Skocz do zawartości

[opinie] hosting seo w szybki-serwer.pl

kaiba

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na stronę wydatki. Jak nie ma związku ze sprawą? Poniosłem koszty, inwestowałem w coś co budowałem a z winy usługodawcy straciłem te pieniądze z powodu opieszałości i braku profesjonalizmu.

W sensie stronę (kod) na serwerze zjadło? Pewnie nie i masz 100% szans na przeniesienie jej na inny serwer - pewnie nawet lecąc server via server przez jakiegoś shella.

To jest jak z car audio - jak Ci się zepsuje silnik i nie nadaje się do naprawy to swoje wypasione car audio zawsze możesz przenieść do nowego traktora..

To tak jakbyś wymieniał instalację kanalizacyjną w domu w jakiejś firmie. Źle by to zrobili i zalałoby Ci dom? Nie widzisz związku ze sprawą pomiędzy partactwem robotników a jeziorem w mieszkaniu? Uważasz, że taka firma powinna dać Ci inną rurę lub fachowca a remont masz zrobić za swoje?

No nie do końca, bo nie mogę mieć obiekcji do dekarza, że hydraulik był (_|_).

Pretensje w tym przypadku sa zapewne zawyżone, bo stworzenie samej strony i jej pliki nie mają tu nic do rzeczy. Przecież wygaśnięcie domeny nie oznacza przymknięcia serwera, i swoją zawartość można sobie skopiować.
No chyba, że te 7000 u/m-c przez ten utracony czas potrafi wygenerować taką kwotę (u mnie np dałoby się w kilka dni). Jest też jeszcze wartość nazwy domeny samej w sobie, która też może być duża i może stanowić o wizerunky firmy. Jeśli taki wizerunek był wypracowany przez kilka lat, to może mieć sam w sobie dużą wartość i można znaleźć rzeczoznawcę, który wyceni straty na skutek wygaśnięcia domeny z winy tego, który miał się tym zająć i któremu to zlecono za umówioną zapłatą.

Łudzisz się, że tak jest? Projekty, które przynoszą takie kwoty zysku w krótkim czasie prowadzi się pod okiem informatyka, firmy zewnętrznej lub samemu się dokształca a żeby web działał 24/7.

Ale wasze posty brzmią jak przyzwolenie na dziadowskie usługi i krętactwo.
A później są płacze na sądy, na lekarzy, na kolej, na policję, na rząd i rządzących. Bo dziadostwo i krętactwo szerzy się właśnie z powodu takiego pobłażania i cichego przyzwolenia.

NFW!! Nie przyzwalam na dziadowskie usługi ale też jak ktoś rzuca mięsem i oskarżeniami a nie przedstawia dowodów to włącza mi się czerwona lampka. Ale cytując wpis z Twojego wątku u hameryckim OVH

[...] Ostatnio miałem awanturę ze strony klienta iż jego nowo powstała strona stworzona przeze mnie przestała działać, oczywiście się okazało że w celach edukacyjnych klient majstrował w plikach konfiguracyjnych VPSa. Jeśli nie posiadamy środków na zatrudnienie administratora pozostaje nam hosting współdzielony z opiekunem, tyle w temacie. W innym wypadku zostaje płacz i na sile szukanie winnych.

bierz także taki scenariusz w tym przypadku. Trzeba pamiętać, że każdy kij ma dwa końce a prawda zawsze leży po środku.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

tak jak autor nie może odpisać to chyba nie doczytaliście do końca, tak jak ja :D Tu nie chodzi o serwer a o domenę. Bo on oferuje jeszcze domeny. Wiec autor topika twierdzi że zapłacił za odnowienie domeny, a domena wygasła

Wiec co z tego że ma pliki strony jak niema domeny :D.

Pewnie nie i masz 100% szans na przeniesienie jej na inny serwer

tak jak wyżej co z tego jak domeny niema.

Też by się wkurzyłem, ale radze powstrzymać emocje.

W tym temacie powinna się pojawić jedynie wypowiedź slawusa, a tu jak zwykle wielu myślicieli się znalazło i jak w większości przypadków poszkodowany jest na widelcu, do tego przetrącony i nie może się wypowiadać, więc najlepiej zamknąć ten temat i powiadomić o nim slawusa. Jak będzie chciał to się na ten temat wypowie, chociaż szczerze w tą wątpię.

Jeśli historia opowiedziana przez autora jest prawdziwa, to lampka ostrzegawcza dla wszystkich którzy korzystają z usług firmy.

Jeśli ktoś zaczyna obracać pieniędzmi klientów i łata tym inne dziury - omijam z daleka.

Tak było swojego czasu w AfterMarket i choć domen nie miałem tam zbyt wiele i sam nie ucierpiałem, wyniosłem się i nie wracam.

W końcu mogę coś napisać.

Generalnie nie rozumiem wypowiedzi tu kilku osób i dziękuję, że znalazł się ktoś racjonalnie myślący i stanął w mojej obronie.

Nie rozumiem. Przez trzy dni można wznowić działanie trzy razy takiej strony a nawet i 6 razy
Skoro była taka ważna to na pewno były robione kopie zapasowe.
Wrzucasz pliki na inny serwer zmieniasz DNSy i lecisz dalej z kasą a nie płaczesz na forum.

Przerzucanie na inny serwer. W porządku - ale wszystko wiąże się z opłatami, bo muszę domene opłacić jeszcze raz. Jeżeli ostrzeganie przed złodziejstwem jest dla Ciebie płakaniem to mamy trochę inny system wartościowania ważnych spraw. Wydaje mi się, że o takich rzeczach powinno pisać się jak najwiecej, żeby ine osoby nie wpadły w taką pułapkę.

Zmieniałem niedawno layout strony i kopii zapasowej nie zrobiłem, mój duży błąd

Tak jak pisał dargre - już wcześniej nie odpowiadał mi ten hosting, ale z uwagi na to że nie posiadam dużej wiedzy z tego zakresu przedłużyłem go i chciałem utrzymywać ze względu na dwie strony jakie tam miałem, a wszystkie nowe projekty mam już na innym hostingu.

Teraz próba odzyskania (o ile się to w ogołe da zrobić) bedzie po mojej stronie i prawdopodobnie będzie wiązało się to z moim kosztem ponieważ sam tego nie zrobie bo po prostu nie potrafię.

Sam nie toleruje czegoś takiego, ale to tonyk, on 06 Mar 2014 - 22:46, said:Nie omieszkam go "odwiedzić"

Powiedz mi jakbys sam zareagował?

Płacisz komuś za towar lub usługę, czekasz tydzień - nic nie dostajesz.

Dzwonisz i codziennie słyszysz , że jutro jutro a później przestaje od Ciebie odbierać telefony?

To co byś zrobił?

A gość pewnie nie ma kasy niech sobie weźmie te 150 zł co mi tam?

Sorry, ale jak będę chciał dać komuś pieniądze to sam zadecyduje komu i jaką kwotę.

Niech zrobi w konia tak 100 osób takich jak ja to ma 15000 zł

Strona została przeniesiona i opłacona gdzie indziej. Mam nadzieje, że da się w jakiś sposób przenieść dane strony z hostingu szybki-serwer.pl (zresztą ostatnio nie działał około godziny)

Tu macie dowody:

Wpłata na konto:

https://fotowrzut.pl/EDLMABTUBQ

Tutaj pytanie czemu status nie zmienił się na opłaconą (do dzisiaj jest otwarty)

https://fotowrzut.pl/KW9TMTERXE

Po interwencji telefonicznej (po dwóch) status zmieniony

https://fotowrzut.pl/XLV7GEC42N

Tutaj mail, że strona nie została przedłużona

https://fotowrzut.pl/QBQQKBMFXQ

bo muszę domene opłacić jeszcze raz

nie musisz.. jak opłaciłeś, to będzie ważna przez kolejne 12 m-cy u każdego rejestratora. no chyba, że domena nie działa i wg nask widnieje jako wygasająca..

Jeżeli ostrzeganie przed złodziejstwem jest dla Ciebie płakaniem to mamy trochę inny system wartościowania ważnych spraw

Twój ostatni post można nazwać ostrzeganiem gdyż zawiera jasne dowody - ten pierwszy był pieniactwem i rzucaniem mięsem.

Zmieniałem niedawno layout strony i kopii zapasowej nie zrobiłem, mój duży błąd

tzn. jak zmieniałeś? nie masz na localu tego projektu? trochę nie kumam.

Teraz próba odzyskania (o ile się to w ogołe da zrobić) bedzie po mojej stronie i prawdopodobnie będzie wiązało się to z moim kosztem ponieważ sam tego nie zrobie bo po prostu nie potrafię.

Umowę o hosting wypowiedz w formie pisemnej (podając jasny powód) i później prze fakturuj usługę przeniesienia strony.

I mam pytanie - gdzie te 4 kafle, które na początku wykrzyczałeś?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

nie musisz.. jak opłaciłeś, to będzie ważna przez kolejne 12 m-cy u każdego rejestratora. no chyba, że domena nie działa i wg nask widnieje jako wygasająca..

No musiałem bo dzisiaj to zrobiłem.

Chciał ktoś dowody to wysłałem "na papierze" - generalnie nie widziałbym sensu zajmowania sobie czasu na bezpodstawne zarzuty wobec kogoś, bo po co i w jakim celu miałbym to robić? No ale jest przedstawienie i może ostrzeże to wielu potencjalnych użytkowników przed skorzysztaniem z usług tej firmy.

A co do moich wydatków- to jest moja sprawa i pokaże je w miejscu, które uznam za stosowne i tam gdzie pokazanie danych umów coś wniesie, a tym miejscem nie jest to forum.

Umowę moge wypowiedzieć, ale to nie będzie równaznaczne z odzyskaniem pieniędzy, skoro juz raz zostały przywłaszczone.

Umowę moge wypowiedzieć, ale to nie będzie równaznaczne z odzyskaniem pieniędzy, skoro juz raz zostały przywłaszczone.

Tyle, że jak nie wypowiesz umowy to tak jakbyś akceptował ten fakt. Zanim się pójdzie do sądu, co polecam, trzeba zachować kolejność formalności. Wystaw oczywiście fakturę kompensacyjną za usługę przeniesienia strony. Nie zapomnij jednak w wypowiedzeniu napisać o tym, że wystawisz fakturę kompensacyjną, gdyż bez tego ta może zostać podważona.

No czas robić backup i robić szybkie przenosiny bo miarka się przebrała... Radzę wam wszystkim to zrobić zanim jeszcze możecie wejść na ftp i mysql.

Edytowane... OOPPS za późno

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Mam pytanie, czy strona odzyska swoje pozycje w google? Byłem w pierwszej piątce na globalne frazy, a teraz jestem 70. Gwt pokazuje mi w raporcie o stronie wykrzyknik przy dns'ach. Jak mam to zmienić?

Jeżeli możecie to przenoście się gdziekolwiek indziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności