Skocz do zawartości

Link Wheel eksperyment

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam przeprowadzic niewielki eksperyment na jedna z fraz, ktore akurat pozycjonuje i stworzyc maly Link Wheel. Chcialem sie zapytac, jakie Wy macie z tym doswiadczenia. A w szczegolnosci:

1. Czy zamykacie kolo?

2. Linkujecie do poprzedniej strony ORAZ money site czy umieszczacie tylko jeden link/artykul?

3. Czy sa serwisy, na ktorych sie zawiedliscie przy tworzeniu link wheeli, np. Hub Pages jest lepsze od Squidoo itd.

Dzieki za wskazowki!

P.S. Prosze darowac sobie posty w stylu Link Wheel g... daje, bo eksperyment i tak przeprowadze :)

New Discount Codes available online now.

ad.1 tak i nie - zależy odwielkości, konkurencyjnosci frazy, z reguly nei zamykam aby miec możliwosc dokładania następnych nodow

ad.2 link do strony pozycjonowaej plus link do nastpnego artykułu/strony głównej zaplecza (lub poprzedniego)

ad.3 nie umiem odpowiedzieć ntp

ad.ps. ... tak nic nie daje :) wheel musi miec kilkaset stron :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Temat mnie zainteresował, jak zmniejszyć ryzyko "przerwania koła", czy dodawanie po jednym linku do poprzedniego i jednym do następnego art./strony + link główny wpłynie pozytywnie, czy raczej negatywnie na całość uwzględniając możliwy spadek "mocy" linku do głównej i możliwe korzyści z utrzymania ciągłości tego koła? Pewnie tego nikt nie jest w stanie przewidzieć :)

goly_one_5.gif

Ja właśnie buduję kółeczko. Interesuje mnie jak najefektywniej linkować strony między sobą i jak linkować z nich stronę dopalaną.

Wojtecki1 robi teścik o LW ale od 26 nie updatował wyników...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Temat mnie zainteresował, jak zmniejszyć ryzyko "przerwania koła", czy dodawanie po jednym linku do poprzedniego i jednym do następnego art./strony + link główny wpłynie pozytywnie, czy raczej negatywnie na całość uwzględniając możliwy spadek "mocy" linku do głównej i możliwe korzyści z utrzymania ciągłości tego koła? Pewnie tego nikt nie jest w stanie przewidzieć :)

mowiac o utracie ciaglosci wheela mialem na mysli utrate linka (o linki jak o strony trzeba dbac), a nie spadek jego mocy. wydaje mi sie, ze jest wieksze prawdopodobienstwo, ze link np. na twitterze padnie szybciej niz na WP.

ciezko przewidziec: sa rozne szkoly. jedni mowia, zeby umieszczac tylko jeden link do glownej na samym koncu wheela; inni, zeby linkowac do strony glownej w kazdym arcie. na pewno zalezy to od dlugosci artow; czasem dwa linki to po prostu za duzo, zeby mialo to jakas moc.

ile nodow planujecie umieszcic w Waszych kolach?

New Discount Codes available online now.

• 2 tygodnie później...

Witam,

slyszalem o linkwheels od znajomego, ktory zajmuje sie SEO. Na stronach US czytalem troche o tym ale osobiscie nie tworzylem jeszcze takiego kola. Zastanawiam sie tylko czy google nie rozpozna taki linkwheel i nie wyrzuci przez to glownego sajta z indexu..? Nikt sie tego nie obawia stosujac linkwheela? :)

Pozdro,

Sebo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności