Skocz do zawartości

Koniec niskich cen domen w OVH?

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lol - na moich są te dane:

Domain Aftermarket, LLC

16192 Coastal Highway

DE 19958 Lewes

USA

Wystawiona 31.05 :)

Ciekawe... no to teraz jasne skąd ta nasza rozbieżność...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Poniżej moja rozmowa z biurem ovh przez @.

Czytać od dołu.

Ukryłem tylko nazwisko pani z ovh...

Witam

Aktualny cennik jest na stronie, mogli Państwo zaraz po jerstracji domeny odnowić ją od razu na kilka lat tym bardziej iż ceny odnowienia i transferu były na zólto czyli były oznaczone promocja.

Pozdrawiam
Aleksandra kkkk OVH.pl
========================
Dział handlowy
Biuro Obsługi Klienta - pomoc@ovh.pl - 801 700 787 - 71 786 07 87 

Ale jest to wprowadzanie klientów w błąd bo gdy kupowali domenę po cenie x wiedzieli że przedłużenie będzie po cenie y a teraz mają podwyżkę ceny y.!

Witam
Ogólnie podwyże uległy między innymi domeny com, net, org, info oraz biz

Pozdrawiam
Aleksandra kkkk OVH.pl
========================
Dział handlowy

Czyli zwiększyliście opłaty za domeny *info... Jak kupowałem domeny info cena przedłużenia była tańsza. Wprowadzacie klientów w błąd bo nagle podwyższacie opłaty!

Proszę o wyjaśnienia!

Witam
Obecny cennik odnowienia znajduje się na poniższej stronie:
https://www.ovh.pl/domeny/cennik_domen.xml

Pozdrawiam
Aleksandra kkkkk OVH.pl
========================
Dział handlowy

Witam, gdy zamawiałem domeny przedłużenie było tańsze. Więc rozumiem że po podwyżkach jakie zrobiliście ja  będę płacił niższą cenę taką jaka była  pokazana przy rejestracji?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

krzysiuus, ja z tej Twojej rozmowy z Panią z BOK wnioskuje że byłeś dla niej nie miły :)

Zresztą co to za głupie przekonanie że jak kupiłeś domenę to nie mogą Ci podnieść cen ;) Idąc tym tokiem gdy rok temu obniżyli ceny odnowień pl'ek to starzy klienci powinni mieć stare wyższe ceny ;)?

Nie ma co panikować, myślę że zawsze można znaleźć jakąś inną sensowną ofertę ;)

A co do samych domen info to o ile pamiętam kiedyś odnowienie było po 14 zł netto a później podnieśli do 19,99 zł netto i jakoś nikt nie krzyczał ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Nie no przecież nie płaczę. :)

Tylko pokazuję rozmowę, a najbardziej rozwala mnie to:

Aktualny cennik jest na stronie, mogli Państwo zaraz po jerstracji domeny odnowić ją od razu na kilka lat tym bardziej iż ceny odnowienia i transferu były na zólto czyli były oznaczone promocja.

Trzeba było odrazu przedłużać przy rejestracji ;)

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

krzysiuus, i sęk w tym że ta Pani ma rację :) Przecież domeny globalne można przedłużać od razu na X lat a tego jak będą wyglądały ceny za rok czy za dwa to nikt Ci nie zagwarantuje ;)

Inną kwestią jest fakt że przedłużenie w ten sposób zwyklej domeny zapleczowej to tak jak strzelić sobie w nogę ;)

Michał Kryński

Teraz też są na żółto jako promocja, czyli od lipca może być jeszcze drożej. I dlaczego na stronie wciąż widnieje banner z ceną 19.99 i "W OVH cena domen .com nie wzrasta!"? Tak więc wzrasta czy nie wzrasta?

Zapewniam Pana, że przed wprowadzeniem tej informacji obecna polityka cenowa została gruntownie sprawdzona. Nasza firma w pierwszej kolejności daje możliwość zapewnienia jak najniższej ceny dla usługi, ale polityka prowadzona przez rejestratorów niektórych rozszerzeń to skutecznie uniemożliwa. Zdaję sobie sprawę z faktu, że może to wpłynąć na przeniesienie domen do innych operatorów, ale nie mamy możliwości zapewnienia obecnej jakości usługi w cenie, która obowiązywała przed 1 czerwca.

Zabawnie brzmi to "jakości usług", bo tak naprawdę panel jest do du**, działa strasznie wolno, zdarzają się nieudane rejestracje mimo pobrania (i późniejszego zwrotu do skarbonki) kasy. Jest więcej mankamentów, ale to wszystko właśnie uzasadniała niska cena. Dodatkowo na moje zapytanie dlaczego cena odnowienia .org jest znacznie droższa niż w przypadku .com otrzymałem odpowiedź:

Takie ceny zostały ustalone podczas rozmów z każdym z tych registry.

Czy u rejestratorów globalnych cena .org, .net, .biz, .com różni się?

UT.pl atakuje :)

Teraz możesz przedłużać już od:

- domena pl - 43 zł

- domena com.pl lub inna funkcjonalna - 33 zł

- domena waw.pl lub inna regionalna - 11 zł

- domena eu - 22 zł

- domena com, net, org, biz, info - 28 zł

Ceny netto

Michał Kryński

@krzysiuus,

Nie wiem o co się denerwujesz. Skoro oferta na przedłużenie była w momencie rejestracji domeny, to znaczy, że mogłeś z tej oferty skorzystać wtedy. Innego dnia, gdy będziesz rejestrował lub odnawiał domeny będzie inna cena, na którą będziesz mógł przystać lub nie.

@IT-mngmnt i @General,

Dropped było najpierw zarejestrowane na Cyprze, później przenieśli się do Delaware.

Poprzeglądałem cenniki i obecnie najtaniej domeny oferuje:

Domeny: .pl

dropped

ut

hekko

forpsi

masternet

ovh

Domeny: .com .net .info

dropped

ovh

ut

forpsi

Domeny: .eu

dropped

ut

hekko

forpsi

ovh

Na stronie OVH jest mało treści a dużo obrazków. Za nim przemalują ceny na aktualne to troche im to zajmie :)

.

Lepiej jest zapłacić te 10 złotych więcej za domenę niż mieć problemu w jakimś tanim hostingu. Raz kupiłem bardzo tanio domenę i serwer i co? Po roku firma nie istnieje i pełno roboty z przenoszeniem do innego operatora.

Jak chcesz mieć dobrą jakość to musisz więcej zapłacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności