Skocz do zawartości

Nowa Prawica

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

@up

Widzę twardy elektorat PO na forum. Spoko. Nie rozumiem jedynie dlaczego tak ich bronisz. Są takimi samymi nieudacznikami jak PiS, SLD czy PSL. Myślą jedynie o sobie, swoich rodzinach, a w głębokim poważaniu mają nas przeciętnych. Popieram poglądy JKM nawet te dotyczące kobiet w kuchni i kar chłosty, bo w przeciwieństwie do Ciebie znam te wypowiedzi w całości, wraz z kontekstem. Być może jestem zaślepiony jego ideami (JKM), ale widzę w nich sens. Szczególnie jako osoba prowadząca działalność, która jest okradana (tak, to bardzo dobre słowo) na każdym kroku. W nosie mam byt pani krysi i pana zenka spod nocnego. Mają życie takie jakie chcą, ich sprawa. Nie życzę sobie natomiast żeby mi przymusem zabierano moje własne ciężko zapracowane pieniądze i rozdawano je lekką ręką na takich pasożytó. Owszem, wiem są pewnie wyjątki, ale na takie wyjątki to sam chętnie sypnę kasę z własnej nieprzymuszonej woli. Przy okazji nie dam zarobić 150 urzędnikom potrzebnym do zabrania mi pieniędzy i "odpowiedniego" rozdzielenia wśród potrzebujących.

@Bogdansenator

Czy kiedykolwiek napisałeś post na forum, który nie był pytaniem? Nie wiem dlaczego, ale strasznie mnie to irytuje. Zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy i traktujesz z góry wszystkich swoich oponentów w dyskusji. Całkowicie nie zgadzam się z Twoimi poglądami.

A w ogóle to miłej niedzieli!:)

baner_mini.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kraść to tak, żeby nikt nie widział.

U nas pieniądze zabiera się na oczach wszystkich. Najgorsze jest to, ze wiekszosc uwaza ze tak trzeba, dla wspolnego dobra.

Je...c wspolnote. Mi nikt w robiocie nie pomaga, a z jednej miski by zrec chcieli.

w d..e mam nierobow, cyganow, mniejszosci narodowe. Oni rak nie maja pytam??

Tylko ja moge zapier...c po 14 h dziennie?

Trzeba nauczyc ludzi roboty!

O_o

Nic nie przekona mnie do głosowania na JKM, zwłaszcza po ostatnich wyborach samorządowych i głupotach, jakie zdarza mu się wypisywać w prasie.

A jakieś konkrety ? Jakie głupoty i w jakiej prasie.

Taa, patrząc na naszych miliarderów (głównie byłych agentów) to uwolnienie finansowania partii przyniosłoby jeszcze gorsze efekty. Rzuca taki 100mln i ma w garści kadencje... To nie u nas takie rzeczy. Niech się bawią za publiczne pieniądze, w stosunku do budżetu są to niewielkie pieniądze.

Odnośnie głosowania to żeby pójść to trzeba mieć na kogo głosować. Znając indywidualność Polaków to co trzeci musiałby sam startować w wyborach żeby znaleźć kandydata dla siebie. ;)

Dlatego lepszym sposobem jest zakaz finansowania partii prywatnie, a dać jedynie możliwość przeznaczania 0,1% podatku przez każdego płacącego podatki obywatela. Wtedy może zaczęli by zabiegać o te pieniądze i zaczęli by wypełniać obietnicę. Chociaż z drugiej strony, to wolałbym aby tych socjalistycznych obietnic jednak nie wypełnili bo to one prowadzą do drożyzny. Jednym słowem każdy wzrost wynagrodzeń sterowany przez państwo o 10%, powoduje w niedługim czasie wzrost cen o 15% więc w efekcie tracimy.

a ile sie zmarunuje przez najblizsze 4 lata jak nas beda okradac i powiekszac dlug?

A to jeszcze przetrwa 4 lata myślisz ?

JKM jest bez wątpienia ideowcem, natomiast nie jest politykiem.

Tego nie wiesz, daj mu szanse a sie przekonamy :)

A czym jest polityk bez idei ? Idee nie przeszkadzają w byciu politykiem, a wręcz są niezbędne do wyrażania własnego zdania a nie piania pod publiczkę jak to robią obecne rządy. Najgorsze jest to, że te kilkadziesiąt lat socjalistycznych rządów sprawiło, że ludziom to się wydaje normalne, a wszystko inne dziwne i nierealne.

Tego nie wiesz, daj mu szanse a sie przekonamy ;)

Interesuję się polityką od kilkunastu lat. Widziałem wystarczająco dużo idiotycznych zagrań JKM by wiedzieć, że nie jest politykiem

Konkrety chandler jakieś zapodaj.

@up

Widzę twardy elektorat PO na forum. Spoko. Nie rozumiem jedynie dlaczego tak ich bronisz. Są takimi samymi nieudacznikami jak PiS, SLD czy PSL. ...

A w ogóle to miłej niedzieli!:(

Oczywiście bo to tacy sami lewacy. Tak samo jak tamci dogadywali się z PZPr w magdalence o podział władzy i jak widać do tej pory ten układ ciężĸo jest zburzyć. Głupi naród myśli, że ma wybór z pośród nich heheh

Kraść to tak, żeby nikt nie widział.

U nas pieniądze zabiera się na oczach wszystkich. Najgorsze jest to, ze wiekszosc uwaza ze tak trzeba, dla wspolnego dobra.

Je...c wspolnote. Mi nikt w robiocie nie pomaga, a z jednej miski by zrec chcieli.

w d..e mam nierobow, cyganow, mniejszosci narodowe. Oni rak nie maja pytam??

Tylko ja moge zapier...c po 14 h dziennie?

Trzeba nauczyc ludzi roboty!

Znam cyganów i inne mniejszości co zapierdzielają jak i ty ale znam i Polaków co siedzą i żlopią piwsko zamiast pracować - cóż efekt socjalizmu, który występuje w każdej kulturze. Zauważ, że jakoś w Lichtenstein ten problem praktycznie nie występuje. Aaa zapomniałem oni mają tam monarchię i skrajną prawicę (według Polskich socjalistycznych norm oczywiście). Jakoś dziwnym trafem kraje w jakich najwięcej jest socjalizmu najgorzej przędą i bankrutują :). Może jak ktoś ma zbyt mały mózg aby pojąc pewne zasady rządzące dana doktryna i ustrojem, niech zwróci uwagę chociaż na oczywiste fakty.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@up

Są takimi samymi nieudacznikami jak PiS, SLD czy PSL.

Moim zdaniem trudno nazywać nieudacznikiem kogoś kto wygrał 5 wyborów z rzędu.

Popieram poglądy JKM nawet te dotyczące kobiet w kuchni i kar chłosty, bo w przeciwieństwie do Ciebie znam te wypowiedzi w całości, wraz z kontekstem.

Podczas powodzi w 1997r Cimoszewicz powiedział powodzianom, że powinni się byli ubezpieczyć - to nie pomogło SLD w kampanii choć było jakby nie patrzeć prawdą. JKM w każdym niemal wywiadzie wyskakuje z tego typu tekstami np. że za Hitlera było lepiej albo że kobiety są głupsze od mężczyzn. Przy obecnym natłoku informacji statystyczny wyborca nie będzie się zastanawiał co właściwie JKM chciał powiedzieć tylko wrzuci go do szufladki pt Oszołomy.

W nosie mam byt pani krysi i pana zenka spod nocnego. Mają życie takie jakie chcą, ich sprawa. Nie życzę sobie natomiast żeby mi przymusem zabierano moje własne ciężko zapracowane pieniądze i rozdawano je lekką ręką na takich pasożytó.

Pomoc społeczna stanowi około 5% wydatków budżetu. Nawet ograniczenie jej do zera nie wpłynęłoby znacząco na sytuację finansową państwa za to mogłoby mieć niekorzystne skutki typu wzrost przestępczości czy burdy uliczne jak w Hiszpanii/Grecji

Jednym słowem każdy wzrost wynagrodzeń sterowany przez państwo o 10%, powoduje w niedługim czasie wzrost cen o 15% więc w efekcie tracimy.

Z chęcią dowiem się jakie wiarygodne badania o tym mówią.

Aaa zapomniałem oni mają tam monarchię

Często takie "wysepki" mają monarchie. W większych krajach monarchia jako ustrój słaby została już dawno obalona. Wyjątkiem jest np: UK gdzie monarchia funkcjonuje jako atrakcja turystyczna.Słabi przegrywają , silni wygrywają.

Jakoś dziwnym trafem kraje w jakich najwięcej jest socjalizmu najgorzej przędą i bankrutują

Ranking instytutu Badawczego Legatum odnośnie corocznego rankingu dobrobytu krajów świata: https://kiev.trade.gov.pl/pl/download/file/f,4330 .Czemu top6 okupują jednak kraje z wysokimi podatkami ? Czyżby praw***we pomysły na dobrobyt okazały się mało trafne ? A może aktualnie robią 301 ?:shout: W Australii np: podatek dochodowy 23-50%.

Dodam jeszcze że kraje Skandynawskie stosunkowo dużą część PKB wydają na ogrzewanie , tak więc duża część stawki dostaje handicapa. A JKM ? niech wejdzie do sejmu , troche postulatów ma słusznych myśle , troche głupich i nierealnych.

Poczekajmy jeszcze ze 40 lat, do poczatku konca ropy naftowej, gazu. O tym sie nie mowi. Tylko u nas drogi sie buduje juz 100 lat a co mowic o energetyce.

Jako panstwo bez energetyki jadrowej staniemy sie slugusami i za prad przyjdzie nam placic 70 naszych zarobkow.

Patrzymy wszyscy przez pryzmat 5-10 lat, a czego nie przez 50?

Rzad jest ulomny i nie radzi sobie z obecna sytuacja. Czasy, ktore nadejda beda duzo gorsze.

O_o

Możemy sobie głosować na kogo chcemy, ale i tak to media nam wybiorą rząd.

80% tego narodu to ciemna masa, którą można manipulować jak dzieckiem.

Wystarczy coś małego dać, znaleźć temat zastępczy, gdy się będzie coś zabierać i po sprawie.

Dopóki ludzie nie wyjdą na ulice to w tym kraju nic się nie zmieni.

W wyborach prezydenckich głosowałem na JKM, w drugiej turze na Komorowskiego (a raczej na tuska) - żałuje, wstydzę się, przepraszam Cię Polsko!

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Kiedys tez głosowalem za PO, tez przepraszam!

Zrezygnowalem wtedy, gdy zobaczylem jak kolesie z PO pomagaja sobie i osobom finansujacym ich kampanie.

Mam sasiada, bardzo powazany profesor w miescie.

Co jakies 2-3 miesiace udaje sie on na wakacje z jednym z obecnych poslow, kilkoma miejscowymi biznesmenami i prezydentem miasta.

W ten sam dzien, gdy tylko wyjada na swoj ciezkozapracowany wypoczynek, okolo 3-4 razy na dobe, w nocy pojawia sie patrol policyjny przy naszych posesjach.

Czasem stoja tam i cala dobe.

Naduzywanie wladzy, wykorzystywanie panstwowych pracownikow do celow prywatnych jest notoryczne.

To zwykle kolesiostwo z ktorym trzeba walczyc.

To i tak kropla w morzu.

O_o

Moim zdaniem trudno nazywać nieudacznikiem kogoś kto wygrał 5 wyborów z rzędu.

No niestety to świadczy jedynie o wyborcach, że dają sobą manipulować przez media. Pokazują cały czas te same "mądre" głowy, które oprócz coraz większego zadłużenia, zwiększania podatków, dawania przywilejów pod publiczkę kierują ten kraj na samo dno. Nie pisz mi tylko, że ktoś tam podatki obniżył, bo tendencja ogólna jest wzrostowa.

Podczas powodzi w 1997r Cimoszewicz powiedział powodzianom, że powinni się byli ubezpieczyć - to nie pomogło SLD w kampanii choć było jakby nie patrzeć prawdą. JKM w każdym niemal wywiadzie wyskakuje z tego typu tekstami np. że za Hitlera było lepiej albo że kobiety są głupsze od mężczyzn. Przy obecnym natłoku informacji statystyczny wyborca nie będzie się zastanawiał co właściwie JKM chciał powiedzieć tylko wrzuci go do szufladki pt Oszołomy.

Za Hitlera żyło się nie tyle lepiej co były po prostu dużo mniejsze podatki. Natłok informacji akurat w mediach mainstreamowych zawsze pokazuje JKM w niekorzystnym świetle. Ma przypiętą łatkę oszołoma i tak też go wszyscy czerpiący wiedzę jedynie z takich mediów, traktują.

Z chęcią dowiem się jakie wiarygodne badania o tym mówią.

Tu akurat żadne badania nie są potrzebne. Jeśli rząd nakaże podwyższyć pensje pracodawcom to przecież te podwyżki nie będą pochodziły z kiszeni pracodawcy. Po prostu zapłacimy więcej za produkt czy usługę. Czy będzie to 5% czy 10% to mało ważne, na pewno jednak będzie się wiązało z podwyżkami.

baner_mini.jpg

Zbyt wielkie rozwarstwienie w dochodach nie jest korzystne dla społeczeństw. Badania są potrzebne , a minimalna pensja ustalana przez rząd nie ma zbyt wiele do rzeczy jeśli chodzi o ceny w PL ponieważ:

1. Jest omijana poprzez umowy zlecenia/dzieło/szara strefa

2. Zarabia ją mały % ludzi

3. W Polsce jest minimalna pensja jest na b.niskim poziomie (zbyt niskim żeby mieć istotny wpływ na ceny) - o wiele większy wpływ mają np: spekulacje ,brak euro, kartele,stopy procentowe itd

W wyborach zagłosuję na Nową Prawicę - ogólnie byłem przekonany do JKM'a oraz jego poleczników, a po występie wielu ciekawych ludzi na Kongresie Nowej Prawicy mój na pewno pójdzie właśnie na tą partię. Czy muszę pisać tysiące słów dlaczego, po co itp? Krytyki i tak już sporo przyjąłem za takowe poglądy jednak swojego wyboru nie zmienię.

Pozdrawiam Nową Prawicę i życzę samych sukcesów.

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

Prowadząc jakąś tam d.g. borykam się z zatrudnieniem kogokolwiek na umowę o pracę.

Sam nie płacę ZUSu bo nie widzę sensu.

Oszczędzam prywatnie co miesiąc te 300-400 zł.

Za podstawowe leczenie płace prywatnie około 150 zł miesięcznie.

Koszt o połowę mniejszy, przy czym pieniądze zaoszczędzone w razie śmierci otrzyma rodzina. Mam zagwarantowane leczenie w najlepszych oddziałach w Polsce.

Jedyny problem to taki, że w razie choroby nerek pojadę do urologa w Warszawie, a w razie choroby płuc do Krakowa.

W moim mieście i tak nie poddałbym się leczeniu przez tamtejszych "specjalistów", więc sprawa wyjaśniona.

Sytuacja się komplikuje w przypadku osób, które chciałbym zatrudnić na umowę o pracę.

Poza faktem, że za mniej niż 1500 to im sie robić nie opłaca, oni chcą mieć ZUS. Pytam po jakiego h... Ci ZUS? A bo mama ma.

O_o

Likwidacja ZUS ok. Ale z czego wypłacać renty/emerytury do których wypłaty Państwo się ZOBOWIĄZAŁO lekko licząc do ok 2065-2070 roku ??

134,8 mld rocznie (stan na 2009) i ta kwota ciągle coraz szybciej rośnie. Szkoda że jkm o tym nie mówi , a właściwie mówi ale głupoty których nawet nie warto cytować.

Tym bardziej nie można trzymać trolla.

Sam ZUS to tysiące budynków i ludzi do utrzymania.

Tu widze ogromne oszczędności.

W perspektywie kilkudziesięciu lat obsługa długu na rzecz ZUSu będzie większa niż dokładanie większych pieniędzy obecnie.

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności