Skocz do zawartości

Ile warte jest unikatowe IP?

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiele sie mowilo o unikalnym IP na tym forum i chyba nie trzeba wyjasniac, ze google lubi grac w ta gre. Ale jak to jest naprawde: ile traca zaplecza znajdujace sie na jednym (nie dedykowanym) serwerze (mam na mysli wiekszosc ilosc naszych zaplecz, a nie ogolna ilosc domen na sererze)? Czy ma to w ogole sens? Wydaje mi sie, ze pytanie zaciekawi poczatkujacych pozycjonerow, ktorzy startuja z ograniczonymi funduszami.

Dzieki!

Mialem na mysli UNIKALNE IP (patrz temat) ;)

New Discount Codes available online now.

? Wydaje mi sie, ze pytanie zaciekawi rowniez poczatkujacych pozycjonerow, ktorzy startuja z ograniczonymi funduszami.
Wydaje mi się, że tago typu pytania padło już dziesiątki jak nie setki razy - może warto trochę poggoglać ... np wyszukiwanie zaawansowane, a nie zadawać ++n te samo pytanie. - Co o tym sądzisz ?

BTW - "Wydaje mi sie, ze pytanie zaciekawi rowniez poczatkujacych " - TY do nich się nie zaliczasz :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@parasitus - Jak najbardziej - zasygnalizowałam, że ten temat był wałkowany lub jak kto woli poruszany n dziesiąt razy i jest możliwość uzyskania odpowiedzi bez czekania na odpowiedzi :D - wystarczy poszukać w archiwum lub skorzystać z wyszukiwania zaawansowanego w google co jest znacznie skuteczniejszym sposobem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

panowie link adshi cenny, jako namiar na seo hosting ale autorowi chodziło chyba o coś innego... unikatowe IP czyli mamy np serwerek w domu na stałym łączu z stałym adresem ip...

- nie ma na tym samym ip 1000 domen o smieciowej wartosci, czesc zbanowanych z duplicate content spamujacych itd

- np na wlasnych unikatowyh DNS-ach jak sie postaramy

też mnie interesuje realna wartość takiego IP, od dluzszego czasu rozwazam takie posuniecie ale nie znalazlem jednoznacznych informacji sklaniajacych do takiej inwestycji....

p.s. plusy napewno są:D chociazby statlink premiuje dodatkowymi punktami zaplecze na takich IPKAch.... tylko to akurat nie sklania do inwestycji bo jak wychodza linki do 2 tsy domen to juz nie jest takie unikatowe:)

też mnie interesuje realna wartość takiego IP, od dluzszego czasu rozwazam takie posuniecie ale nie znalazlem jednoznacznych informacji sklaniajacych do takiej inwestycji....
Że tak się wtrącę, ale jakiej inwestycji i ile ma być niby warte te "unikalne" IP jak unikalne IP można mieć w cenie np 25 zł / miesiąc czyli tyle co kosztuje VPS do którego dostaniesz indywidualne != współdzielone IP.

wartość to złe słowo .nie chodzi o wartośc pieniężną... jaką przewagę daje takie IP, jakie plusy do innych plusów posiadanego przez nas zaplecza... napewno ciężko to zmierzyć ale może ktoś testował ma doświadczenia typu: strona szybciej łapie page rank, lepszy trustrank, lepiej indeksuje sie, daje niezlego kopa, pozycjonowana strona na takim IP wyskakuje wyżej w google....????

Ujmę to w ten sposób - jeśli miał bym wybór wybrał bym unikalne IP. IMHO ilościowo na to pytanie nikt nie odpowie, bo jest to niezmierzane chyba, że ktoś robi/robił naprawdę dziesiątki nazwał bym to laboratoryjnych testów w sterylnych warunkach jak chodzi o linkowanie, treści itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności