Skocz do zawartości

[opinie] hosting seo w szybki-serwer.pl

kaiba

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojego przypadku jestem zadowolony - co prawda o awari musialem przekonać się osobiście bo nie było mailingu jaki ma miejsce w tego typu zdarzeniach ale zadzwoniłem, mimo późnej godziny telefon został odebrany, dostałem ip do DA gdzie przydzieliłem ip domen, mam ustawione makra do obsługi DA więc nie było to dla mnie problemem. Moja ogólna opinia o firmie pozytywna.

• Odpowiedzi 345
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A ten 'prawnik z firmy' czytał regulamin (umowę, którą zawarłeś) i wie, że pozew zbiorowy przeznaczony jest dla konsumentów (a nie firm)?

prawdę mówiąc pozew zbiorowy to był mój pomysł ostatniej godziny, pod wpływem bieżących (gorących) emocji jakie powoduje ciągle nie działający serwer:/

Prawnik regulamin czytał i wiem, że jest nie poprawny;)

Uwierz straciłem przez ten tydzień kiedy była awaria sporo: czasu, kasy i nerwów + moja podważona dobra opinia wśród klientów. Pewne rzeczy jestem w stanie wykazać;) a napewno tego tak nie zostawie.

to nie takie proste: skrypt i IP poprawione.

wiele domen po zmianie IP ma nadal w dnsach rekordy ze starymi i nowymi IP, nie za każdym razem DA usuwa stare IP, a widziałem nawet i 3 różne.

jak na koncie jest xxx domen i subdomen to niestety w 5 minut się tego nie poprawi.

mailing do klientów o awarii nie był wysłany bo nie dotyczy to wszystkich klientów, kto się zgłasza otrzymuje pomoc, jak ktoś nie otrzymał proszę ponowić maila,

orientacyjnie przez dzisiejszą noc + jutrzejszy dzień powinniśmy wszystko skończyć.

w przyszłym tygodniu klienci którzy ucierpieli, a wytrwali, otrzymają bonusy (wiem, nic nie zastąpi działającej strony),

Ci którym system nerwowy jednak nie pozwala na korzystanie z naszych usług, mogą zrezygnować i otrzymają zwrot kasy.

Pozdrawiam

BartekJJ , napisz mi na pw, jaki masz login, co nie działa, jeżeli nie otrzymałeś jeszcze pomocy być może Twój mail został przypadkiem pominięty.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

to był sarkazm, a nie żarty ;) i odnosiły się tylko do starej śpiewki o dużych stratach finansowych bo, że przy awarii wszyscy tracą nerwy to jest to oczywiste.

Ja już nie mam siły do tego hostingu, przedwczoraj cały dzien przydzielalem nowe ip, nie mialem sily sprawdzić czy wszystko dziala z powrotem, Dziś pisze do mnie Klient czy mam zamiar coś robić z tymi niedziałającymi domenami, sprawdzam a tu połowa nadal albo:

Apache is functioning normally
albo
This IP is being shared among many domains.

To view the domain you are looking for, simply enter the domain name in the location bar of your web browser.

To są jakieś jajca tydzień czasu to wszystko leży.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Awarie rozumiem, może się zdarzyć, ale tak ignorować klienta to już zupełny brak szacunku, 6 lutego udało się uzyskać się informację mailową że "trwa przenoszenie na nowy serwer, dane są bezpieczne", od informacji minął ponad tydzień konto nadal nie działa, kolejne próby kontaktu niestety zakończone niepowodzeniem - ani mailowe, ani telefoniczne...

Konto FTP nie działa, do DA nie da się zalogować, super!

proszę o kontakt na pw lub @ jeżeli komuś jeszcze jakieś domeny nie działają lub konta i potrzebuje pomocy,

niby chyba wszystko ogarnięte ale coś mogło gdzieś umknąć w natłoku zadań do wykonania,

od razu chciałem podziękować wszystkim za wytrwałość na "polu walki", od czwartku będą ustalane rekompensaty (część osób już otrzymało propozycje),

dwie osoby zrezygnowały, jeżeli jeszcze ktoś niestety chciałby zrezygnować i nic go nie przekona do pozostania,

to także czekam na taką informacje, będzie zwrot kasy,

Najlepszy

Witam, jestem nowym klientem szybki-serwer.pl dokonałem zakupu i opłaty za wykupioną usługę 5 dni temu , nadal moja opłata nie została zaakceptowana oraz nie mogę korzystać z serwera. Próbowałem kontaktować się z firmą mailowo, przez gg oraz telefonicznie jednak bez skutku. Korzystając z okazji ,że przedstawiciel szybki-serwer.pl udziela się w tym temacie jest jakaś możliwość rozwiązania tej sprawy?

Powiem tak... Ta firma to jedna osoba, góra dwie. A na pewno ta druga / trzecia osoba to praca dorywcza.

Pan/Panowie z szybki serwer wzięli sobie za dużo na bary i wszystko wyszło w praniu. Był jeden pad, który trwał parę dni, to było ze 2-3 misiące temu. Przez 4-7 dni nie dość że nie działały strony to nikt nie odpowiadał na gg/mail/ telefon. W takim interesie to sprawa niedopuszczalna. Zostałem bo płaciłem za pół roku.

Właściciel się jakoś wytłumaczył z tego że była przerwa świąteczna/ że coś tam. Ale ostatnia awaria pozwala mi z czystym sumieniem powiedzieć: ODRADZAM.

I Panie sławuś proszę nawet nie zaprzeczać tylko przyznać się do błędu.

Ja osobiście straciłem około 10 godzin pracy: wykrywanie ip/zmienianie ip/dodawanie ip/ w ostateczności usuwanie ip.

Przenosiliście wszystko na drugą maszynę i zrobiliście to tak nieudolnie że 50% użytkowników musiało ręcznie dokonywać interwencji w Direct admin, i to nie jakieś duperele tylko wykrywanie błędów/zmiana błędów/ usuwanie szkód./ - drugie 50% użytkowników nawet nie wie że ich strony nie działają, bo żadna informacja nie poszło do właścicieli kont że zjebaliście sprawe i pomóżcie naprawiać...

Straciłem site na domenach na tym serwerze a nawet poleciał page rank... To wszystko przez to że przez równy tydzień nie działały domeny.

A większość domen nadal nie działa.

PoZdrawiamJa wiem że jest tu tanio, i to był mój błąd, zaoszczędziłem na abonamencie, straciłem w skali półroku. ODRADZAM

expekt zajrzyj do pw, masz wiadomość

bestos, jeżeli jeszcze coś Ci nie działa napisz, prosiłem o to kilka postów wyżej,

nie było takiego padu o którym piszesz, przenosiliśmy 3 serwery, w identyczny sposób, rozsypały się gównie konta seo i to nie w ilości 50%

ale dużo mniejszej, nawet producent DA nie wie dlaczego. to nie jest takie proste, zebrać nagle dodatkowe osoby i udostępnić im dane do kont klientów,

przynajmniej ja wolę aby to trwało dłużej ale nie zdecyduje się na ryzyko wypłynięcia danych klientów, wtedy dopiero byś miał dużo do powiedzenia jakby się tak stało.

sytuacja jest trudna, nadziałem się strasznie, ale jedynie co mogę zrobić to wyciągnąć wnioski na przyszłość.

poszła dziś informacja do klientów którzy mogli ucierpieć w tym zdarzeniu aby sprawdzili konta i skontaktowali się jeżeli coś nie gra, staramy się wszystko sprawdzać ale o przeoczenie nietrudno,

Najlepszy

Jakoś jeszcze do tej pory nie dosałem informacji że coś jest nie tak.

Jeśli nie pamiętasz kiedy była ostatnia awaria w której czas oczekiwania na bok był dłuższy jak 72 godziny to mogę sięgnąć w tym temacie do postów z przed 2-3 miesięcy i ci przypomnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności