nie zaleca_ podawania adresu domeny z przedrostkiem www (katalogseo.net.pl). Tłumaczy takie działanie jako anachronizm. Prawda to, czy nadgorliwość autorów serwisu?

Ja bym powiedział, że nadal www wskazuje jako że jest to zawartość serwera Web. Tak samo jak stosuje się ftp.domena, mail.domena, smtp.domena etc. Ale, że w dzisiejszych czasach gdy utożsamiamy każdy adres ze stroną WWW to nie oznacza że mamy odstąpić od używania przedrostka www - teraz panuje pełna dowolność. Oczywiście powinno się zrobić stosowne przekierowanie na jeden z adresów.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

@Hicarian

Bardzo się nie przejąłem, ale wiesz, wszystko się zmiania, więc i może w tym wypadku... Po prostu mocno się zdziwiłem czytając tą uwagę o odejściu od www.

@tosik

W pełni zgadzam się z Tobą, naturalna nazwa poprzedzająca domenę wskazuje na cechy serwisu i jego przeznaczenie.

Wydawało mi się, że nie jestem może na bieżąco,a to widać internet jest jak papier - zniesie wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności