Skocz do zawartości

AdSense - zarobki za maj

st0per

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A jak Ci Google ręcznie przycina CTR? Pracownik Google stoi przy internaucie i szturcha go w łokieć gdy ten chce kliknąć w reklamę?

A skoro Ci spada CTR to i eCPM, co w tym dziwnego?

Mniej teorii spiskowych...

Spadek CTR może oznaczać brak relewantnych/interesujących reklam.

Ja u siebie zauważyłem, że reklamy kiepsko dobierają się do kontentu strony. Na listingu Google, jak zapytam o keywordy z mojej strony, to pojawiają się fajne reklamy. Na mojej stronie już ich nie ma. Może coś im tam szwankuje.

A jeśli chodzi o stawki, to G nie musi ich ręcznie przycinać (choć tego nigdy się nie dowiemy). Stawki są niższe i to wyraźnie niż np. rok temu. Ale to może być efekt pojawienia się wielu agencji Google, które lepiej potrafia zoptymalizować klientom kampanie w Adwords i klienci nie licytują się już jak wariaci.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

U mnie od jakiegoś czasu całkiem nieźle, zdarzają się słabsze dni, ale ogólnie CTR i stawki za klik są wyższe niż np. w kwietniu. Także maj/czerwiec/lipiec wbrew temu co się spodziewałem w sezonie ogórkowym wypada bardzo dobrze. Czego nie mogę powiedzieć o wakacjach w ubiegłym roku, ale też pewnie kiepska pogoda dużo pomaga.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności