Skocz do zawartości

Mocne skakanie pozycji

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dziwny problem, bardzo mocno skacze pozycja strony np.

Ostatnio codziennie rano około 8 strona jest na 2 miejscu.

Około godziny 10 ląduje na 5 stronie.

Ostatnio zaczęła obsuwać się w rankingu i zawędrowała na 6 stronę a potem znowu na 5 i teraz znowu na 6.

Nie wiem co to oznacza.

Moja konkurencja miała ostatnio tak pod trudną frazę. Byli w top3 potem polecieli poza 50, cieszyłem się że dostali filtr albo coś. Od tygodnia wrócili na top8 pod tą trudną frazę a na innych słabszych frazach zaczęli pojawiać się dość wysoko.

Może zacząłeś pozycjonować więcej fraz i stąd ta huśtawka.

Bardzo często u konkurencji takie zachowanie zauważałem, że na ok 2 tygodnie wypadali z indeksu, później wracali i już stabilnie byli na wcześniej zajmowanych pozycjach. Mi osobiście jeszcze nigdy się tak nie zdarzyło, a to, że rano jesteś na innym miejscu, a wieczorem na innym to pewnie trafiasz na inny DC. Warto kontrolować swoje pozycje na: https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Ja zauważyłem, że w momencie gdy pojawiają się w miarę duże ilości linków to taka "czkawka" ma miejsce, ale po ok 7-14 dniach się stabilizuje.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności