Skocz do zawartości

Jak ocenić konkurencyjność frazy

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm....Danieltr, a czy to faktycznie takie dobre stawiać na ilość a nie na jakość?

Napiszę co teraz robię raz dziennie

po jednej różnej frazie w 2 lub 3 artykułach zamieszczonych na zapleczach

1 presell pages z jednym linkowanym anchorem prowadzącym do głównej domeny+ jednym linkowanym anchorem prowadzącym do podstrony

1 wpis na forum z linkowanym anchorem.

Wpis do 4 katalogów dziennie

Słów kluczowych używam na przemiennie ale ich nie odmieniam.

to nie jest ilość tylko dywersyfikacja (trudne słowo) anchorów.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Rozumiem dywersyfikację:D

Czyli waszym zdaniem warto nie stawiać tylko na mocne słowa kluczowe ale je mieszać ze słabszymi.

Dodatkowo odmieniać je przez przypadki?

Dla mnie słowo kluczowe było zawsze nieodmienne. Ale widocznie nie jestem "na czasie" w metodach pozycjonowania.

Edytowane przez dalmacja1

dalmacja gugiel już dawno rozdaje filtry i banany za brak dywersyfikacji linków i anchorów. jak to mówią: Żegnaj Gienia świat się zmienia

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@dalmacja1: Umieszczając artykuły w preclach staraj się linkować frazy naturalnie tak jak występują w tekście - nie musi być zawsze w mianowniku. Taki mały krok w stronę whs, które nie istnieje :)

Nie ograniczaj się do sztywnych ilości linków dodawanych każdego dnia. Raz dodaj z 50, raz 20, potem parę dni możesz przygotować teksty i nic nie publikować. Im szybciej porzucisz schematy, tym lepiej ;)

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie. Fraza jest niestabilna, tzn całe top 10 zajmują strony z FSB(prawdopodobnie również duża rotacja) które jednocześnie nie pozycjonują pod daną frazę. Czy jeżeli wbije się tam i zacznę pozycjonować akurat na tą frazę i konkretny temat, to czy utrzymam się na stałe ? Zdaje sobie sprawę że nie możecie tak tego ocenić, ale tak na oko: Jeżeli całe top 10 się co chwilę zmienia, to jakie mam szanse na utrzymanie się?

@Hermit90 - może taka rotacja jest spowodowana ty, że fraza/temat jest nowy i reszta też ciągle walczy o pozycje. Ja jednak nie atakowałbym tylko tą frazą tylko dywersyfikował :D - chyba, że chodzi Ci tylko o krótkotrwały okres.

Edytowane przez sebau

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Mam pytanie. Fraza jest niestabilna, tzn całe top 10 zajmują strony z FSB(prawdopodobnie również duża rotacja) które jednocześnie nie pozycjonują pod daną frazę. Czy jeżeli wbije się tam i zacznę pozycjonować akurat na tą frazę i konkretny temat, to czy utrzymam się na stałe ? Zdaje sobie sprawę że nie możecie tak tego ocenić, ale tak na oko: Jeżeli całe top 10 się co chwilę zmienia, to jakie mam szanse na utrzymanie się?

Jeżeli całe TOP 10 co chwilę się zmienia to myślę, że świadczy to o braku wyraźnych liderów przy tej frazie i jednocześnie daje szansę na wybicie się jeśli zaczniesz na nią linkować(oczywiście nie tylko ale w większości) to jest szansa wbicia się w TOP 10

• 2 tygodnie później...

Witam,

Dołączam do tematu gdyż mam jedno pytanie a jestem laikiem.

Czy lepsze jest pozycjonowanie na np 5 fraz mocniejszych czy na 10 słabszych? A może powinny być wymieszane słabe z mocnymi?

Przeanalizuj ich trudność i ilość miesięcznych wyszukiwań wg narzędzia Google. i zobacz, czy bardziej opłaca Ci się być w top3 na 10 słabych fraz, czy w TOP10 na 5 mocniejszych. Bo różnie z tym bywa :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

• 2 tygodnie później...

Linkuje się generalnie wszędzie, gdzie się da. Im lepszy serwis, na którym znajdzie się link, tym lepiej. Można zamieszczać linki w katalogach, na blogach, na prywatnym zapleczu, na forach tematycznych itd. Nie ma magicznej zasady określającej ile dziennie linków powinno się zamieszczać ani na jakich serwisach. Jeśli wszystkie linki zdobywasz ręcznie, wówczas raczej nie masz co się bać o to, że przesadzisz - linkuj ile chcesz, i tak automatu nie przegonisz. Im trudniejsze frazy, na jakie chcesz się wybić, tym więcej pracy przed Tobą i tym więcej dobrych linków będziesz musiał zdobyć.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.