Skocz do zawartości

Jak pozycjonuje Sunrise System

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

A co do optymalizacji stron klienckich przez SS to mają w umowie taki luźny zapis, że nic nie muszą.
15) wykonanie optymalizacji polegajacej na stworzeniu odpowiednich podstron tematycznych w serwisie internetowym Zlecajacego,

17) wykonanie optymalizacji polegajacej na poprawieniu wszystkich innych błedów w serwisie internetowym Zlecajacego istotnych z punktu widzenia pozycjonowania,

:P

no sorki ale jak ze strony idą 3 linki wewnętrzne do jednej strony z 3ma róznymi anchorami ...... Albo szkolny błąd z index.php ???

o braku tychże podstron z pkt 15 nie wspomnę :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
o braku tychże podstron z pkt 15 nie wspomnę :P

to mam inną umowe w ręku :D ;-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Beerbant

Może teraz poprawili tą umowę, z SS miałem swoje boje za czasów mojego klienta. Wtedy to strasznie niekompetentni ich pracownicy byli, z opiekunkom klienta nie dało się rozmawiać, ona swoje, my swoje ...

Potem przyszedł jakiś koordynator, też jałowa dyskusja była i trzeba było spakować walizki i out.

Wytykałem im, że przykładowo piszą, że zobowiązują się wykonać optymalizację serwisu, wtedy ładnie zostało mi to wytłumaczone, że gdzieś tam w głębinach jest zapis, że SS zobowiązuje się wykonać audyt itp, itd kiedy widzą taką potrzebę, a z tego co wiem, rzadko widzą ;-) (Nie mówię tutaj o wysoko budżetowych projektach).

P.S

Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz masę byłych klientów SS, którzy chętnie Cie wesprą, podzielą się niuansami itp. Za moich czasów, gdy wojowałem z SS w samym Poznaniu kilkanaście osób znaleźliśmy :P

Mendax z FS ma dużo fajnych informacji o SS, sam z nimi kiedyś walczył.

Obserwator Brodacz. Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam.

rany, ja mam już 100% skrzynki wypełnionej info o SS :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie mam ochoty bronić SS, ale zastanawia mnie jedno.

W jednym wątku Panie Beerbant piszesz Pan, że robisz to dla dobra branży a z tego wątku można wywnioskować, że liczysz na audyty klientów, którzy są mniej zadowoleni z obsługi przez firmę SS. Czyli w jakiś sposób poprzez tworzenie wizerunku firmie SS chcesz uzyskać przychód z audytów, no chyba, że dalej robisz te audyty tak by podrażnić się z SS i dla dobra branży i klientów SS.

Z drugiej strony, czy Ty nigdy nie linkowałeś własnych klientów systemami wymiany linków? bo jeżeli tak, to trochę hipokryzją jest walczyć o to, że SS stosuje praktyki.

Nie wiem czy klientów zaczyna Ci brakować, czy to sposób na zarabianie i przejmowanie klientów SS, nie wiem co robi SS i nie chcę wiedzieć, oceniać, pewno znalazło by się coś złego.

Jednak zgadzam się z opiniami Mario odnośnie tej potyczki i przy dobrze rozegranej rozgrywce przez SS, Twoja sprawa może wyglądać marnie.

Oni być może szkodzą klientom, jednak od walki o to jest UOKIK a Twoje działanie może być różnie odebrane.

1. W sprawie SWli wypowiadałem się niejednokrotnie , uważam, że ich stosowanie umiejętne nikomu jeszcze nie zaszkodziło (natomiast nigdy nie wysyłałem klientom innych firm SEO informacji o tym , że do ich strony prowadzą linki z SWLi, łamiace wytyczne google jak to robiło SS

2. Sprawy rozliczeń za audyty to moja prywatna sprawa , jedyne co mogę napisać to to, że dokładam do tego :)

3. Co do braku klientów hmm , to wyznaję zasadę, że im więcej tym gorzej dla nich i dla mnie zresztą też mozna to znaleźć w niektórych moich wypowiedziach

4. UOKiK nic tutaj nie ma do gadania (to nie jest relacja klient - firma tylko firma-firma)

Reasumując (bez urazy) "lekcje nie odrobione" i brak przygotowania do tematu :D

Tyle w temacie

PS

przez chwilę nawet w biurze rozmawialiśmy o możliwości zarobienia duużej kasy na audytach ale to rzeczywiście byłoby szczytem hipokryzji a te działkę zostawiam SS

Prosze o zmiane tytułu na "Jak nie pozycjonuje!"

Otóz dostałem po kilku dniach odpowiedź (wysłałem maila z ponagleniem), że ocenili rynek i pozycjonowanie mi sie nie opłaca. Opłaca mi się ......wykupienie kampanii linków sponsorowanych. Okazuje sie, że wypozycjonowanie 3 fraz (na chwile obecną TOP 2/ TOP 5 i TOP 6) to zatrudne zadanie dla firmy SS....

może to w końcu początek zmiany podejścia do klienta i do etyki zawodowej ? Chciałbym mieć taką nadzieję :P

Czyli co juz tylko linki sponsorowane? :jezyk1:

całkiem możliwe, mniejsze "przebicie" ale większe zadowolenie klienta i nie ma przy tym tyle pracy odpalając "automatykę" w AdWords

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności