Skocz do zawartości

Koniec niskich cen domen w OVH?

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dochodzi fakturowanie wewnętrzne po prostu i import usług

Dark - to nie jest takie "po prostu" bo fiskus bardzo nie lubi jak ktoś sobie wrzuca w koszta coś "bez VATu ? Skandal! Na pewno chcesz okraść nasze Państwo!" :(

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

O to że po co przepłacać kiedy jest dużo lepsza alternatywa nie tylko cenowa (a jak się ma sporo domen to różnica cenowa wcale już taka mała nie jest) ale też funkcjonalna (w dropped z domeną można zrobić wszystko jednym kliknięciem bez łaski) ? :(

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

W ostatnie lata zrobiłem troche transferów do OVH. A tu taka niespodzianka.

I trzeba bedzie znowu pobawić sie w transfery ale w odwrotną stronę.

Transfer to w wiekszości niższa cena niz odnowienie, wiec nawet jakieś zyski bedą w jednym roku na samej operacji tranferu.

.

Może finansowe tak, ale czasowe na pewno nie. Transfery są niestety czasochłonne, a czas to pieniądz. Dlatego ja wolałbym zostać w OVH, ale musi ktoś z OVH zrozumieć, że zostawienie ceny odnowienia choćby na tym 23.99 netto zamiast 31.99 lub 27.99 da im korzyści. A tak to teraz stracą klientów, skapną się, że coś jest nie tak i znów będą zmuszeni obniżyć cenę lub zbierać ochłapy ze stołu zamiast wcinać znaczną część tortu.

Transfer robi sie szybko jak ma sie dostep do kodu authinfo. Podobno w OVH trzeba wyslac pismo z zadaniem kodu na kazda domene. Kiedys ktos tutaj narzekal, ze przenosil kilkadziesiat, czy nawet kilkaset domen i musial na kazda wyslac odpowiedni formularz, bo inaczej nie zgodzili mu sie na hurtowe wydanie kodow.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czas spadać do dropped z resztą domen widzę - trzeba będzie tylko przełknąć "bardziej skomplikowane fakturowanie" eeehh :)

Oferta kimsufi też jakaś dziwna - 2G za 60zł z konfiguracją niewiele lepszą od VPSa a potem skok do 16G (o 100zł droższy) z konfiguracją której nawet w 50% się nie wykorzysta - mogliby w końcu coś postawić pomiędzy :)

Dropped nie wystawia faktur VAT tylko ichnie rachunki co się zwą "Invoice" (brak jakiegokolwiek NIPu, VAT-UE itp. - tylko pozazdrościć przyjaznego biznesowi Państwa hehe) - żeby takie coś wrzucić w koszta musisz wystawić fakturę wewnętrzną i bawić się w import usługi.

Na szczęście na tym Invoice jest podana kwota w PLN

Nieprawda - tutaj po pierwsze - podaja VAT EU - możesz zweryfikować nr . Po drugie przeciez sprzedajac usluge na terenie EU Vat odprowadza nabywca.

Nieprawda - tutaj po pierwsze - podaja VAT EU - możesz zweryfikować nr . Po drugie przeciez sprzedajac usluge na terenie EU Vat odprowadza nabywca.

Po pierwsze - na moich Invoice NIE MA numeru VAT-UE Dropped który zresztą w tym przypadku mało mnie interesuje bo to import usługi - ważne że JA MAM SWÓJ który zresztą w tym przypadku też nie jest potrzebny BO:

Po drugie:

Domain Aftermarket, LLC

16192 Coastal Highway

DE 19958 Lewes

USA

Nie wiem skąd wyskoczyłeś z tym VAT-UE bo ta spółka wystawia swoje Invoice na dane USA a nie UE a co za tym idzie mamy do czynienia z klasycznym IMPORTEM USŁUGI a nie nabyciem WEWNĄTRZ-UNIJNYM :)

Ja podałem to tylko jako przykład na to że bez tych numerków da się prowadzić biznes :)

Po trzecie - VAT tylko "teoretycznie" odprowadza nabywca bo przez import usługi on się zeruje. Na tym cały pic polega

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności