Skocz do zawartości

Priorytetowy Katalog Stron

hakeryk2

Rekomendowane odpowiedzi

Te najlepsze katalogi zarabiają na Adsense dzięki dużej bazie wpisów (duża ilość tekstu) oraz dużej mocy SEO. W ten sposób mają dużo wejść z wyszukiwarek co przekłada się na całkiem sporą ilość klików. I w ten sposób powinny zarabiać katalogi stron. Namawianie na klikanie w reklamy jest po prostu be. Jeśli chcecie zarabiać na katalogach to starajcie się je dobrze linkować a zyski same przyjdą z czasem :)

Wypowiedź monstruma powinna zakończyć tamten temat.

Mam takie pytanie, które nurtuje mnie od dłuższego czasu. Jako, że mój katalog nie wymaga linka zwrotnego tak BLki sam zdobywam (z innych swoich stron niby zapleczowych). Teraz Yahoo nie działa poprawnie ale ilosć BL oscyluje w okolicy 1k. To nie wiele - wiem. Oferuję w swoim katalogu na prawdę potężny arsenał korzyści za dodanie linka zwrotnego, jednak wielu chętnych nie ma nadal. Wpis z linkiem to coś a la super wpis w premium w innych katalogach. Nie chcę stosować jakichś pop'upów czy grafik przy dodawaniu wpisów jakie to korzyści płyną, choć obstawiam, że i tak nie zwiększyłoby to ilości wpisów z linkiem. Taka mentalność - jeśli katalog daje możliwość bez linku zwrotnego, tak co ja mam się męczyć i dodawać?

No i tu się rodzi moje pytanie ...

Czy etycznym byłoby wprowadzenie obowiązkowego linku zwrotnego na okres 2 miesięcy trwania katalogu by zdobyć większą ilość BL z różnych IP itp, a następnie powrócić do dodawania wpisów bez obowiązkowego linku?

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

Szczerze? Nie, dzięki, ale nie dodam strony. Kataloguję wiele stron, swoich, klientów i jeśli miałbym co chwile wklejać link zwrotny to bym tracił czas, za dużo czasu. Cóż - taka już mentalność Polaków, też mam taką, trudno. Wiesz - jeśli ktoś kataloguje sobie sam stronę, na spokojnie to może się skusi, ale odradzam. Już lepiej go konkretnie podlinkuj z innych seoków :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności