Skocz do zawartości

JAKI SERWER DEDYKOWANY?

blusss1

Rekomendowane odpowiedzi

Arkadiuszu - owszem, odpisałem na post Miona w którym pyta o serwer za 150zł, a nie o serwer w Polsce za 150zł. Nigdzie wcześniej w tym topiku ani nawet w jego poście o pl lokalizacji nie było mowy, a każdy seowiec wie iż pl lokalizacja jest do niczego nie potrzebna - chyba że ma się ochotę przepłacać gdyż tak jak sam napisałeś, u nas wszystko jest droższe.

Mion - czy ty masz problem ze zrozumieniem tego czym jest cytat? Bo to co przytoczyłeś to fragment wypowiedzi Sponsiego, cytowany przeze mnie - nie moja opinia!

A odnośnie tego:

@Wiesz w ogóle gdzie można kupić takie serwery?

Według ciebie pewnie nie wiem wiec oświeć mnie może skorzystam z tej oferty.

No to przepraszam - skoro wiesz gdzie kupić te serwery, a nie wiesz tylko według mnie to podaj proszę linki?

Więcej wypowiadać się w tym topiku nie zamierzam, wrzucę jedynie ewentualnie linki do ofert jak się okaże że jednak Mion ich nie zna.

Bo co bym tutaj nie wkleił, oferty najlepszych i największych serwerowni w .ue to i tak będzie gorsze od sdc... Komedia... :)

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gdybyś był faktycznie tak dobry i pisał TEŻ jako podpowiedź dla autora tematu, to podałbyś mu od razu linki, a nie wymądrzał się i kłócił, tym bardziej że argumentację masz co najmniej śmieszną. Bo jeśli podajesz jakieś przykładowe serwery w odpowiedzi na post Miona, to rób to rzetelnie - odpowiadając na całokształt oferty na nie bierzesz pod uwagę 2 argumenty (cenę i panel). Gdzie support? Gdzie drugi dysk (w trzeciej ofercie, w czwartej chyba nie ma nawet jednego). Gdzie SLA i uptime gwarantowane (w tym czas reakcji na awarię)? Ilość adresów IP (w ofercie oraz jako opcja dodatkowa)? No i lokalizacja...

każdy seowiec wie iż pl lokalizacja jest do niczego nie potrzebna

Zabawna teoria. Zarejestrowałeś się tu 1,5m temu i już znasz opinię każdego seowca?

Przestań być głupio mądry i zacznij pisać z innych pobudek jak chęć wkurzania i udowadnianie, że pozjadałeś wszelkie rozumy.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Sponsi ma racje 100%, jak się kupuję taki sobie dedyk tanio, nie ma co się samemu wprowadzac w błąd że niby dobry serwer kupiłeś. trza byc uczciwym przed sobą. :P

pawka, niestety cały pic polega na tym, że dla jednego tanio = 50 zł, dla innego tanio = 1000 zł. Dla jednego dobry = uptime > 99%, dla drugiego > 99,9%. Dopóki rozmawiamy o ogólnikach, dopóty możemy mówić "ja o niebie, ty o chlebie". I tyle w temacie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Sponsi ma racje 100%, jak się kupuję taki sobie dedyk tanio, nie ma co się samemu wprowadzac w błąd że niby dobry serwer kupiłeś. trza byc uczciwym przed sobą. ;)
Może najpierw należy zadać pytanie jakie wymogi stawia autor topicka dla serwera i co należy rozumieć przez "dobry" serwer - może serwer który wytrzyma ruch NK w czasach świetności ...

Na koniec dodam - "najlepsze" w tym całym topicku jest to, że ma już trzy podstrony i prawie wcale konkretnych ofert... ale tak to już jest, że większość userów tego formu z każdego działu zrobi sobie "pogaduszki"....

---------

Apropo "śląskiej piwnicy" to "To najnowocześniejsze takie miejsce w Polsce. Serwerownia firmy Beyond.pl - [klienci ] znajduje się w "piwnicach" Starego Browaru w Poznaniu :jezyk1:

EOT

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie no, Panowie, bez przesady... Arkadiusz i Mion.

Aby prowadzić dysputę, czy to, czy tamto jest dobre, to zwiększmy budżet do 300-400zł, wtedy pogadamy... ew. 200zł patrząc już raczej za Ocean...

Poniżej pewnego pułapu nie ma rozmowy "czy ten jest dobry, czy ten" albo "zależy co kto ma na myśli", bo budżet jest dla linii mocno "ekonomicznej", więc to już nie jest dysputa "czy dobre" czy "co lepsze", tylko "czy da się kupić coś, co sensownie działa".

Co do "śląskiej piwnicy", to chyba wiadomo o co chodzi - nie róbmy jaj i nie porównujmy beyond do ŚDC. Z całym szacunkiem, błagam...

Ja rozumiem, że wy tu wspieracie Livenet i ich ŚDC, czy jak to tam się zowie, ale no róbcie to z głową...

A ofert nie ma, bo gościu ma coś mega taniego, a chce więcej również mega tanio, to zostaje mu OVH, Śląsk Dejta Senter i takie tam... po prostu nie ma co wymyślać. Chyba, że w grę wchodzi USA, to tam idzie coś znaleźć (ale chyba nie chodzi).

150zł to kosztuje porządny, nieoversellowany VPS (tak z zasobami 1/4 serwera) w dobrym DC na markowym sprzęcie - oczywiście w wersji root ;; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności