Skocz do zawartości

JAKI SERWER DEDYKOWANY?

blusss1

Rekomendowane odpowiedzi

blusss1 to po kiego grzyba piszesz wątek na forum, skoro to nie moja sprawa?

Przedstawiam opinię - nie masz pojęcia o rynku, o działaniu serwerów, a kozaczysz. Skoro pozjadałeś wszystkie rozumy, to po co pytasz o zdanie? Jak ktoś odpisze nie po twojej myśli, to już jest ten zły?

Korzystałem z usług Livenet-u, jeszcze jak na chleb mówiłeś "bep" (gdy mieli serwery w Holandii), te pecety w śląskiej piwnicy to nie jest aż taki szał.

Nie piszcie, że szukacie DOBRYCH dedyków. Rozmowa toczy się na temat ekonomicznych ofert, sprzedawanych praktycznie po kosztach albo poniżej kosztów.

Najgorzej jak dzieciarnia się zabiera za robienie interesów... a bierzcie i dedyki za 50zł, tylko potem nie przychodźcie na fora i nie płaczcie, że coś nie działa, coś jest nie tak itd.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

firmę pod adresem domeny Livenet.pl [Network Communication Sp. z o.o.] zdecydowanie odradzam, ale https://www.slaskdatacenter.pl/ polecam.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co ty wygadujesz?...

To wygaduję:

https://livenet.pl/ -> https://www.livenet.pl/kontakt.html -> Copyright 2011 by Network Communication Sp. z o.o.

https://www.slaskdatacenter.pl/ -> https://www.slaskdatacenter.pl/kontakt.html -> LiveNet Sp. z o.o.

Wiec wygaduję, że polecam slaskdatacenter odradzam Network Communication

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sam sobie przeczysz:

Livenet obecnie inna firma niż https://www.slaskdatacenter.pl/

W pierwszym poście napisałeś iż LiveNet to inna firma niż slaskdatacenter.pl, w drugim że slaskdatacenter.pl to jednak firma LiveNet...

To są właśnie te "pecety w śląskiej piwnicy"

Nie moja wina, że tam mają pokręcone nazwę firmy z nazwą domeny internetowej - więc się pomyliłem/ źle napisałem

@To są właśnie te "pecety w śląskiej piwnicy"

Nikt ci nie każe korzystać z ich usług :D - ja i kolega korzystamy i jesteśmy zadowoleni.

Dla mnie w zestawieniu z tym co czytałem na temat LiveNet i www.slaskdatacenter.pl to polecanie brzmi mniej więcej tak:

"Kupiłem samochód po konkretnym dzwonie, ale ładnie wyklepany. Mój kolega też tak zrobił i obu nam świetnie się jeździ, nic się nie psuje - polecamy!"

Dziękuję, postoje...

@vardess - jak już pisałem nikt ci nie każe korzystać z ich usług. Poza opinia kogoś kto nie korzysta z usług danej firmy jest mało istotna. Jeśli masz do przedstawienia jakieś konkretne oferty serwera dedykowanego z DA w cenie 150 zł / miesiąc zapraszam...

Mion, sorry ale to co piszesz to kolejne bzdury... Najpierw sam sobie przeczysz w dwóch kolejnych postach a później piszesz że moja opinia na temat LiveNet jest niewiarygodna bo nie korzystam z ich usług. Tylko gdzie jest ta moja opinia, bo na pewno nie w tym topiku? Próbujesz polemizować ze swoją szklaną kulą czy co?...

A co do serwera za 150 zł, co powiesz na:

- Opteron 2x 1.8ghz, 2gb ram, 2x200gb hdd, nielimitowany transfer 100mb + gratis panel Plesk lub Confixx oraz DNS serwerowni za 100zł?

- Opteron 2x 2.2ghz, 4gb ram, 2x500gb hdd, transfer 2TB + gratis panel Plesk za 155zł?

- Intel Xeon X3450 (8 rdzeni!), 8gb ram, 500gb hdd, nielimitowany transfer 100mb za 150zł?

- a może minimalistycznie, a'la Kimsufi Kimsufi 2G: Athlon/Sempron >= 1 GHz, 512ram, 3TB na 100mb (później przycięcie do 10mb) + gratis panel Confixx za 55zł?

Co ty na to Mion? Wiesz w ogóle gdzie można kupić takie serwery? Każdy pochodzi z oferty innej firmy...

vardess, wszystkie te serwery są w Polsce? ;) Podaj nazwy. W SLDC za 139 zł Z VAT:

CPU: AMD Athlon X2 4200+ 2,4Ghz

RAM: 4 GB DDR2

HDD: 2x 160 GB HDD SATA II

(Software RAID 1)

Transfer miesięczny: 4 TB

Switch port 100 Mb/s

Dostępność SLA: 99.9%

Ilość adresów IP: 5

Systemy operacyjne: Linux, Windows

Licencja DirectAdmin za 0 zł!

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ale Ty odpisałeś na post Miona. Więc nie porównuj proszę Polski do innych rozwiniętych krajów, bo to jest tak jak byś chciał porównać stawki robotnika w Polsce do np. Kazacha jakiegoś (czyt. u nas wszystko jest dużo droższe i SLDC pod względem cen praktycznie nie ma sobie równych*).

*) Jedynie to można porównać, ale jak widać, jest to oferta jednorazowa.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

@vardess:

Tylko gdzie jest ta moja opinia, bo na pewno nie w tym topiku -> w drugim że slaskdatacenter.pl to jednak firma LiveNet...

To są właśnie te "pecety w śląskiej piwnicy" - takie stwierdzenie można nazwać negatywną opinią

@A co do serwera za 150 zł, co powiesz na:

Co powiem - podaj adresy tych firm, a nie tylko same parametry i ile kosztuje u nich instalacja serwera, ile IP itd...

@Wiesz w ogóle gdzie można kupić takie serwery?

Według ciebie pewnie nie wiem wiec oświeć mnie może skorzystam z tej oferty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności