Skocz do zawartości

Blokować roboty poza Google?lokować

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

się zastanawiam, czy ma sens zablokować dostęp robotów do strony oczywiście po za Google Botem.

Czy jest sens?

Czy zostawić jeszcze jakiegoś bocika?

Rozumiem, że WSZYSTKO oprócz Goglebota blokuje się tak:

User-agent: googlebot
Disallow:

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Ja bym powiedział, że tak:

User-agent: *

Disallow: /

User-agent: Googlebot

Disallow:

Ale w ten sposób zablokujesz tylko grzeczne roboty.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Bing bo robi konkurencje googlowi, yahoo było do sprawdzania linków ale ostatnio mniej chętnie dzieli się swoimi wiadomościami.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Blokować blokować... najlepiej w .htaccess. Sporo transferu można zaoszczędzić. Yandex, Baidu, SpeedySpider, MJbot i inne dziadostwa...

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=48963

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=76853

Google o tym...

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Ok, ale po co nam Yahoo i Bing? Gbot no to wiadomo... ;)

Powiem tak Bing zawsze dostarczy nam jakiegoś tam ruchu (u mnie zazwyczaj do 4% wszystkich wejść dziennie) Yahoo pomoże ustalić ile linków ma strona ,a jeśli jest angielskojęzyczna to może wygenerować ruch i to nawet rzędu kilku tysięcy unikalnych użytkowników dziennie jeśli się postaramy ,a tematyka strony będzie odpowiednia.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności