Skocz do zawartości

Koniec niskich cen domen w OVH?

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
w dropped dodaj sobie klienta z danymi prywatnymi i oznacz jako PRIV i nie będa widoczne ;)

a jak to zrobić krok po kroku bo nie widzę takich opcji?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Carnagge, jak robsiz tak z wartościowymi danymi to jak dla mnie jesteś kozak ;)

Dane abonenta są przecież chyba każdorazowo po takiej edycji wprowadzane do rejestru nask/dns.pl?

A poza tym my tu płaczemy a ovh pewnie po tych podwyżkach w końcu zacznie zarabiać na domenach bo teraz to marże mieli taką że niewiele tego było. Tak nawet jak im 75% domen wyparuje (w co wątpię) to i tak zarobią więcej. Prosty rachunek patrząc na ceny...

@vardess - z wartosciowymi tak nie robie, chociaz nawet z 2, czy 3 cenne domeny mam na zupelnie wymyslone dane z innych krajow. Jakby to bylo jakkolwiek weryfikowane to by sie o tym slyszalo. Tak to nikt nie jest w stanie sprawdzic wszystkich domen czy sa one na prawdziwe dane. Tym bardziej jak sie wpisuje calkiem realne adrey i imiona/naziwska. Poza tym przeprowadzenie takiej procedury sprawdzajacej byloby strasznie kosztowne, wiec nikt nie jest tym zainteresowany. Mozna spac spokojnie ;)

Dane sa kazdoroazowo wprowadzane do rejestru, ale nie ma to zadnego znaczenia. Liczy sie aktualny stan danych. Zawsze mozesz powiedziec, ze domene kupiles i zmieniles na swoje dane, a nie wiesz co sie z nia wczesniej dzialo.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

U obu rejestratorów jest tak, że cenę transferu jest już wliczone przedłużenie domeny na kolejny rok.

Jeśli chodzi o cenę brutto a netto w dropped, to jest to cena brutto. Jednak jeśli prowadzisz działalność gospodarczą (VAT), jest to cena netto i traktujesz to jako import usług.

Transfer chyba trwa długo, szczególnie do ovh (7 dni) do dropped chyba krócej. Mało transferowałem domen i już nie pamiętam.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Domena globalna wygasa mi za 7 dni, dałem już do przetransferowania do OVH, system pozwolił na transfer, opłaciłem go. Przyszedł email, kliknałem w linka potwierdzającego transfer, podałem kod authinfo, potwierdziłem. Powinny przyjść dwa e-maile - jeden jako do właściela domeny, a drugi jako do operatora technicznego tej domeny. Przyszedł tylko ten do właściela domeny, ten drugi nie bo konto e-mail już nie istnieje. Jeśli transfer potwierdzi się z dwóch adresów to cały proces zamyka się w ok 5 dniach, jeśli natomiast tylko z jednego to w ok. 10 dniach. Skoro domena wygasa za 7 dni, a transfer ma trwać nawet 10 to jak to będzie?

Przy zamawianiu wielu regionalek w OVH na raz będą 20% tańsze:

Firma OVH, jeden ze światowych liderów zajmujących się obsługą domen, przygotowała szybszy i prostszy system ich rejestracji.

Ułatwienie procesu rejestracji wybranego rozszerzenia to nie jedyny profit przygotowany dla klientów, którzy skorzystają z pakietu All Dom. W ramach proponowanej usługi osoby rejestrujące większą ilość polskich domen regionalnych mogą liczyć na atrakcyjne rabaty sięgające nawet 20%. Oferta firmy OVH obejmuje pakiet ponad 100 dostępnych regionalnych rozszerzeń ze specjalnym uwzględnieniem podziału na województwa. Co więcej, dzięki pakietowi All Dom klient zyskuje możliwość jednoczesnej rejestracji wielu domen w ramach jednego zamówienia.

Założona w 1999 r. we Francji firma OVH zajmuje obecnie 6 miejsce na świecie pod względem liczby obsługiwanych rozszerzeń. Zarządza ona własną europejską siecią szkieletową o całkowitej przepustowości ponad 1 Tbps, przy czym obecna przepustowość do Polski wynosi 80 Gbps. Dzięki temu oferta firmy OVH skierowana jest zarówno do firm szukających usług z gwarancją SLA 100%, jak również może dotyczyć mniejszych projektów. OVH jest obecna na polskim rynku od 2004 roku.

Więcej informacji o usłudze znajdą Państwo na stronie rejestratora: https://www.ovh.pl/domeny/dotmiastodotpl.xml

za:

https://notkaprasowa.pl/media/566/

Stefan86 - transfer powinien sie spokojnie udac. Ja kiedys zapoczatkowalem transfer na bodajze 7 dni przed koncem i domena zdazylka wygasnac i 3 dniu po wygasnieciu transfer zostal zrealizowany. Chyba wazne jest to, zeby potwierdzic transfer przed wygasnieciem, a pozniej jak juz jest wszystko zalatwione to przejdzie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Osoby które są niezadowolone to proponuję napisać do OVH i poinformować ich o tym ile posiadacie domen i że zamierzacie je przenieść. Ja napisałem do nich i myślę że im więcej nas do nich napisze to może spowoduje że jednak przemyślą tą sytuację, zwłaszcza że jako pozycjonerzy mamy pewnie spory % ich udziału w zyskach.

W hekko jest 18,45 zł brutto

Panowie i Panie - temat dotyczy "końca niskich cen w OVH" i prosimy aby o tym toczyła się rozmowa. Odnośnie tanich rejestracji/odnowień domen, mamy przyklejone osobne tematy i tam proszę w tych sprawach pisać.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ciekawe jest to, że OVH nie proponuje/oferuje osobom, posiadającym większe ilości domen jakichś rabatów. W premium.pl jest to z góry ustalone - cennik hurtowy, choć nie jest tak korzystnie cenowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności