Skocz do zawartości

Ban od googla ? Nagoogle.pl

AIpha

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu wpadłem na pomysł ,że wykupię domenę którą kiedyś sprzedam .

Nazwa - nagoogle.pl

Wykupiłem więc domenę za 12 zł ,niestety ovh wymaga osobnego hostingu dla każdej domeny więc miałem tylko 1 mb oraz 100 mb tranferu .

Przygotowałem więc wyszukiwarkę plików . Zgodnie z prawem jest to legalne (jeśli nie ,proszę mnie poprawić) .Wpisałem też wymaganą informację - zresztą to możecie zobaczyć na tej stronie . Puściłem pingi i lekko zacząłem pozycjonować na "wyszukiwarka plików"

googlezv.png

google2v.png

Dodałem też stronę do google webmasters oraz analytics . Pewnego dnia wchodzę i patrzę - jestem w pierwszej dziesiątce na takie frazy jak :

google pl , google.pl oraz chyba wszystkie możliwe przeinaczenia jakie są możliwe , oraz 9 miejsce na wyszukiwarka plików. Wszystko było pięknie , gdy wpadłem na pomysł aby zrobić bezpośrednie przekierowanie na google.pl (i tak ruch był znikomy - około 50-100 UU dziennie,oraz ultra wysoki współczynnik odrzuceń) . Nie obserwowałem strony przez parę dni i niedawno zauważyłem ,że stronka zniknęła z googla . W sumie się tym nie przejmuje - chcę być tylko pewny ,że to ban a nie coś "dziwnego".

Przy okazji zauważyłem ,że bycie w pierwszej dziesiątce jak google.pl google pl a nawet wyszukiwarka plików daje znikomy ruch :jezyk1: a nawet taka wyszukiwarka oparta o googla jest "do bani" .

Więc ... to ban ? ;)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

1.Kontaktowałem się już w tej sprawie i nic mi za to nie grozi

2.Istnieje szereg firm ,które oparły się na podobnej taktyce

Jeśli przekierowanie 301 wywaliło ta stronę to nawet dobrze . Eksperyment zakończony ;)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

A po ile sprzedasz?

Pytam całkiem poważnie

Nie zrobiłem bezpośredniego 301 tylko taki po 20 sekundach :D Domenę raczej wystawię na allegro :)

Ona nie miała dużej ilości wejść - może najwyżej 300 dziennie oraz kampanię web 2.0 ale nie udało się utrzymać lojalnych gości . Współczynnik odrzuceń wynosi 78%,do tego nie wiem jak ją przywrócić do indeksu googla ,bo nic nie pomaga :)

wystawisz na Allegro - po ile?

Przyda mi się do pewnego projektu, a nazwa idealnie by pasowała :D

Chyba wystawię od 1 zł :) Mi też wydawało się ,że nazwa fajna :)

Dam 10x tyle i będzie git :)

Nie bo będę w plecy 2 zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności