Skocz do zawartości

Przeniesienie sklepu na nowy hosting

Suknie Slubne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar przeniesc moja strone https://www.i-slubny.pl na inny serwer ze wzgledu na nie wystarczajace zasoby serwera.

Lokalizacja obecnego serwera to Wroclaw

Nowy serwer bedzie zlokalizowany w Anglii

Domena ta sama zostaje i wszystkie pliki + opisy itp zostaje tak jak bylo.

Zmieni sie jedynie szybkosc strony (male przyspieszenie) i adres IP serwera

Czy to bedzie mialo jakis wplyw na pozycje? Czy bedzie mialo to duzy wplyw?

Dodam tylko ze w tym momecie wiekszosc linkow przychodzacych jest z tego samego serwera czyli po przeniesieniu linki beda wskazywac na nowy serwer.

Thx

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Ilość linków przychodzących jest z tego samego serwera czyli postawiłeś zaplecze na serwerze gdzie był sklep?

Jeżeli sklep przeniesiesz na inne ip a linki pozostaną to nawet będzie lepiej.

O ile dobrze zrozumiałem.

Co do lokalizacji serwera ktoś już robił test i nie ma to dużego znaczenia.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zaplecze jako takie nie istnieje, sa to strony z innych tematyk ale jako ze stron w ciagu ostatnich lat zrobilem kilka a do nich dodalem link na moja strone z sukniami to zrobilo sie dosc pokazne ZAPLECZE naturalne.

Tak myslalem ze moze to miec jakies kozysci ale nie bylem pewien.

Co do lokalizacji to wielkie dzieki za info.

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

No nie wiem na przykład zmiana hostingu co 3,6 miesięcy na różne maszyny o różnych ip nie banowanych lokalizacja Polska - niemcy - francja. Dość dobre maszyny i szybkie.

93463462581277409725610.jpg

Grafika na szkle do Twojej kuchni! Glassdekor.pl

Masz pytania? Pisz na kontakt@glassdekor.pl albo dzwoń na 509 855 169

@Suknie slubne

To chyba nie dobrze... Ja jak pinguje od siebie na moje forum to mam średnio 16ms a Ty masz 10 razy tyle.

konto Unixstorm Binzes 1.

Jesli chodzi Ci o osilkowo.eu to wlasnie sprawdzilem i pokazuje mi ze ping do tego forum to:

Average time over 10 pings: 148.7 ms

Suknie Slubne,

Ty jesteś w USA że do Wrocławia masz taki ping ?

kto Wam naopowiadał że im mniejszy ping to lepiej dla googla ? to bzdura jakaś totalna

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Uzywam tego serwisu znalezionego w googlach:

hXXp://network-tools.com/default.asp?prog=ping

Jesli chodzi o to ze czym lepszy ping tym lepiej dla googla to raczej nie chodzi nam o bezposredni wplyw a tylko o to ze predkosc strony www ma znaczenie dla googla.

PING jest dla mnie jednym z wyznacznikow szybkosci serwera na ktorym strona sie znajduje.

zauważ że jeżeli serwer z którym się łączysz jest w Polsce a Ty w USA i ja też jestem w Polsce, to ja do serwera będę miał mały ping a Ty duży,

gdy serwer będzie blisko Ciebie będziesz miał mały ping a ja duży,

pytanie: jak daleko do serwera ma Google ? ;) (pytanie dodatkowe: z którego data center ?)

ping ma tylko wpływ na użytkowników i to bardzo niewielki, bo oko człowieka raczej nie wyłapuje różnic mających wielkość tysięcznych części sekundy.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Z mojego doświadczenia może zrobić się pozytywny boom o ile wszystkie adresy będą zgodne z poprzednimi . Ja zareagował google na tranfer domeny i zmianę hosta ? ponad +400% wzrost ruchu i wysokie miejsca na różne frazy , w tym średnio trudne :D

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności