Skocz do zawartości

Nowa opłata w mBanku

Bart.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O proszę, nawet tutaj poruszyliście ten temat i bardzo dobrze. Dziś podjąłem decyzję, że czas się od nich wyprowadzić.

Dla mnie mBank jest najtańszym z możliwych banków w Polsce. Darmowe przelewy i wypłaty, żadnych prowizji przy płatności kartą. W porównaniu z tym, co mam w Millenium czy w PKO to konto faktycznie darmowe.

Millenium i PKO to jedne z niewielu banków, które chyba zatrzymały się w czasie. Tak czy inaczej ja odchodzę dla zasady i własnej, wykreowanej ambicji. Albo ten bank traci płynność finansową i liczą na każdy grosz, albo dział marketingu słabo pracuje. Lokaty grubo poniżej progu inflacji, wysoki próg minimalny lokaty jednodniowej, a teraz to. Tu nie chodzi o 2zł miesięcznie, a o podejście do klienta. Lipa.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

nie chcę żeby bank wiedział co kupuje
Przecież i tak nie wie ? Wie tylko za ile kupujesz....

Bank wie tylko za ile i gdzie kupujesz. :)

A dasz sobie za to "rękę uciąć" ? Bo ja nie - bankom nigdy nie należy ufać :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam tam 5 rachunków... w jednym mam 2 karty...

Te konta są właściwie tylko dla odbierania przelewów (Prywatne, Oszczędnościowe na nowy samochód, 2x Wpływy za Umowy Zlecenia i Na czarną godzinę)

Przenoszę się do CityBanku - 100zł za założenie konta (bez wymaganego minimum wpłat, ale tylko z refa) i 100zł za każdego poleconego... nie dam refa - ew. na PW i też nie wszystkim :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

General_Depet - Ręki nie dam sobie uciąć, ale pracownicy banków widzą to samo co Ty po zalogowaniu do konta. :)

Poza tym wydaje mi się, że zestawienie produktów z paragonu nie jest wysyłane do emitenta karty.

Poza tym wydaje mi się, że zestawienie produktów z paragonu nie jest wysyłane do emitenta karty.

Ale gdzieś te dane są :)

Karta: przychodzi Pan X, płaci kartą Y (która wystawiona jest na dane Pana X) za towar Z

Gotówka: przychodzi Pan X, płaci gotówką za towar Z ale kim był Pan X nigdy się nie dowiemy

:)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet - Ręki nie dam sobie uciąć, ale pracownicy banków widzą to samo co Ty po zalogowaniu do konta. :)

Masz rację. Od tego tygodnia pracuję w firmie przy projekcie bankowości elektronicznej. Jest dostęp do wszystkiego - sald, wysokości kredytów, historia płatności - czy to kartą (gdzie dokonano zakupu) czy przelewy in/out. Oczywiście, wszystko nie może wyjść poza firmę.

Gotówka: przychodzi Pan X, płaci gotówką za towar Z ale kim był Pan X nigdy się nie dowiemy

Można się uprzeć, że po ID banknotu też by Cię znaleziono, ale to sytuacja czysto hipotetyczna, bo kogo to interesuje, jakie piwo kupujesz :)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Ale gdzieś te dane są

W kasie fiskalnej u tego co kupujesz (a raczej na tych papierowych rulonikach). Poza sklep wychodzą tylko: dane karty + kwota transakcji. :)

Co do tematu i tej opłaty 2zł - chcą chyba nią ograniczyć ilość nieużywanych kart.

Po pierwsze primo: Myślę, że bank nie przetrzymuje danych odnośnie tego co kupiłeś chociażby ze względu na to, że szkoda na takie głupoty pamięci i dodatkowej pracy programistów, co nie oznacza, że w czasach inwigilacji obywatela i zwiększania ingerencji państwa w życie jednostki ta sytuacja nie ulegnie zmianie.

Po drugie primo: Te opłaty są tak czy siak śmieszne, jeżeli ktoś nie obraca miesięcznie kwotą 100zł to po co mu konto w banku? Nie mniej jednak warto wiedzieć, że takie opłaty wprowadzili. Na przyszłosć trzeba uważać, bo nie wiadomo co im do głowy strzeli.

Mam włączoną usługę: wypłaty z wszystkich bankomatów, przy większych zakupach płacę kartą więc osobiście nie odczuję zmian, ale jak już wyżej było pisane mBank nie jest już tak konkurencyjny jak kilka lat temu. Cztery lata temu gdy zakładałem konto wybór mógł być tylko jeden, teraz już bym się zastanawiał.

Zawsze pewne analizy sportowe. O tym czym są pożyczki społecznościowe i czy warto z nich korzystać.

Jest jeszcze jedna mozliwość uniknięcia opłaty miesiecznej w wysokości 2zl

Założyż kartę wirtualną i korzystać z niej przy płaceniu za zakup/odnowienie domen zapleczowych, swl itp :)

Co do platności gotówką lub kartą.

Ja wole gotówką tylko z jednego powodu: Nie tworzy się za mną kolejka gdy płace gotówką :)

.

Jest jeszcze jedna mozliwość uniknięcia opłaty miesiecznej w wysokości 2zl

Założyż kartę wirtualną i korzystać z niej przy płaceniu za zakup/odnowienie domen zapleczowych, swl itp :)

Może być też karta kredytowa - choćby dla jej połączenia z mtransferem warto zostać w mbanku :)

No i jest jeszcze darmowe SFI... ciekawe tylko jak długo.

Chce się Wam przenosić konto, by zaoszczędzić 24zł rocznie? Przeniesiecie się do innego banku, który również może podnieść opłaty.

Poza tym wspomniany wcześniej GetinOnline nie jest taki ciekawy, nie ma go we wszystkich systemach płatności. Z mBanku jest jednak korzystać najłatwiej.

Zdecydowaliśmy się zoptymalizować ofertę kart płatniczych, co oznacza, że karty do rachunków chcemy nadal oferować bezpłatnie tym Klientom, którzy ich potrzebują. Jako bank najtańszy dla klientów, standardowo dbamy o niskie koszty funkcjonowania. W tym wypadku ograniczymy niepotrzebne wydatki związane z produkcją i wysyłką nieużywanych „plastików” do rachunków. Naszym klientom pozostawiamy zaś decyzję – czy i jak chcą korzystać z karty

I powiedzcie, że nie mają racji - strata kasy na ludzi, którzy nie korzystali z tej karty, a jedynie mieli ją "do kolekcji".

Chce się Wam przenosić konto, by zaoszczędzić 24zł rocznie? Przeniesiecie się do innego banku, który również może podnieść opłaty.

Tu nie o chodzi o wysokość opłaty - dlaczego 90% z nas założyło konto w mBanku 4 lata temu ? Bo "wszystko" było za darmo - wówczas coś nowego na rynku bankowym.

Skoro teraz bank po 4 latach wprowadza jakąś śmieszną opłatę na dodatek obwarowując ją jakimiś jeszcze śmieszniejszymi warunkami to sorry ale COFA SIĘ w rozwoju.

Marketingowo większej głupoty zrobić nie można było bo teraz NIE DA SIĘ JUŻ POWIEDZIEĆ że mBank jest "darmowy".

I tak w ogóle kto Ci każe rezygnować z eKonta - 1 kliknięciem można zrezygnować z samej karty jak komuś nie pasuje.

Poza tym wspomniany wcześniej GetinOnline nie jest taki ciekawy, nie ma go we wszystkich systemach płatności. Z mBanku jest jednak korzystać najłatwiej.

Ano nie ma ale jeśli masz kartę kredytową to i tak nią płacisz. Poza tym lokaty Getin ma 10 x lepsze od mBanku i choćby dla nich warto mieć u nich konto.

I powiedzcie, że nie mają racji - strata kasy na ludzi, którzy nie korzystali z tej karty, a jedynie mieli ją "do kolekcji".

O sorry - ja korzystam bardzo często... do wypłaty gotówki w bankomatach :)

I tak w ogóle kto Ci każe rezygnować z eKonta - 1 kliknięciem można zrezygnować z samej karty jak komuś nie pasuje.

hmm... jak? :) W panelu widzę tylko opcję "Zastrzeż kartę", chyba na razie trzeba przez party line to załatwiać :)

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności