Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 z doklejeniem kodu

Seifer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe stworzenie przekierowania 301 doklejając kod php na docelowej domenie.

Konkretnie chodzi mi o to, by uzyskać efekt podobny do praktyk stosowanych na darmowych hostingach z tą różnicą, że ja nie chce nic ukrywać, a dokleić widoczny link do katalogu stron.

Szperając w internecie znalazłem w sumie tylko jeden serwis wykorzystujący taką metodę (przy najmniej od strony wizualnej tak to się prezentuje), mianowicie https://xx.pl

Serwisy używające aliasów xx.pl są przekierowywane za pomocą 301 (tak przynajmniej sądzę), jednak jest również doklejana do nich reklama widniejąca na samej górze strony (po wejściu przez alias).

Byłbym wdzięczny za przedstawienie tego rozwiązania lub ewentualne sprostowanie mojego rozumowania.

Pozdrawiam,

Seifer

Dal przekierowania możesz śledzić:

$_SERVER["REDIRECT_UNIQUE_ID"]
$_SERVER["REDIRECT_STATUS"]

Jeżeli chodzi Ci o ramki tj.

Ramka WWW to, tak w uproszczeniu, "ukryty" prawdziwy URL, tj. w pasku adresu przeglądarki widać tylko Nazwa (z domeną), a zawartość jest z Adres WWW.

Przekierowanie WWW to przekierowanie przeglądarki WWW na prawdziwy URL, tj. w pasku adresu przeglądarki widać po prostu Adres WWW.

To dla domeny możesz użyć darmowe serwery dns dla domeny i tam ustawić taką ramkę.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe stworzenie przekierowania 301 doklejając kod php na docelowej domenie.

Absolutnie nie ma możliwości doklejania jakiegoś wykonywano kodu PHP do odpowiedzi 301 serwera nakazującej klientowi kolejne żądanie pod wskazany adres ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności