Skocz do zawartości

styl nagłówka?

proks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wszyscy zgodnie twierdzą, że bardzo dobrze kiedy interesujące nas słowo, będzie pierwszą rzeczą, którą przeczyta robot, a najlepiej gdyby to było w nagłówku <h1>

Pytanie:

Wiadomo jak domyślnie wygląda taki nagłówek i jak on się ma do bieżących trendów w projektowaniu strony.

Czy prawdą jest, że źle widziane jest sztuczne zmniejszanie liter w h1 poprzez polecenie <h1 font size="1">? (gdzieś to kiedyś wyczytałem)

Jeżeli tak to czy pomoże zmniejszenie nagłówka przy użyciu stylu?

Dzięki.

proks napisał(a):
Czy prawdą jest, że źle widziane jest sztuczne zmniejszanie liter w h1 poprzez polecenie <h1 font size="1">? (gdzieś to kiedyś wyczytałem)

Przyjelo sie, ze za spam uznaje sie to czego nie wiadac. Zastanow sie czy naglowek stopnia pierwszego o wielkosci 1 jest widoczny :D

Jak chcesz kombinowac to uzyj czegos takiego

W zewnetrznym arkuszy wstaw

h1.robot {font-size: 1px;}

a w kodzie strony dla naglowka daj

<h1 class="robot">

A i oczywiscie zewnetrzny arkusz css daj do katalogu gdzie nie moze wejsc robot.

Arkadio napisał(a):
To chyba nie musi być konieczne, ja do pliku css nie zabraniam wchodzić robotom a font H1 mam 13px i nic się nie dzieje.

Ale to widac :D a 1 px raczej nie ...

BD napisał(a):
Ale to widac  a 1 px raczej nie

A no tak ja sugerowałem się wielkością 12px tak jak Michał napisał, a jakby wielkość była 1px to faktycznie lepiej zabronić wejścia, tylko teraz pytanie po co robić nagłówek 1px, jeżeli można H1 wkomponować w zdanie nawet tak, żeby nie było tego widać, chodzi mi o to, że przecież można H1 wyświetlić liniowo :D

Przyczepiliście się 1 px, a mi nie do końca o to chodziło.

Nagłówek ma być widoczny, 12 px jest jak najbardziej ok. Chciałem tylko, żeby nagłówek nie zajmował pół strony, a jego pomniejszenie nie zostało uznane za spam. Jedynka była pierwszą liczbą, która mi przyszła do głowy i wcale nie oznaczała pixeli.

Czy przypadkiem domyślna wielkość liter w akapicie <p></p> w html-u nie wynosi 3? To też nie są pixele.

Dzięki wszystkim za rady, konkluzja dla mnie jest następująca: użyć stylu, jak sugerował Michał.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności