Skocz do zawartości

Pierwszy kroki + strategia

dezerter_af

Rekomendowane odpowiedzi

Gazety sobie daruj, to ci da tylko ruch. Za tą kasę najlepiej kup automatyczne dodawanie do katów, precli (albo kup publikera), wpisy linkuj swl rotacyjnym, blastami xr, sb.

Docelową ładuj swl stałymi. Zrób/kup tematyczne zaplecze, ładuj je swl rotacyjnym, blastami xr, sb. Kupuj linki. Zrób/kup zaplecze pod swle stałe.

Nie rób nic "ręcznie", nie daj się nabrać na "wysoko jakościowe ręczne katalogowanie", to są bajki dla noobów, ręcznie to zdobywaj linki z miniumum pr5.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@qlwik mniej więcej takiej odpowiedzi oczekiwałem.

Ale co to jest Swl? Szukałem w słowniku i nic nie było. Chodzi o Systemy Wymiany Linków ? Czy to inny skrót?

A co z kupowaniem linków? opłaca się kupować linki dofollow w stopce na stronach PR2 do PR4?

I kolejna sprawa czy da się zaoszczędzić czasu, pracy pieniędzy zostawiając inne wyszukiwarki a skoncentrować się tylko na google? Czy to wszystko jedno i to samo?

Znalazłem tutaj na forum takie coś: https://www.katalogiseo.info/

Czy mogę wykupić automat do dodawnia linków i później jeszcze samemu dodwać linki?

I opis w katalogach czy zawsze ma być taki sam czy ma być synonimizowany?

edit:

Czy google analitycs jest dobrym narzędziem do obserwowania zmian?

93463462581277409725610.jpg

Grafika na szkle do Twojej kuchni! Glassdekor.pl

Masz pytania? Pisz na kontakt@glassdekor.pl albo dzwoń na 509 855 169

swl stałe: statlink.pl seomatik.pl

swl rotacyjne: gotlink.pl e-weblink.com

z kupowaniem to musisz już mieć wiedzę, który link jest wartościowy, a do tego potrzeba doświadczenia, bo mogą cię ładnie oszukać. Od tego masz giełdę prolink.pl

yahoo ma w Polsce udział w rynku bodajże poniżej 1% (a szkoda), skup się na guglu

https://www.katalogiseo.info/ tak tu masz większość działających polskich katalogów i precli, jak masz dużo czasu to dodawaj do tych z pr lub dużą liczbą bl

opisy w wartościowych katalogach unikaty, do reszty synonimizowane

Dodałem moje forum do seomatika.pl i muszę powiedzieć, że nie jestem zadowolony (Albo mi się tak wydaje:) i czuję się oszukany.

Forum zostało dodane np. do:

https://3.kapu.wroclaw.pl/

https://1.pikan.mielec.pl/

itd. wszystko wygląda tak samo...

I chyba jedyny wartościowy link stały to:

https://www.jti.wxv.pl/

Ale mogę się mylić.

A co z google analitycs ? Warto tego używać? Narzędzia od samego googla :D Ktoś gdzieś kiedyś napisał, że jeżeli dodajemy kod od google to pojawi się w końcu na naszej stronie moderator i sprawdzi czy jest ok.

Ja nie mam nic sobie do zarzucenia więc nie ma się o co bać.

Ale po wykupieniu blasta mogę mieć jakieś problemy? Filtr? ban?

Jestem ukrytym członkiem tego forum, bo czytaj je prawie codziennie ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałem.

Coś słabo czytałeś skoro podstaw nie znasz... Dla mnie ten wątek to jedna wielka ściema w Twoim wykonaniu, coś podobnego do tematów - Mam 50 tysięcy i chcę zainwestować. :)

Oraz ostatnie pytanie. Złożyłem CV do pewnej firmy (Dość dużej ok.12 odziałów w całej Polsce) jako specjalista do SEO i e-commerce. O dziwo zostałem "przyjęty" (Skomplikowana sprawa ponieważ muszę im dać odpowiedź za miesiąc jakie studia wybrałem i czy nie będą przeszkadzać mi z pracą i wtedy będę zatrudniony). Wiem, że szykują mi się kursy. Nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym kierunku jedynie podstawy które ogarnąłem sam (I tak pewnie nie wiele).

Jak wygląda dokładnie taka praca? 40h tygodniowo pełny etat. Jakie mogą być zarobki?

:D

Dla gugle te strony są wartościowe, ponieważ są zaindeksowane, pomnóż je przez 1000 takich linków (są b. tanie) i masz większą moc niż z kilkudziesięciu linków na ładnych graficznie stronach.

Jak przestrzegasz wytyczne gugla to nie ma się czego obawiać.

Jak puścisz np. blasta xr bezpośrednio na stronę, to można się obawiać filtra, choć szanse są raczej małe.

@radoslaus nie wiem skąd taka u Ciebie subiektywna opinia?

Nie posiadam takich pieniędzy. jeżeli byłbyś rad zauwazyć bardzo ciężko wyciągnąć jakiekolwiek wartościowe wpisy na forum np. przez taki spam jak Twój. Nic nie wnosisz wartościowego do tematy a oceniasz i dopowiadasz.

Nikt nie jest alfą i omegą żeby wiedzieć wszystko. Ty też pewnie nie masz znakomitej wiedzy. A ja wolę się zapytać i mieć pewność bądź jakąś konkretną podstawę. Niż później sam zrobię coś co może tylko zaszkodzić.

@@EDIT:

@Qlwik czyli stworzyć nową stronę i zrobić przekierowanie na moje forum. A blasta kupić na stronę z której idzie przekierowanie?

Widzę, że też ciężko o odpowiedź na temat subdomen. Warto stawiać zaplecze na domenach + subdomenach a większosć na darmowych hostingach + kilka porządnych strony na płatnych hostingach?

I co z tym google analitycs ?

Jak by Ci to wytłumaczyć. Pierwszy temat z brzegu "Budowanie zaplecza" 860 stron z czego pierwsze 40 stron nie zawiera żądnej informacji a samą krytykę ludzi. Jest to temat przykleony dla początkujących. Dopiero na dalszych stronach pojawiają się istotne informacje.

Jeżeli masz za zadanie tutaj wszczynać niepotrzebną dyskusję i marnować miejsce które mogłyby zająć bardziej wartościowe posty od twoich to sobie odpuść.

A jeżeli chodzi o inne przyklejone tematy też je przeczytałem i starałem się wyłapać tyle ile się dało. W

Więc nie szukaj kolejnego argumentu do szydery i zaśmiecenia topicu.

Pozdrawiam.

jak chcesz poczytaćo zapleczu zapraszam na swojego bloga ...

poza tym niestety ale tutaj nei dostaniesz czarno na białym co masz zrobić. SEO to wieczne testy, wyciaganie wnioskow. Jak nei masz na to czasu, kasy, zapału to zlecasz to firmie i nie ma problemu poza regularnymi fakturami.

Remonty Warszawa i pochodne ... powiedzmy 1000-2000 zł netto miesięcznie w zależnosci co chesz i jak się prezentuje strona.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred nie oczekuje gotowych rozwiązań typu "Co mam zrobić, żeby moja strona była top1 w 2 dni i tak do końca życia google"

Nie dostałem jak do tej pory żadnego gotowego rozwiązania na tacy ale odpowiedzi mi się podobają bo naprowadzają mnie na pewne możliwości. Jak ja to później zinterpretuje i co zrobię to pokażą efekty.

Czasu mam tyle ile chce. Mam wolne i nie pracuje za dnia.

Strona to html + js. 5 podstron i to wszystko. No i oczywiście informacje + kalkulator.

Czy jestes mi wstanie odpowiedź na proste pytanie dotyczące google analitycs? Czy szukać innego rozwiązania? może jakiegoś taniego?

@bas mój "przyjacielu" żeby Cię ktokolwiek zatrudnił musisz umieć porozumiewać się z ludźmi i mieć pewne doświadczenia z daną branżą. SEO się nie zajmuję w ogóle (Chyba, że muszę jak teraz). CV było wysłane tak aby sprawdzić moje możliwości i zostałem wybrany z ponad setki osób.

Marketing jest prosty "biorę" osobę niedoświadczoną z minimalną wiedzą, robie jej kursy a później wyciągam z niej wszystko dopóki nie odpracuje tego w co w nią zainwestowałem.

Zresztą postaw się na miejscy pracodawcy. wybierasz osobę która:

a ) Zna się na rzeczy, nie możesz nią kierować, ma złe nawyki i nie zawsze dobrze kieruje swoje działania, nie potrafi pracować w grupie jest a społeczna nie myśli przyszłościowo i całe swoje życie spędza przed komputerem.

b ) Osobę która ma bardzo małe doświadczenie, możesz w nią spokojnie zainwestować wiedząć, że inwestycja będzie opłacalna. Jest społeczna, umie kierować grupą ludzi i dobrze organizować swoją pracę. Ma swoje "życie". Osiągnęła w życiu kilka sukcesów na tle "lokalnym" (czyt. Miasto, szkoła, okolice) Dobrze zna firmę, ma dużo znajomych i bezproblemu ją wypromuje. Zna również pewne zasady działania marketingu oraz psychologi marketingu.

Sam wybierz.

@Remiss nie życzę sobie aby ktoś twojego pokroju mnie obrażał. Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to może powrót do podstawówki będzie dobrym rozwiązaniem? O ile w ogóle skończyłeś kiedyś podstawówkę.

I radzę Ci zająć się jeszcze takim pojęciem jak ekonomia i marketing firmy a nie jakieś ogólno pojęte i gdzieś zasłyszane hasła o marketingu.

@bas mój "przyjacielu" żeby Cię ktokolwiek zatrudnił musisz umieć porozumiewać się z ludźmi i mieć pewne doświadczenia z daną branżą.

Spełniam oba wymagania, więc nie rozumiem, jakaś aluzja? Wytłumacz.

Zresztą postaw się na miejscy pracodawcy. wybierasz osobę która:

Świat nie jest czarno-biały, jak w podanych przez Ciebie przykładach.

@Remiss nie życzę sobie aby ktoś twojego pokroju mnie obrażał. Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to może powrót do podstawówki będzie dobrym rozwiązaniem? O ile w ogóle skończyłeś kiedyś podstawówkę.

Tak bywa, że gdy kończą się argumenty, zaczyna się atakować innych personalnie. Bardzo społeczna postawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności